0

un nouveau
style de vie

4,8/5,0Een ongeëvenaarde klanttevredenheid
Persoonlijke
assistent

15 dagen
Kasten

Speciale aanbiedingen op onze dressoirs, ladekasten en legplankenAanbieding geldig zolang de voorraad strekt

Parijs Boheems Chique

Creëer een glamoureuze en toch casual look voor uw huis in raffinement en comfort

focus op materialen Parisian Bohemian Chicmoodboard Parijs Boheems Chic

Baron Georges-Eugène Haussmann, de man achter de prachtig symmetrische Parijse architectuur, heeft rond 1853 en 1870 zijn vingerafdrukken achtergelaten op de volledige renovatie van de middeleeuwse versie van de stad. Sindsdien dankt Parijs een belangrijk deel van haar onweerstaanbare charme aan de perfect op elkaar afgestemde, met mansardedaken gedekte woongebouwen met de oude gepleisterde gevels die bij het vallen van de avond schitteren als goud in het zonlicht en de ruime kamers met hoge plafonds, fijn lijstwerk, chevronparketvloeren en de beroemde vloerhoge Franse ramen.

Onder het dak van elk schijnbaar uniform en eenvormig vertoont zo veel meer diversiteit. De interieurs variëren van Louis XIV tot Art Nouveau, van Mid-century Modern tot Hedendaags, elk weerspiegelt een eigen persoonlijkheid en charisma van hun eigenaar. Een stijl die vooral een brug kan slaan tussen het traditionele Franse landhuis en de steeds veranderende stedelijke omgevingen is de Parijse bohemian chic, die een ontspannen, gastvrije sfeer biedt binnen een elegante, verfijnde woonomgeving, een essentieel comfort dat u beschut tegen de moderne hectiek. Net zoals de 'Little Black Dress' symbool staat voor de chique stijl van de Franse vrouw, zijn deze prachtige karakters van Parijse appartementen de handtekening geworden van de 'art de vivre' van de Lichtstad. Om deze glamoureuze en toch nonchalante look zonder poespas te bereiken, zijn neutrale kleuren en natuurlijke materialen nodig, zachte texturen en zwierige decors met een of twee opvallende stukken zijn ook zeer aan te bevelen.

Parijse appartementen is de Little Black Dress van het leven

TIPS EN TRUCS

Algehele sfeer

Parisian bohemian chic is gebaseerd op de Franse landhuisstijl, met een moderne twist. Het ontwerp is ontstaan uit de schilderachtige dorpjes van Zuid-Frankrijk en is uitgegroeid tot een van de meest populaire interieurstijlen ter wereld. In de kern is de originele Franse landhuisstijl vrouwelijk zonder plakkerig te zijn, kleurrijk zonder te fel te zijn, uitnodigend zonder te sentimenteel te zijn.

Materialen

Het warme, rustieke gevoel wordt weerspiegeld in de naadloze mix van antiek-stijl meubilair, levendige kleurenschema's, en grillige decoratieve motieven zoals tegels en bloemen. Speciale keuzes in materialen en texturen zoals hout, linnen, glas, metaal op tapijten, vloeren, bekleding, en decoratie zijn niet alleen een lust voor het oog, maar ook een sensuele, tactiele ervaring voor de tastzin

Kleurenpalet

Het palet bestaat uit een verscheidenheid van luchtige, pasteltinten, versterkt met sterke, levendige accenten. De kleuren die het meest met deze stijl worden geassocieerd zijn zachte tinten wit en warm lichtgrijs, met schuimig groen, helder oranje en goud, roestig rood, en spatten van blauw, roze en lavendel.

Verlichting

Grote vintage spiegels versierd met gouden lijsten en fonkelende kristallen kroonluchters zijn populaire keuzes voor Haussmanian appartementen en zorgen voor een betoverende uitstraling in elke woonruimte. Accent- en taakverlichting zoals tafellampen en staande lampen zijn ook erg belangrijk om te lezen, gezellig samen te zijn en te dineren, die op hun beurt helpen de lichtgevende ambiance compleet te maken.

Statement stukken

Maak de zachte en mellow toon wat pittiger met hier en daar een vleugje levendige kleuren, abstracte of eigentijdse kunstwerken aan de muur, of een metalen sculptuur op de salontafel. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Op die manier werkt de mix van oud en nieuw wonderwel. De perfecte proporties en het weldoordachte evenwicht van de Haussmanniaanse stijl is een genot om aan te passen aan de moderne trends, als men de gulden regel respecteert: stijlen contrasteren en naast elkaar plaatsen, zonder ze uit te gommen of af te zwakken.

Parijs Boheems Chique - Stylingschema

Hou je van onze artikelen, volg ons

Tips, aanbiedingen voor abonnees, decoratie advies... Schrijf je in voor onze nieuwsbrief om de PIB gemeenschap te betreden… (wij sturen niet meer dan één nieuwsbrief per week, wij zullen uw e-mail adres niet delen met derden en je kunt je op elk moment uitschrijven)

Voorgestelde Moodboards

Engelse Cottage Chic - Stylingschema

Creëer een elegante en ontspannen inrichting met warmte en stijl van decoratie met een retro en natuurlijke geest.

Engelse Cottage Chic - Stylingschema

SHABBY CHIC - 29-Oct-2021

Industriële Chic na 1945 - Stylingschema

Creëer een stijlvolle en elegante woonkamer met de robuuste industriële stijl die na de Tweede Wereldoorlog is aangepast

Industriële Chic na 1945 - Stylingschema

INDUSTRIËLE STIJL - 08-Oct-2021

De kleurrijke jaren 70 - Stylingschema

Creëer een leuke, gedurfde en intrigerende leefruimte met een overvloedig scala aan kleuren, texturen en materialen.

De kleurrijke jaren 70 - Stylingschema

DE STIJL VAN DE JAREN 70 - Individualistisch postmodernisme - 23-Sep-2021

Uit hetzelfde universum

Engelse Cottage Chic - Stylingschema

Creëer een elegante en ontspannen inrichting met warmte en stijl van decoratie met een retro en natuurlijke geest.

Engelse Cottage Chic - Stylingschema

SHABBY CHIC - 29-Oct-2021

4,8/5,0Een ongeëvenaarde klanttevredenheid
Persoonlijke
assistent

15 dagen
Kasten

Speciale aanbiedingen op onze dressoirs, ladekasten en legplankenAanbieding geldig zolang de voorraad strekt