0

un nouveau
style de vie

4,8/5,0Een ongeëvenaarde klanttevredenheid
Persoonlijke
assistent

Voorjaarsaanbiedingen

Kortingen tot -30% op een selectie meubelsAanbieding geldig zolang de voorraad strekt

De kleurrijke jaren 70

Creëer een leuke en complexe leefruimte met overvloedige kleuren en texturen.

materialen jaren '7070's kleurrijke stijl bord

In de jaren zeventig was het modernisme, dat ervan werd beschuldigd koud en massaproductief te zijn en verstoken van karakter, ambacht en persoonlijkheid, dood. De pioniers van het postmodernisme omarmden historische stijlen die eerder waren verworpen. Zij kozen voor een experimentele aanpak om vintage stijlen een geheel nieuwe benadering te geven, door ze te verdraaien en te overdrijven voor leuke en maffe effecten. De algemene sfeer is non-conformistisch, futuristisch en hoe flitsender hoe beter.

Het is een geweldig decennium om verschillende stijlen uit te proberen met een overvloed aan kleuren, texturen en patronen, een beetje extra maar vooral leuk en opdringerig. Om deze look te bereiken, moet je je eerst ontdoen van die academische definities van stijl en moedig zijn en jezelf laten kiezen wat bij je interieur past.

De jaren zeventig waren een bloeiend decennium van individualisme en zelfexpressie.

TIPS EN TRUCS

Kleurenpalet

De jaren zeventig waren een speeltuin voor kleurenliefhebbers. Heldere, verzadigde kleuren brachten vreugde en leven in een woonruimte, in tegenstelling tot het meer genuanceerde neutrale kleurenpalet van de mid-eeuwse moderne beweging. Warme tinten, vaak als analogie gebruikt, variërend van zonnig geel tot levendig rood en fel oranje, waren in de mode en voegden weelde toe aan het decor. Een vleugje turkoois of petroleumblauw in uw decor zal dienen als een centraal punt. Koelere tinten grijs, blauw en zilver kunnen ook met mate worden gebruikt.

Patronen en texturen

Decoratieve patronen hebben de neiging grafische en geometrische vormen en flamboyante ontwerpen te hebben. Ze kunnen zowel symmetrisch als asymmetrisch zijn, vaak afgerond, de trend van de jaren zestig voortzettend, maar gedurfder en opzettelijk excentrieker. Textielprints zijn geïnspireerd op oosterse of bontmotieven zoals panter of ocelot in grillige kleuren van blauw, roze, paars en oranje.

Materialen

De jaren '70 zijn extravagant wat materialen betreft. De truc om het te laten werken is om ze in lagen te maken. Stenen en houten panelen kunnen elkaar afwisselen voor een muur in de woonkamer. Zichtbare houten balken of gestructureerde plafonds creëren een gevoel van ruimte. Shaggy tapijten of vloerkleden met ton-sur-ton patronen zorgen voor warmte en comfort. Voor meubelen worden vaak synthetische materialen gebruikt, met glanzende en doorschijnende effecten, zoals roestvrij staal, plexiglas, hars, enz.

Meubels

De jaren zeventig lijken de indruk te wekken van een maximalistische aanpak van de binnenhuisarchitectuur. Het meubilair dat dit decennium domineert, wordt echter eigenlijk als meer terughoudend beschouwd dan zijn tegenhangers uit de wilde jaren zestig. Het zitmeubilair is minder experimenteel en meer ergonomisch. De zuivere, strakke vormgeving van het modernisme wordt nog steeds omarmd, maar in een lossere geest, waar één of twee voorwerpen als middelpunt opvallen, terwijl de rest in vergelijking daarmee subtieler is. Een bohemian lamp naast een high-tech fauteuil, met een kleurrijk vloerkleed in etnische stijl eronder, kan een interessante en ontspannen compositie creëren.

Er is een dunne lijn tussen eclecticisme en "slechte smaak" en de opties moeten zeer zorgvuldig worden overwogen om een authentiek jaren '70 uiterlijk voor een modern huis te bereiken. Maar als je eenmaal de basis onder de knie hebt, wordt het een heel leuke en spannende reis.

De kleurrijke jaren 70 - Stylingschema

Hou je van onze artikelen, volg ons

Tips, aanbiedingen voor abonnees, decoratie advies... Schrijf je in voor onze nieuwsbrief om de PIB gemeenschap te betreden… (wij sturen niet meer dan één nieuwsbrief per week, wij zullen uw e-mail adres niet delen met derden en je kunt je op elk moment uitschrijven)

Voorgestelde Moodboards

Engelse Cottage Chic - Stylingschema

Creëer een elegante en ontspannen inrichting met warmte en stijl van decoratie met een retro en natuurlijke geest.

Engelse Cottage Chic - Stylingschema

SHABBY CHIC - 29-Oct-2021

Industriële Chic na 1945 - Stylingschema

Creëer een stijlvolle en elegante woonkamer met de robuuste industriële stijl die na de Tweede Wereldoorlog is aangepast

Industriële Chic na 1945 - Stylingschema

INDUSTRIËLE STIJL - 08-Oct-2021

Bauhaus - De schoonheid van geometrie - Stylingschema

Om de geest van het Bauhaus in uw huis te brengen, is een zekere durf en creativiteit nodig om uw woonruimte een moderne toets te geven.

4,8/5,0Een ongeëvenaarde klanttevredenheid
Persoonlijke
assistent

Voorjaarsaanbiedingen

Kortingen tot -30% op een selectie meubelsAanbieding geldig zolang de voorraad strekt