0

un nouveau
style de vie

4,8/5,0Een ongeëvenaarde klanttevredenheid
Persoonlijke
assistent

Levering voor
de halve prijs

Krijg -50% korting op alle verzendkostenVoordeel ook over unieke aanbiedingen op tientallen producten
Kies uw tv-meubel

5 Tips voor het kiezen van je tv meubel design

Artikel gepubliceerd op 04/12/2017

De tv-meubel is een centraal element van de woonkamer en neemt een cruciale plaats in ongeacht de stijl van je inrichting.

De tv meubel is een centraal element van de woonkamer en neemt een cruciale plaats in ongeacht de stijl van je inrichting. Het is daarom belangrijk je je design tv meubel zorgvuldig selecteert om een sfeer te creëren die echt aan je verwachtingen voldoet. Om je te helpen de perfecte moderne tv meubel te kiezen, zijn hier vijf tips die je zullen begeleiden in uw keuze !

1. Kies met stijl

Of je nu houdt van de Scandinavische stijl of vintage decoratie, in de woonkamer breng je meestal veel van je vrije tijd door, dus het is essentieel dat je je goed voelt en dat het aan je wensen voldoet qua decoratie. Bovenal is het belangrijk om na te denken over wat voor atmosfeer we proberen te creëren: lekker knus of liever retro chic? Authentiek of eigentijds ontwerp? Afhankelijk van de richting die je kiest, kan je keuze voor een tv kast drastisch veranderen.

Voor een moderne woonkamer is de moderne tv meubel design een garantie voor kwaliteit: over het algemeen vrij laag en lang, voegt het een zekere design stijl toe aan de kamer. Een tv meubel wit gelakt, verfijnd en met zorg afgewerkt, kan stijlvol zijn en tegelijkertijd een stralende sfeer in de woonkamer behouden. Als je de voorkeur geeft aan een sobere schoonheid en finesse, is de zwarte tv kast een veelzijdig model dat zich aanpast aan alle soorten interieurs.

Als je op zoek bent naar een meer retro of vintage sfeer, dan zijn de industriële tv meubels vaak de optie: met het authentieke uiterlijk van deze tv dressoir passen hout en verweerd metaal zich gemakkelijk aan een salontafel of een leren bank van dezelfde stijl.

2. Denk aan de keuze van het materiaal

De materialen die worden gebruikt voor het ontwerp van je tv meubel design, zorgen zowel voor een unieke stijl als voor een optimale duurzaamheid. Met uitstekende afwerkingen is massief hout een gegarandeerd succes dat zich gemakkelijk zal aanpassen aan moderne interieurs en Boheemse landelijke sferen. De houten tv meubel in teak is zeer populair en is een veelzijdige keuze en duurzaam na verloop van tijd, evenals massief eikenhout. Een andere optie is de dennenhouten tv meubel design, die over het algemeen beter geschikt is voor de cocooning en "knusse" omgevingen, terwijl het massieve teakhout meer industrieel uitstraalt.

Naast hout is het niet ongebruikelijk om een metalen tv meubel in loft interieurs te verwerken: de combinatie van de twee materialen is gebruikelijk in dit soort decoraties en voegt een retro look toe aan het geheel. Houd er rekening mee dat buiten het puur fraaie aspect, de materialen waaruit je meubel bestaat ook een garantie zijn voor duurzaamheid en kwaliteit. Meestal is een tv meubel design gemakkelijk te onderhouden, maar de zorg in de afwerking kan het verschil maken tussen tv meubelen die te snel kwaliteit verliest en tv kasten die vele jaren meegaan zonder stijl te verliezen.

3. Vergeet niet het praktische aspect !

Het functionele aspect is zeker niet te verwaarlozen bij het kiezen van je design televisiemeubel! Soms kan een tv meubel design worden gebruikt om veel verschillende spullen in te bewaren, inclusief servies of lakens (maar ook cd's of dvd's, als je die hebt). Met hun laden en compartimenten kunnen de verschillende kastjes van je tv meubels design een laag design dressoir of een rij vormen, afhankelijk van de hoogte van de meubel.

