0

un nouveau
style de vie

4,8/5,0Een ongeëvenaarde klanttevredenheid
Persoonlijke
assistent

French Days
Tot maandag

Aanbiedingen op alle categorieën zolang de voorraad strektEn korting van 20€ vanaf 500€ met FRENCH23

Industriële Chic na 1945

Creëer een stijlvolle en chique woonkamer met industriële stijl na WOII

materials industrial post 1945styling board industrial post 1945

Industrial chic is al meer dan een decennium terug in de mode en zal dat ook blijven, met een uniek, excentriek element in de interieurdecoratie. Vaak gezien als ruw, mannelijk, en edgy, is het eigenlijk zeer veelzijdig en kan worden afgezwakt om elke smaak te passen. Milieuvriendelijk, tijd-eerbiedig, met de nadruk op hergebruikte en gerecycleerde materialen en met trots de architectuur van het gebouw blootstellend met kale bakstenen en metalen structuren, waterleidingen en plafondbalken. Het meest aantrekkelijke is dat u voor minder geld kunt besparen terwijl u het meest creatieve interieur voor uw huis bouwt.

Een uitnodiging voor het huis na WO II

Na de openbare ruimte kwamen de meubels in industriële stijl eindelijk in huis, dankzij de democratisering van de oorlogstechnologie en de vraag naar betaalbaarder, draagbaarder en stapelbaar design. De voordelen van industriële stukken in metaal hielpen hen om na de oorlog een plaats te vinden in een jonge en avant-gardistische samenleving. De 'Tail of Whale' stoel, met de kenmerkende rugleuning waaraan hij zijn naam ontleent, werd vlak na de oorlog gerestaureerd uit de metalen Nicolle-stoel. De 'Navy 1006' daarentegen is beroemd om zijn innovatieve gebogen zitting, waarvoor dezelfde technologie werd gebruikt als voor de Amerikaanse onderzeebootvloten. Ondertussen domineerde de Mullca (1950), een combinatie van metalen structuren en houten zittingen en rugleuningen, snel de scholen in het hele land dankzij zijn robuuste en economische vorm. In 1969 lanceerde Prisunic de eerste meubelcollectie in staal, waarmee de nieuwe standaard voor stijl, kwaliteit en prijs werd gezet voor de nieuwe toekomst van design.

TIPS EN TRUCS

Begin met een minimalistische aanpak

Ondanks dat de industrial chic stijl niet synoniem is met minimalisme, delen ze toch bepaalde kenmerken zoals kwaliteit boven kwantiteit, zonder franje, met zo min mogelijk accessoires. Het is ook makkelijker om klein te beginnen en te zien hoe dingen werken voor u voordat u meer meubels of gelaagde verlichting toevoegt. Het einddoel is niet een sobere, noch een extravagante leefruimte, maar om zorgvuldig stukken te kiezen die goed bij elkaar passen.

Gebruik een open plan met slimme scheidingen

Een scherm kan een muur vervangen voor meer privacy in de slaapkamer, een vloerkleed naast het aanrecht geeft de plaats aan van haard en warmte, een hoge plank die zowel boeken en decoraties kan uitstallen als kan dienen als afscheiding van een thuiskantoor. Een grote sofa tegen een muur die bezet wordt door één groot kunstwerk of anderszins vol hangt met lijsten, kan een visuele definitie zijn van een sociale ruimte om samen te komen en te ontspannen. Strategische plaatsing van verschillende soorten vloeren (tegels, hard-woord parketten, cement, enz.) is een andere prachtige methode om verschillende gebieden aan te geven.

Zorg voor voldoende verlichting

Een uitgebreid verlichtingssysteem moet bestaan uit algemene, sfeer- en taakverlichtingsopties. Een ingangsdeur heeft een bovenlicht nodig, maar kan ook worden geaccentueerd met een klein lampje op de consoletafel om een zachte gloed toe te voegen. Keukens en studeerkamers geven de voorkeur aan taakverlichting, terwijl woonkamers zeker baat zullen hebben bij mooie kroonluchters als statement in het midden van de kamer, omgeven door sfeerverlichting vanuit de vier hoeken.

Herken het belang van vloeren

Soms bij het plannen van een renovatieproject, het meubilair deel neemt alle tijd en moeite en laat anderen onbeheerd. Zorg ervoor dat u geeft vloeren genoeg gedachten en draag uw idee in het achterhoofd als je gaat langs met het decor. Bij de industriële stijl kunt u kaal gaan met gecementeerde vloeren die textuur en natuurlijke kleuren laten zien of bewust kiezen voor een oud houten parket dat de sporen van de tijd laat zien. Het toevoegen van vloerkleden en tapijten is ook een leuke touch om meubelstukken te verenigen. Geef een woonkamer een wilde en vrije uitstraling met een dierenprint vloerkleed.

Voor alles, kies comfort

Je hoeft niet te overdrijven met ontwerpen uit verschillende perioden of alle aspecten van de stijl op te nemen om de industriële aanpak in je interieur te integreren. Zelfs als een meubelstuk perfect in uw deco past, maar u in ruil voor zijn schoonheid ongemak moet lijden, zal het op de lange termijn niet de moeite waard zijn. Er zijn altijd andere opties die kunnen voldoen aan beide categorieën die er zijn.

Hoewel de industriële stijl meestal wordt aangeduid als stedelijke loft-achtige appartementen, is het eigenlijk zeer flexibel en aanpasbaar om te worden geïntegreerd in de meeste woonruimtes om een beetje pit te geven voor een charismatische look zonder de hele decoratie te moeten veranderen. Het past precies in rustieke moderne en bohemien stijlen, en met creativiteit, kan goed werken naast vintage decor of zelfs met mid-eeuwse moderne meubels.

Industriële Chic na 1945 - Stylingschema

Hou je van onze artikelen, volg ons

Tips, aanbiedingen voor abonnees, decoratie advies... Schrijf je in voor onze nieuwsbrief om de PIB gemeenschap te betreden… (wij sturen niet meer dan één nieuwsbrief per week, wij zullen uw e-mail adres niet delen met derden en je kunt je op elk moment uitschrijven)

Voorgestelde Moodboards

Engelse Cottage Chic - Stylingschema

Creëer een elegante en ontspannen inrichting met warmte en stijl van decoratie met een retro en natuurlijke geest.

Engelse Cottage Chic - Stylingschema

SHABBY CHIC - 29-Oct-2021

De kleurrijke jaren 70 - Stylingschema

Creëer een leuke, gedurfde en intrigerende leefruimte met een overvloedig scala aan kleuren, texturen en materialen.

De kleurrijke jaren 70 - Stylingschema

DE STIJL VAN DE JAREN 70 - Individualistisch postmodernisme - 23-Sep-2021

Bauhaus - De schoonheid van geometrie - Stylingschema

Om de geest van het Bauhaus in uw huis te brengen, is een zekere durf en creativiteit nodig om uw woonruimte een moderne toets te geven.

Uit hetzelfde universum

Indutriële charme van de jaren '20 - '30 - Stylingschema

In de jaren '20 - '30 veroverden metalen meubelen, dankzij moderne productiemethoden, hun plaats in het stedelijk landschap.

4,8/5,0Een ongeëvenaarde klanttevredenheid
Persoonlijke
assistent

French Days
Tot maandag

Aanbiedingen op alle categorieën zolang de voorraad strektEn korting van 20€ vanaf 500€ met FRENCH23