0

un nouveau
style de vie

4,8/5,0Een ongeëvenaarde klanttevredenheid
Persoonlijke
assistent

French Days
Tot maandag

Aanbiedingen op alle categorieën zolang de voorraad strektEn korting van 20€ vanaf 500€ met FRENCH23

BAUHAUS - De schoonheid van geometrie

Creëer een prachtige leefruimte met de evolutionaire moderne stijl

focus op materialen bauhaus beauté de la géométrimoodboard bauhaus beauté de la géométrie

De impact van de vrij kortstondige Bauhaus-school is opmerkelijk. 100 jaar na de eerste opening heeft het Bauhaus het landschap van architectuur en design ingrijpend veranderd. Haar belangrijkste doel was het verenigen van kunst, ambacht en industrie naar voren geschoven schone, gestroomlijnde industriële ontwerpen voor massaproductie. De bevordering van geometrie en radicaal vereenvoudigde vormen en de focus op bruikbaarheid en functionaliteit zonder onnodige versieringen maakte de weg vrij voor de Internationale Stijl die sinds de jaren '50 van de vorige eeuw bijna elke metropool in de wereld domineert. Bijna elk minimaal, functioneel ontwerp dat je tegenwoordig tegenkomt, is beïnvloed door de tijdloze stijl van Bauhaus.

Hoe mooi ze ook zijn, een huis vol met Bauhaus-geïnspireerde stukken zonder specifiek doel kan een koude, steriele sfeer uitstralen. Om de Bauhaus-spirit in uw huis te brengen, is een zekere durf en creativiteit nodig, niet alleen om uw leefruimte een modern design tintje te geven, maar ook om een interessant contrast te laten zien in combinatie met andere stijlen.

Bauhaus is een van de meest invloedrijke designbewegingen van de vorige eeuw.

TIPS EN TRUCS

Meubels

Bauhaus meubilair is ultramodern tot in het extreme vergeleken met de andere gangbare stijlen van een paar jaar eerder of zelfs van dezelfde periode zoals Art-Deco. Zo modern en fris dat het nooit uit de mode kan raken. Zelfs vandaag nog zijn de iconische nietjes van de grootmeesters in meubeldesign zoals de Wassily-stoel van Marcel Breuer, beroemd om zijn hygiënische vormen en de stalen buisstructuur of de Brno-stoel van Mies van der Rohe met zijn elegante maar sobere rondingen en sobere bruine leder, nog steeds gegeerd. Ze passen in elke moderne omgeving en zien er even strak uit als toen ze pas gisteren ontworpen waren.

Meetkunde

Strikte geometrie en sterke vormen zijn fundamenteel voor elk Bauhaus-meubel. Ze zijn in de eerste plaats ontworpen om functioneel te zijn, gestript tot de basisvormen. Vierkant, cirkels, cilinders, bollen zijn waar u naar moet zoeken. Het ontwerp is eenvoudig en naadloos, zodat de lijnen en vormen kunnen opvallen en als zodanig bewonderd kunnen worden. Ze zijn ontworpen om materialen en tijd te besparen en om de ruimte optimaal te benutten. De kenmerken die vroeger bestemd waren voor de industriële stijl kunnen uiterst sierlijk en veelzijdig zijn voor het moderne leven.

Materialen

De Bauhaus-meesters wilden dat hun ontwerpen esthetisch aantrekkelijk, maar ook gemakkelijk te produceren en kosteneffectief zijn, zodat ze voor iedereen toegankelijk zijn. Daarom werd de voorkeur gegeven aan industriële materialen: roestvrij stalen buizen, gelakt acrylglas, vernikkeld messing, zilver, massief eikenhout zijn de eerste keuzes om een moderne flair te presenteren. Deze materialen werden destijds als onconventioneel en revolutionair beschouwd, omdat zij massaproductie met industriële technieken mogelijk maakten en het best de geest van de stijl uitstraalden.

Kleurenpalet

De Bauhaus-stijl, die bekend staat om een eenvoudig, ingetogen kleurenpalet zoals zwart en wit, met bij gelegenheid tan- en bruintinten van leer en hout, kan u verrassen met zijn dapperheid met een sterk, kleurrijk vertoon van blauw, rood en geel. De nesttafels van Josef Albers en de babywieg van Peter Keller zijn de beste voorbeelden van hoe kleuren kunnen worden gebruikt om het ontwerp met zoveel vreugde op te fleuren. Houd het dicht bij primaire kleuren met verzadigde tinten om de ruimte op te fleuren.

Decoraties

Kunstwerken in een woning zijn in de filosofie van het Bauhaus even vitaal als de kunst zelf. Ze zijn direct gerelateerd aan en gevoed door het leven. Ook al vereist de stijl enige beperking van het aantal tentoongestelde voorwerpen, inclusief decoraties en kunstwerken, het is essentieel om in gedachten te houden dat het niet noodzakelijk minimalisme is. Prints met kleurenpixels of hoogwaardig textiel met grafische patronen werken heel goed in een strakke, sobere ruimte en voegen veel warmte en karakter toe.

Bauhaus - De schoonheid van geometrie - Stylingschema

Hou je van onze artikelen, volg ons

Tips, aanbiedingen voor abonnees, decoratie advies... Schrijf je in voor onze nieuwsbrief om de PIB gemeenschap te betreden… (wij sturen niet meer dan één nieuwsbrief per week, wij zullen uw e-mail adres niet delen met derden en je kunt je op elk moment uitschrijven)

Voorgestelde Moodboards

Engelse Cottage Chic - Stylingschema

Creëer een elegante en ontspannen inrichting met warmte en stijl van decoratie met een retro en natuurlijke geest.

Engelse Cottage Chic - Stylingschema

SHABBY CHIC - 29-Oct-2021

Industriële Chic na 1945 - Stylingschema

Creëer een stijlvolle en elegante woonkamer met de robuuste industriële stijl die na de Tweede Wereldoorlog is aangepast

Industriële Chic na 1945 - Stylingschema

INDUSTRIËLE STIJL - 08-Oct-2021

De kleurrijke jaren 70 - Stylingschema

Creëer een leuke, gedurfde en intrigerende leefruimte met een overvloedig scala aan kleuren, texturen en materialen.

De kleurrijke jaren 70 - Stylingschema

DE STIJL VAN DE JAREN 70 - Individualistisch postmodernisme - 23-Sep-2021

4,8/5,0Een ongeëvenaarde klanttevredenheid
Persoonlijke
assistent

French Days
Tot maandag

Aanbiedingen op alle categorieën zolang de voorraad strektEn korting van 20€ vanaf 500€ met FRENCH23