0

un nouveau
style de vie

4,8/5,0Een ongeëvenaarde klanttevredenheid
Persoonlijke
assistent

French Days
Tot maandag

Aanbiedingen op alle categorieën zolang de voorraad strektEn korting van 20€ vanaf 500€ met FRENCH23

INDUSTRIËLE CHARM VAN DE JAREN '20 - '30

Een keuken en eetruimte creëren met kleuren, warmte en functionaliteit

focus op materialen industriële charmemoodboard industriële charme

De jaren '20 - '30 meubelen in industriële stijl

De industriële stijl is de laatste decennia weer helemaal terug van weggeweest en is ook nu nog populair. De karakteristieke uitstraling is indrukwekkend en origineel. Versleten oppervlakken, kale betonnen vloeren, verweerde meubels en verouderde bovenlichten stralen een relaxte, rustieke sfeer uit met een unieke smaak. Hun schoonheid ligt in de verhalen die verteld en geïmpliceerd worden door hun imperfecties.

Van alle perioden van industrieel meubeldesign vallen vooral de jaren '20 - '30 op en trekken veel aandacht door hun originaliteit, zeer functioneel en gemaakt om lang mee te gaan, maar deze periode was het begin van de integratie van industrieel design in de openbare ruimte en in huishoudens. Comfort en esthetiek begonnen samen te gaan met functionaliteit en gestroomlijnde vormen en vormen. Stoelen en fauteuils van stalen buizen, zoals de parkstoelen voor de Luxemburgse tuin, hadden zachtere rondingen. De 'Nicolle' krukken worden sinds hun eerste productie in 1933 nog steeds zeer gewaardeerd. Daarnaast is de klassieke Mullica ?510? stoel van hout en staal, stapelbaar, licht, praktisch, een vaste waarde in scholen en andere openbare gelegenheden, evenals in grote eetzalen. Ondertussen waren de verlichtingsmogelijkheden aan het begin van de 20e eeuw getuige van de bloei van glazen gloeilampen en plaatstalen lampenkappen. Klassieke stukken in deze periode zijn de Gras van Bernard-Albin, de moeder van alle gelede metalen lampen, of de beroemde tafellamp Anglepoise van George Carwardine die populair was in studio's en fabrieken.

Om de authentieke look te bereiken, moeten verschillende elementen worden overwogen en aangepast om de stijl met vertrouwen uit te voeren.

Een leefruimte vol karakter en interesses

TIPS EN TRUCS

1. Open plattegrond

Industrial chic maakt gebruik van de oude industriële gebouwen, fabrieken en magazijnen met grote open ruimte die deze stijl zijn iconische luchtige ruimte geeft met bijna geen definiërende structuur. Dit is typisch waar als je denkt aan loft appartementen waar alles is samengevoegd in een enkele leefruimte met weinig tot geen interne structuren. Om rommel te voorkomen, is het belangrijk om gebieden met verschillende doeleinden te scheiden, de woonkamer van de eetkamer, de keuken van de slaapkamer, een sectionele kan vaak worden gebruikt om te helpen interne barrières te creëren voor elk gebied.

Een scherm kan een vervanging van een muur suggereren om meer privacy in de slaapkamer te bieden, een tapijt naast het aanrecht betekent de plaats van haard en warmte, een hoge plank die zowel boeken en decoraties kan uitstallen als kan dienen als de indeling van een thuiskantoor. Een grote sofa tegen een muur die bezet wordt door één groot kunstwerk of anderszins vol hangt met lijsten, kan een visuele definitie zijn van een sociale ruimte om samen te komen en te ontspannen. Strategische plaatsing van verschillende soorten vloeren (tegels, hardhouten parket, cement, enz.) is een andere prachtige methode om verschillende ruimtes aan te duiden.

2. Zichtbare architecturale kenmerken

Nadat de industriële gebouwen waren ontruimd, werden de overblijfselen zoals bakstenen muren, pijpen, balken en leidingwerk achtergelaten zonder te worden ingebouwd of verborgen, zowel om financiële als logistieke redenen. Eenmaal teruggewonnen, in plaats van te worden bedekt, zijn deze karakteristieke kenmerken van de stijl alom omarmd en gevierd voor hun unieke, ongetemde uiterlijk in vergelijking met andere, meer gepolijste stijlen. Aanvankelijk een architectonisch kenmerk, is het een integraal onderdeel geworden van de industriële binnenhuisarchitectuur, waarbij rekening wordt gehouden met de wens om het oorspronkelijke doel van de ruimte te behouden. De warme oranje en rode kleuren van de bakstenen, het natuurlijke comfort van het oude hout en de roestige maar functionele metalen elementen maken het tot een perfecte achtergrond om de meubels op te plaatsen.

