0

un nouveau
style de vie

4,8/5,0Een ongeëvenaarde klanttevredenheid
Persoonlijke
assistent

Gratis bezorging

Vanaf 200€ op alle meubels en accessoiresEn exclusieve aanbiedingen op meer dan 100 best-sellers
SHABBY CHIC

SHABBY CHIC

Versleten meubilair, wit linnen, zachte ruches, delicate bloemenprints, alles onafgewerkt en gastvrij, Shabby Chic kan gemakkelijk worden aangepast aan bijna elk huis. Na bijna 40 jaar blijft de stijl nog steeds trouw aan het oorspronkelijke concept dat Rachel Ashwell omschreef als 'schoonheid, comfort, functie'.

Ik heb ergens gelezen dat het mooiste woord in de Engelse taal 'zomermiddag' is. Het is zo betoverend dat het het soort magie heeft dat je meeneemt naar een sereen uitje. Het is drie uur 's middags. De lucht is zacht en zacht met geuren van lavendel en rozen. De briesjes waaien door de kanten gordijnen en maken zachte bewegingen. Daar ligt u op een zachte sofa, slaperig en licht, de ogen half dicht en de gedachten dwalend langs de schaduwen van bladeren die spelen met schuin zonlicht op de houten vloer. Je bent veilig en gezond, omarmd door het warme welkom van de natuur en de schoonheid. Als er een decoratiestijl is die deze geest en sfeer weerspiegelt, een stijl die een oase van knusheid en huiselijkheid kan creëren in uw leefruimte, dan zou het zeker Shabby Chic zijn.

De zachte en vrouwelijke schoonheid van Shabby Chic is al bijna 40 jaar in de mode

De zachte en vrouwelijke schoonheid van Shabby Chic is al bijna 40 jaar in de mode

Schoonheid in de details

Schoonheid in de details

“De principes van de stijl zijn schoonheid, comfort, functie”

Rachel Ashwell

Oorsprong

De term Shabby Chic werd voor het eerst gebruikt in het begin van de jaren 80 door een Britse ontwerpster, Rachel Ashwell, in een interview met het Amerikaanse tijdschrift "The World of Interiors". In die tijd was in Groot-Brittannië een nieuwe golf van inrichtingsstijlen ontstaan waarbij verf en verfeffecten werden gebruikt. Het werd zo populair dat zij het als haar bedrijfsnaam gebruikte en het in 1989 als handelsmerk deponeerde. Tegen die tijd was Shabby Chic vooral populair aan de Westkust van Amerika in plaatsen als LA en San Francisco. Shabby chic interieur ontwerpers bewonderden mediterrane stijlen zoals gezien in Frankrijk of Italië en werden sterk beïnvloed door de grandeur van de Franse landelijke stijl wonen en Louis XIV stijl antiek.

Relaxte charme van shabby chic

Relaxte charme van shabby chic

In deze wereld

Parijs Boheems Chique - Stylingschema

De mix van grandeur en bohemian stijl die comfort en Parijse glamour uitstraalt is zeker gegarandeerd.

Parijs Boheems Chique - Stylingschema

SHABBY CHIC - 04-Aug-2021

Engelse Cottage Chic - Stylingschema

Creëer een elegante en ontspannen inrichting met warmte en stijl van decoratie met een retro en natuurlijke geest.

Engelse Cottage Chic - Stylingschema

SHABBY CHIC - 29-Oct-2021

Elementen van stijl:

Vrouwelijk en romantisch, de Shabby Chic stijl vertrouwt op lichte en zachte kleuren versierd met en landelijke patronen zoals bloemen en planten. Voeg daarbij kaarsen op antieke houders en boeketten van gedroogde bloemen in keramiek of steengoed vazen, deze stijl brengt een frisse wind en elegantie in uw interieur. Het wordt vooral gekoesterd in de woonkamer en de slaapkamer voor zijn comfortabele en knusse kant, maar het past ook in de keuken en de badkamer voor een huis vol charme.

 • Kleurenpaletten met wit, crème, lichtgrijs en een regenboog van pastels
 • Knusse en gemakkelijke stoffen, zoals flanel, katoen en linnen
 • Mengeling van vrouwelijke texturen zoals borduurwerk, kant, gravures en versieringen
 • Huiselijke patronen, zoals gingham, bloemen, en strepen
 • Esthetiek van de machine
 • Verouderd of versleten meubilair en inrichting
 • Zonovergoten, luchtige ruimtes die het buitenleven naar binnen brengen
 • Originele of teruggewonnen plankenvloer

De shabby chic esthetiek breidt zich ook uit naar de tuin, met dezelfde ontwerpprincipes van het gebruik van versleten tuinmeubelen en vrouwelijke accessoires.

Decoratie in shabby chic stijl

Het is niet bepaald een oude decoratiestijl, zo niet een van de meest recente, maar het is vintage-geïnspireerd, oude rommelmarktvondsten mixen-en-matchen met nieuwe items om het verouderde, versleten patina onder moderne verflagen naar voren te brengen. In feite is een van de meest prominente kenmerken van deze stijl de "high-low-end" benadering om een pretentieloze, verfijnde en elegante look te creëren.

Hoewel zeer charmant, kan deze stijl vrij snel te veel worden. De opeenstapeling van snuisterijen en ornamenten, uitgewerkte details en patronen en volumineuze kristallen kroonluchters kunnen een van top tot teen in Shabby Chic gedecoreerde kamer een overdone, museumachtige, gedateerde kant geven. Met details die hier en daar spaarzaam worden gebruikt, een vintage vloerkleed of een Franse fauteuil bekleed met tactiele stof, kan het charme en warmte brengen, zelfs in een minimalistische ruimte, als een uitnodiging om gezellig te blijven en wat langer binnen te blijven.

Varianten van shabby chic stijl

 • Engelse Cottage Chic
 • Strandhuisje Chic
 • Frans Land
 • Gustavisch Chic

Engelse Cottage Chic

Engelse landhuisstijl legt de nadruk op knusheid en onze relatie met de natuur. De elementen zijn ontleend aan de Engelse landhuizen, die vaak steile daken met rieten daken, verzorgde tuinen en een weelderige tuin hebben.

Strandhuisje Chic

Beach Cottage Chic is meer ontspannen en eenvoudiger. Het gaat er echt om dat relaxte gevoel dat je op het strand krijgt, in je huis te brengen. Het weerspiegelen van de schoonheid en charme van het kustleven creëert een warme, uitnodigende, gastvrije en ontspannen sfeer.

Frans Land

De Franse landelijke stijl met zijn rustieke elegantie is ontstaan in de schilderachtige dorpjes van Zuid-Frankrijk en is uitgegroeid tot een van de meest populaire interieurstijlen ter wereld. De look is ongedwongen, uitnodigend en zonder poespas, maar toch in evenwicht met verfijning en raffinement.

Gustavisch Chic

De Gustavische stijl, zoals deze bekend staat, werd naar Zweden gebracht door koning Gustav III na een bezoek aan het paleis van Versailles, waar hij zo onder de indruk was van wat hij zag dat hij bij thuiskomst besloot zijn eigen 'Parijs van het Noorden' te creëren. Het is een gereduceerde versie van het Franse neoclassicisme. Sindsdien is de Gustavische stijl nauw verbonden met wat is aangeduid als specifiek Zweeds cultureel erfgoed, gekoppeld aan Zweedse smaak en interieurdesign.

4,8/5,0Een ongeëvenaarde klanttevredenheid
Persoonlijke
assistent

Gratis bezorging

Vanaf 200€ op alle meubels en accessoiresEn exclusieve aanbiedingen op meer dan 100 best-sellers