In kleine ruimtes kun je bijvoorbeeld je zinnen zetten op een grotere tv meubel design om te voorkomen dat je een groot buffet in je woonkamer moet plaatsen. Let er in dit geval wel op niet een te laag tv meubel kiezen met weinig opslagruimte: een hoger en imposanter model biedt meer opties.

Nog steeds vanuit een praktisch oogpunt bekeken, zijn sommige modellen uitgerust met doorvoer om te voorkomen dat draden de balans van uw inrichting doorbreken door het oog van je gasten aan te trekken. Deze kleine accessoires zijn daarom praktisch voor zowel de esthetiek van de kamer evenals voor de bescherming van je kabels wat dit een ideaal media meubel maakt.

4. Plaats uw meubels op verstandige wijze

Als je veel tijd voor je tv doorbrengt, kan de hoogte en de locatie van de modern tv meubel een directe invloed hebben op je comfort en gezondheid.Over het algemeen geldt dat hoe hoger een tv meubel design is, hoe meer deze van je bank moet worden geplaatst: als deze te dicht bij je staat, riskeer je dat je je nekwervelhals forceert en deze daardoor op de lange termijn schade aanricht. Als je eenmaal comfortabel op je bank zit, moeten je ogen tot ongeveer de helft van het scherm vallen, zodat je geen positie hebt die een probleem zou kunnen vormen. Let op: als je een plasma-tv hebt, is het verstandig om te overwegen je tv meubel design verder weg te plaatsen dan een traditionele tv om je ogen te beschermen.
De locatie van je tv kastje kan ook je kijkcomfort beïnvloeden: als je tv te dicht bij een raam of in een verkeerde hoek staat, kunnen de reflecties je film bederven... Anticipeer hierop door te proberen om het eindresultaat zoveel mogelijk te visualiseren. Als je twijfelt over de locatie, kunt je ook een tv meubel design met wielen, een verrijdbaar tv meubel, kiezen voor meer flexibiliteit!

5. Denk aan uw decoratieve accessoires

Vaak is de tv meubel design lang genoeg om zowel de moderne tv zelf evenals enkele decoratieve accessoires op neer te zetten. Dit is een kans om je woonkamer aan te kleden met elementen die het karakter van de kamer benadrukken. Als je bijvoorbeeld van het Scandinavisch design houdt, kun je een vaas met retro patronen naast je tv, op je retro tv meubel, of in een open vak neerzetten. Als je de voorkeur geeft aan een loftsfeer, is een gepatineerde metalen lamp het mooiste effect naast je houten en metalen meubels !

Je kunt ook met symmetrie spelen door ervoor te zorgen dat je dezelfde accessoire aan beide kanten van je tv plaatst (als je genoeg ruimte hebt), of de voorkeur geeft aan een minder rechtlijnige esthetiek door een accessoire aan één kant te plaatsen.

Wat je moet onthouden

De keuze voor het perfecte meubelstuk is niet eenvoudig: er moet rekening worden gehouden met veel factoren, zoals de stijl, locatie of hoogte van je nieuwe meubels. Zoals vaak in decoratie, is het belangrijk om vooraf een visualisatie te maken van hetgeen waarnaar je op zoek bent, en je vervolgens te laten verleiden door de verschillende modellen die je vindt. Vertrouw op je instinct !

Verwante producten

Ontario tv-meubel

Ontario tv-meubel

€ 365

Hou je van onze artikelen, volg ons

Tips, aanbiedingen voor abonnees, decoratie advies... Schrijf je in voor onze nieuwsbrief om de PIB gemeenschap te betreden… (wij sturen niet meer dan één nieuwsbrief per week, wij zullen uw e-mail adres niet delen met derden en je kunt je op elk moment uitschrijven)

Vond je dit een interessant artikel? Ontdek dan hier gelijkaardige artikels

5 stijlvolle ideeen voor jou kamerplanten in 2018

Decoratie tips - 22 december 2017

De landelijke stijl is speels en romantisch

Decoratie tips - 01 april 2017

6 stijlvolle keuken ideeen voor 2018

Decoratie tips - 19 januari 2018

4,8/5,0Een ongeëvenaarde klanttevredenheid
Persoonlijke
assistent

Levering voor
de halve prijs

Krijg -50% korting op alle verzendkostenVoordeel ook over unieke aanbiedingen op tientallen producten