3. Authentieke, onbewerkte materialen

Een goed neutraal palet dat overhelt naar donkere tinten zoals zwart en grijs is een gebruikelijke keuze voor een charismatisch, mannelijk, dramatisch gevoel, terwijl warme neutralen die bestaan uit bruintinten en bruintinten van hout en leer een uitnodigende noot zijn om de ruige randen te verzachten. Accentkleuren zoals juweeltinten van diep bosgroen of gebrand oranje kunnen de ruimte opfleuren. Stippen van rood en geel hier en daar houden de ruimte uit de uniforme, stemmige look. Witte tinten in de industriële stijl zijn zorgvuldig geselecteerd, vaak al aanwezig in de structuur van de ruimte of met de nodige voorzichtigheid in te voeren.

4. Neutrale kleuren

Details zijn even belangrijk als de algemene indruk. Of het nu gaat om sunburst- of spiraalmotieven, taps toelopende tafelpoten of ivoorkleurig inlegwerk, bloemen in marqueterie of gebrandschilderd decoratief glas, kies de details die uw hart aanspreken. De kleinste details kunnen de beste uiting van persoonlijkheid zijn.

Een ruimte is pas goed ontworpen als er goed in geleefd kan worden. Kies dus dingen die aan uw dagelijkse behoeften voldoen, maar die ook uw karakter belichamen,

5. Teruggewonnen, hergebruikt, gerecycleerd, opgeknapt

Industriële stijl heeft de reputatie dat het de eeuwenoude geschiedenis van dingen koestert. De gekozen stukken zijn vaak opgepikt op rommelmarkten en garageverkopen of opgehaald van de zolder van het ouderlijk huis. Maar wees voorzichtig en maak van uw woning geen museum van snuisterijen. Beperk de niet-essentiële voorwerpen rond het huis en beperk de accessoires voor uitstalling.

Hoewel de industriële stijl meestal wordt aangeduid als stedelijke loft-achtige appartementen, is het eigenlijk zeer flexibel en aanpasbaar om te worden geïntegreerd in de meeste woonruimtes om een beetje pit te geven aan een charismatische uitstraling zonder dat de hele inrichting hoeft te worden veranderd. Het past precies in de rustieke moderne en bohemien stijlen, en met creativiteit, kan goed werken naast vintage decor of zelfs met mid-eeuwse moderne meubels.

Indutriële charme van de jaren '20 - '30 - Stylingschema

Hou je van onze artikelen, volg ons

Tips, aanbiedingen voor abonnees, decoratie advies... Schrijf je in voor onze nieuwsbrief om de PIB gemeenschap te betreden… (wij sturen niet meer dan één nieuwsbrief per week, wij zullen uw e-mail adres niet delen met derden en je kunt je op elk moment uitschrijven)

Voorgestelde Moodboards

Engelse Cottage Chic - Stylingschema

Creëer een elegante en ontspannen inrichting met warmte en stijl van decoratie met een retro en natuurlijke geest.

Engelse Cottage Chic - Stylingschema

SHABBY CHIC - 29-Oct-2021

Industriële Chic na 1945 - Stylingschema

Creëer een stijlvolle en elegante woonkamer met de robuuste industriële stijl die na de Tweede Wereldoorlog is aangepast

Industriële Chic na 1945 - Stylingschema

INDUSTRIËLE STIJL - 08-Oct-2021

De kleurrijke jaren 70 - Stylingschema

Creëer een leuke, gedurfde en intrigerende leefruimte met een overvloedig scala aan kleuren, texturen en materialen.

De kleurrijke jaren 70 - Stylingschema

DE STIJL VAN DE JAREN 70 - Individualistisch postmodernisme - 23-Sep-2021

Uit hetzelfde universum

Industriële Chic na 1945 - Stylingschema

Creëer een stijlvolle en elegante woonkamer met de robuuste industriële stijl die na de Tweede Wereldoorlog is aangepast

Industriële Chic na 1945 - Stylingschema

INDUSTRIËLE STIJL - 08-Oct-2021

4,8/5,0Een ongeëvenaarde klanttevredenheid
Persoonlijke
assistent

French Days
Tot maandag

Aanbiedingen op alle categorieën zolang de voorraad strektEn korting van 20€ vanaf 500€ met FRENCH23