0

un nouveau
style de vie

4,8/5,0Een ongeëvenaarde klanttevredenheid
Persoonlijke
assistent

Nieuwe
Collectie

Ontdek onze nieuwe meubels en accessoiresZolang de voorraad strekt
KUNST DECO

KUNST DECO

Zouden we niet allemaal een keer terug in de tijd willen gaan en ons onderdompelen in deze betoverende cocktailparty van geestigheid en charme, van hoop en fantasie, van nieuwe luxe en avonturen in de Lichtstad in de hoogtijdagen van de Art Deco periode?

Parijs in hoge stijl

Parijs in de jaren '20, het grillige en oogverblindende Parijs van Hemingway en F. Scott Fitzgerald, van Picasso en Cole Porter, heeft altijd die verleidelijke schoonheid gehouden in de nostalgie van design en kunstgeschiedenis. Met zijn "Midnight in Paris" verlangt Woody Allen naar deze zoet sentimentele droom van tijdreizen terug naar de lange, kronkelende kasseienstraten onder het voetspoor van de "flaneurs", liefhebbers van de Lichtstad. En zouden wij, net als hij, niet allemaal minstens één keer terug in de tijd willen gaan en ons onderdompelen in deze betoverende cocktailparty van geestigheid en charme, van hoop en fantasie, van nieuwe luxe en avonturen?

Toen de wereld uit de kruitdampen van de Eerste Wereldoorlog tevoorschijn kwam, veroverden de ritmes van de jazz en de chique wereld van het "high-style" Parijs of de "gestroomlijnde" tegenhanger Hollywood ieders hart. Art Deco, gemarkeerd door de Internationale Tentoonstelling over Decoratieve en Moderne Industriële Kunsten in Parijs in 1925, werd geboren in Frankrijk en bloeide op in de Verenigde Staten tijdens die glamoureuze jaren van de jaren 1920 en 1930. Parijs, natuurlijk, werd het centrum van de uitbundige stam van deze nieuwe kunstbeweging en breidt haar boeiende invloed naar alle uithoeken van de wereld.

Omslag van een tijdschrift in de jaren '20

Omslag van een tijdschrift in de jaren '20

Posters van massareizen die trots zijn op de door de mens gemaakte machines

Posters van massareizen die trots zijn op de door de mens gemaakte machines

“Als je het geluk hebt als jongeman in Parijs gewoond te hebben, dan blijft het je bij, waar je de rest van je leven ook heengaat, want Parijs is een roerend festijn.”

Ernest Hemingway

Uitgebreide gevolgen

De weelderige, sierlijke meubels die in de jaren 1920 door Emile-Jacques Ruhlmann werden ontworpen, zetten de toon voor de stijl. Het wordt beschouwd als een schril contrast met de meer bochtige, natuur-geïnspireerde Art Nouveau die voorafging. Art Deco diende als een remedie tussen gestandaardiseerde industriële productie en individuele benadering van design, een combinatie van beeldende en toegepaste kunst. Zeer snel werd het een populaire stijl voor interieurdecoratie en deed zijn invloed gelden in architectuur, mode en design. De stijl werd beschouwd als zeer luxueus, elegant en modern, en weerspiegelde de gedurfde bevrijdingsgezindheid van het tijdperk, dat doordrong van een dappere nieuwe wereld.

Art Deco afgebeeld een opwindende tempo van het stadsleven met de uitbreiding van de massa transatlantische reizen en verheven ze tot een punt van een exclusieve, luxe ervaring die de menselijke behoefte aan plezier en ontsnapping weerspiegeld. Als u een fan van het leven celeration en een achtervolger van avontuur bent, zal Art Deco zeker passen in uw lijst van esthetische vocabulaire. Met zijn uitstekend vakmanschap, gestileerde, geometrische vormen, exotische cutural motieven, overvloedige materialen, en levendige kleuren, is de Art Deco een mengsel van modernisme en exotisme. Zijn distinctieve stijl kan een het leven ruimte in de verleidelijke Parijse flapper geest in een knipoog van een oog overbrengen.

Penguin's boekomslag ontwerpen

Penguin's boekomslag ontwerpen

In deze wereld

Art Deco Parijs - Luxueus Wild - Stylingschema

Art Deco is beroemd voor het zelfverzekerd gebruik van felle contrasten van luxueus opvallende kleuren, en voor goede redenen.

Elementen van stijl

Geïnspireerd door maar ook gedistantieerd van zijn precedenten terwijl gelijktijdig beïnvloed door eigentijdse bewegingen zoals constructivisme, modernisme, fauvisme, futurisme en kubisme, slaagde Art Deco erin om kenmerkende elementen van stijlen te bezitten die het glorieus onder anderen doen opvallen:

  • Meetkunde
  • Symmetrie
  • Zuivere, gestroomlijnde vormen (cilinder, bol, kegel...)
  • Gedurfde, levendige, contrasterende kleuren
  • Weelderige materialen (goud, hout, metaal, roestvrij staal, plastic, glas...)
  • Exotische culturele elementen met een rijke selectie van culturele motieven (zonnestraal, palmboom, fruitschalen, spiralen, bloemen...)
  • Glad oppervlak maar hoekige hoeken, later meer gebogen vormen

Nu zelfs na 100 jaar, Art Deco houdt nog steeds zijn charme die houdt op het verleiden van ontwerpers, creatieven en kunstliefhebbers over de hele wereld. Met zijn lichtheid en luchthartigheid, zijn opulente nog decadente schoonheid, zal deze wilde en overdadige droom het hart en de geest van mensen voor veel meer eeuwen blijven betoveren.

4,8/5,0Een ongeëvenaarde klanttevredenheid
Persoonlijke
assistent

Nieuwe
Collectie

Ontdek onze nieuwe meubels en accessoiresZolang de voorraad strekt