020 808 7373
 • Geniet van pib-uitkoop tot -40% korting
€ (eur)

Nederland - € (eur)

Selecteer een land

 • Inloggen
 • 0mijn winkelwagen


Na de positieve reacties van onze lezers over de vorige ''10 gouden tips'' nieuwsbrieven die gaan over salontafels en lampen gaan, hebben wij besloten om met deze reeks door te gaan. Dit keer met 10 tips om alles over eettafels te leren.

Tip nummer 1

Reken 60cm breedte per gast

Hoeveel mensen schuiven er normaal gesproken aan tafel? Deze informatie is erg cruciaal om de juiste tafel te vinden. Zijn er meer dan 10 mensen en wil je een rechthoekige tafel? Kies dan voor een tafel die minimaal 200cm breed is.

Tip nummer 2

Materiaal: speel met contrasten

Als je een tegelvloer hebt, dan kun je voor een houten tafel kiezen om je kamer warmer te maken. Heb je een parketvloer? Kies dan voor een tafel die bij je vloer past. De tafel kan gemaakt zijn van metaal of van iets donkerder hout dan de vloer. Het zou perfect zijn als het tafelblad dezelfde kleur heeft als de vloer.

Tip nummer 3

Kies voor een uitstrekbare tafel in een kleine ruimte

Een uitschuifbare of opvouwbare tafel is de beste keus voor kleine ruimtes, deze tafels maken het mogelijk om je grote familie te verwelkomen en samen gezellig te eten.

Tip nummer 4

Voel je vrij bij het kiezen van stoelen!

Je grootouders hebben waarschijnlijk een antieke en mooie design eettafel gekocht met bijpassende stoelen en een bijpassend dressoir, maar die tijd is gelukkig allang voorbij! Kies voor stoelen die niet bij je tafel passen. Wees creatief en combineer verschillende materialen, vormen en kleuren.

Met dank aan Charles-Henri die een vleugje kleur toevoegt

Tip nummer 5

Sta je vaak op? Denk dan na over een hoge bartafel

Met zijn tafelblad die ongeveer één meter hoog is vergemakkelijkt een hoge bartafel om nieuwe gasten te verwelkomen en om er culinaire hapjes op te presenteren. Te gebruiken met barkrukken die wel of geen rugleuning hebben, afhankelijk van de gewenste comfort.

Tip nummer 6

Ronde tafel: de beste keuze in sommige gevallen

Synoniem voor gezelligheid, de ronde tafel maakt het makkelijker om met elkaar te communiceren. Een ander voordeel van de ronde tafel is dat het makkelijk in het midden van een kamer plaatst kan worden. Een ronde tafel maakt het mogelijk dat mensen altijd gemakkelijk kunnen aanschuiven voor een gezellig drankje of hapje. Zorg er wel voor dat je een ronde tafel niet tegen een rechte muur zet.

Tip nummer 7

Besteed aandacht aan het hoogteverschil tussen de tafel en stoelen

Een paar centimeter te hoog en je kin zit in de soep. In het tegenoverstelde geval zullen je benen worden vastgeklemd door het dikke tafelblad. Als je ervoor kiest om een nieuwe tafel aan te schaffen en dezelfde stoelen te behouden, zorg er dan voor dat er 25 tot 35 cm tussen de hoogte van de stoelen en de hoogte van het tafelblad zit.

Tip nummer 8

Ruw of glad tafelblad, de keuze is aan jou!

Hoe je van strakke lijnen en oppervlaktes die makkelijk schoon te maken zijn met een simpele doek? Kies dan voor en glad tafelblad dat gelakt of geverfd is. Als je voorkeur uitgaat naar de retro stijl, kies dan voor een tafel die gemaakt is van oud gerecycled hout en geef het een nieuw leven door olie of een transparante matte lak aan te brengen.

Tip nummer 9

Kleine of grote tafel, maak de juiste keuze

Het is aantrekkelijk om voor een kleine tafel te kiezen, je houdt ruimte over en het is gezellig, maar onderschat de gevolgen ervan niet! Een tafel van 70 tot 75cm biedt ruimte voor twee borden, glazen en bestek, maar er is niet genoeg ruimte om een pan in het midden te plaatsen. Een tafel van 85 tot 90cm biedt veel meer comfort en ruimte.

Tip nummer 10

Benadruk de stijl van je huis met een stijlvolle tafel

De eettafel is het belangrijkste element in een eetkamer en het benadrukt de inrichting van je interieur. Kies voor een eettafel die de stijl van je interieur naar voren laat komen. Wees vooral niet bang om een ruwe tafel te plaatsen in een modern interieur of om een verfijnd model te plaatsen in een loft.

Bestsellers

#ProudofPIB

 • Tafellamp PIB
 • De scandinavische bank in context
 • Ferm living kommen tijdens het ontbijt
 • Scandinavische marmeren salontafel
 • Scandinavisch TV-meubel PIB
 • PIB nodigt zich uit in jouw badkamer
 • Industriële stoelen met lederen zitting
 • Aperitief rond een massieve houten tafel
 • Scandinavische PIB spiegel veilig aan de muur
Ga terug naar boven
Contacteer ons