208087373
 • Geniet van pib-uitkoop tot -40% korting
€ (eur)
 • Inloggen
 • 0mijn winkelwagen


Na de positieve reacties van onze lezers over de vorige ''10 gouden tips'' nieuwsbrief die over salontafels gaat, hebben wij besloten om met deze reeks door te gaan. Dit keer met 10 tips om alles over lampen te leren.

Tip nummer 1

Veel licht nodig? Focus dan niet op het maximale vermogen van een lamp.

Het begrip maximale vermogen moet in het juiste perspectief gezet worden wanneer er wordt gepraat over spaarlampen die niet heel warm worden. Een ledlamp van 18 watt geeft dezelfde hoeveelheid licht als een gloeilamp van 140 watt, zonder heel warm te worden. Kies voor een ledlamp waarbij de binnenkant niet duidelijk zichtbaar is voor het mooiste resultaat.

Tip nummer 2

Durf verschillende materialen en stijlen te mixen!

Kies voor een houten of stoffen lamp in een kamer die bestaat uit natuurlijke elementen zoals gepolijst beton, stenen tegels of zichtbare mineralen. Aan de andere kant kun je een metalen lamp het beste plaatsen in een interieur met vintage houten meubels om een mooi contrast te creëren.

Tip nummer 3

Vermijd te koele lampen die ronde de 500 Kelvin graden zijn

Als je geen kille uitstraling wilt geven aan je kamer, kies dan voor gloeilampen met warmer licht (2500 - 3000° K) of voor retro lampen met lange gloeidraden voor warm licht en een retro sfeer.

Tip nummer 4

Kies de juiste kleur van de lamp die past bij de algehele look van je interieur

Meestal zorgt een witte lamp ervoor om de diffusie van het licht te maximaliseren, terwijl een koperkleurige lamp zorgt voor een warme en gezellig uitstraling. Hetzelfde geldt voor een lamp met een licht doorschijnende lampenkap, het licht zal een lichte tint hebben voor een ontspannen sfeer.

Tip nummer 5

Gebruik meerdere lampen om kamers op te fleuren

Het ideale nummer? Zeven lichtpunten voor een grote kamer van 30m2 en vijf voor een kamer van 20m2 volgens de interieurstyliste India Mahdavi. Plaats ze in de hoeken en de lampen zullen ervoor zorgen dat een ruimte groter lijkt.

Tip nummer 6

Plaats je lampen op de juiste manier in een kamer

In een woonkamer staan lampen geweldig naast een bank of fauteuil. Daarnaast kan je een lamp prima op een wandplank zetten om objecten te verlichten. In een slaapkamer kan je een lamp het beste naast een nachtkastje of kaptafel zetten. Ook kun je lampen op de trap zetten om de treden te verlichten.

Tip nummer 7

De slaapkamer: ga voor ontspannende verlichting

Laat je voorkeur uitgaan naar indirect licht dat op het plafond of de muren schijnt. Kies voor een getinte lampenkap en voor de warmste gloeilamp.

Tip nummer 8

De badkamer: kies voor verlicht met hetzelfde effect als daglicht

? dames, om onaangename verassingen te voorkomen als je je make-up aanbrengt. Als je een badkuip hebt, kun je het beste gaan voor een dimmer om warmer licht in te stellen wanneer je optimaal wilt ontspannen.

Tip nummer 9

Wees voorzichtig met fluoriderende lampen die wat tijd nodig hebben om aan te gaan

Controleer de brand tijd, meestal is dit aangegeven op de verpakking van de lamp. Voor directe verlichting kun je het beste gaan voor een andere soort lamp (halogeen, led of gloeilamp).

Tip nummer 10

Gebruik de juiste lamp als voornaamste lichtbron

Je kunt een kamer niet goed genoeg verlichten met tafellampen, ook niet als je een sterke gloeilamp gebruikt. Kies er daarom voor om een hang- of plafondlamp te gebruiken als voornaamste lichtbron.

Bestsellers

#ProudofPIB

 • Tafellamp PIB
 • De scandinavische bank in context
 • Ferm living kommen tijdens het ontbijt
 • Scandinavische marmeren salontafel
 • Scandinavisch TV-meubel PIB
 • PIB nodigt zich uit in jouw badkamer
 • Industriële stoelen met lederen zitting
 • Aperitief rond een massieve houten tafel
 • Scandinavische PIB spiegel veilig aan de muur
Ga terug naar boven
Contacteer ons