0

un nouveau
style de vie

4,8/5,0Een ongeëvenaarde klanttevredenheid
Persoonlijke
assistent

15 dagen
Kasten

Speciale aanbiedingen op onze dressoirs, ladekasten en legplankenAanbieding geldig zolang de voorraad strekt
Trendy eetruimte

8 Ideeën van het mixen van Interieurstijlen als interieur inspiratie

Artikel gepubliceerd op 30/01/2022

onze ontwerptips voor je persoonlijke interieur inspiratie over waarom en hoe interieur stijlen te combineren

De gekozen interieurstijlen bepalen de flair van een interieur idee - een prachtig interieur en de ambiance zijn gebaseerd op de keuze en combinatie van bepaalde moderne meubels, accessoires, bijpassende woonkamer kleuren ... De overwegingen voor interieur inspiratie en interieurideeën voor je huisdecoratie kunnen eindeloos zijn. Maar waarom zou je je moeten limiteren op precies één interieurstijl? Natuurlijk moeten de elementen op een bepaalde manier passen: het idee is om met succes contrasten te creëren om de componenten in evenwicht te brengen in plaats van de harmonie verloren te laten gaan... Klinkt goed, maar ook behoorlijk moeilijk? Je wilt graag je persoonlijke interieurstijl vinden, maar je vraagt je af waar de woning inspiratie voor het interieurontwerp vandaan moet komen zonder een duidelijk beginpunt ?! Hiervoor hebben we enkele richtlijnen bedacht die moeten worden overwogen ... Omdat er veel creatieve ideeën voor in huis zijn voor interieurontwerp, volgen hier enkele inspirerende manieren om het aan te pakken. Volgens het gezegde "REGEL Nr. 1: Er is geen goede of foute manier, elke vrije geest moet zich uitgenodigd voelen om de interieurontwerpen en de elementen te kiezen die geschikt zijn om in het interieur te worden toegepast. Want ?juist? voelt goed...Voilà, onze ontwerptips voor je persoonlijke interieur inspiratie over waarom en hoe interieur stijlen te combineren:

1-Het begrijpen van het effect van kleuren

Kleuren roepen een associatie of een gevoel op - dit is bijvoorbeeld hoe je rood en warme kleuren in huis associeert met passie. Trendy interieurstijlen bevatten vaak enkele consistente kleuren die de stijl een hele context van gekoppelde gevoelens geven aan de perceptie van de look. Het idee is om te begrijpen waar kleuren voor staan, welke stemmingen ze kunnen versterken / welke gevoelens ze kunnen ondersteunen. Men zal dan verstandig 1-3 continue kamer kleuren kiezen voor 1 decoratie. Deze hoofdkleuren kunnen worden beschouwd als enkele vaste factoren, zoals in kenmerken van het totale ontwerp. Het interieur beschouwen als een interactie van 'sfeer creërende elementen' en onthouden dat jij als persoon combinaties van verschillende gevoelens ervaart die je mens maken, met veel verschillende karaktereigenschappen die jou de persoon maken die je bent. En hetzelfde geldt voor je interieur inspiratie, Bij deze denkwijze passen de volgende kenmerken: een Scandinavisch interieurontwerp wordt gekenmerkt door pastelkleuren, terwijl industriële interieurstijlen vaak veel van de vele donkere kleuren bevatten zoals grafietzwart door metaalafwerking. Zodra je dit eerste punt begrijpt, zal je zien dat wanneer je leert hoe je je huis kunt decoreren, het allemaal begint met de juiste kleurkeuze, bijvoorbeeld de kleur op de muur, om je persoonlijkheid te weerspiegelen in het uiterlijk van je moderne interieurdecoratie!

2- Rekening houden met coherente afmetingen

Alle ideeën van interieur inspiratie houden in dat een belangrijke overweging die ook door veel designblogs wordt geadviseerd, is om geschikte, corresponderende afmetingen te kiezen voor je meubelstukken. Het creëren van een harmonie van passende vormen en weloverwogen proporties in meubelsets zal het leven een stuk eenvoudiger maken!Als je bedenkt dat alle elementen binnen een decor met elkaar overeenkomen, wordt het vrij duidelijk dat een tafellamp moet worden geselecteerd in overeenstemming met de tafelgrootte. Dit komt omdat de lamp bedoeld is om de visuele uitstraling van de tafel te verbeteren, in plaats van de show te stelen door een te grote lamp te kiezen. Om de sfeer te omarmen met voldoende creativiteit in het luxe interieur, moet je nadenken over het mixen van inrichtingsstijlen om het evenwicht tussen verschillende huisinrichting stijlen te verbeteren, naast de samenhang van de bijbehorende vormen en kleuren!

3-Vaststellen van moderne design

Een essentiële vraag die moet worden gesteld, is: welk soorten huisinterieurs zijn er? Nou, hoeveel blogs in huisstijl of designmagazines je waarschijnlijk zouden vertellen, er zijn ontzettend veel verschillende interieurstijlen. Om je favoriet(en) te vinden, moet je eerst begrijpen welke huisontwerp typen er zijn, om de juiste interieur inspiratie te vinden met behulp van onze tips voor interieur inspiratie: Voilà, drie nieuwste trends in populaire stijlen interieur:

1) De industriële interieurstijl, die eerder minimalistisch is en doet denken aan oude Franse fabrieken ;

2) De Scandinavische designstijl, moderne ontwerpen met elegante lijnen ;

3) De shabby chique stijl, romantisch en vergelijkbaar met de stijl van Engelse cottage huizen.

Het kan goed zijn om verschillende stijlen interieur te overwegen op basis van deze trends in interieurontwerp wanneer je je huis inricht om het karakter van je moderne interieur een maximaal effect te geven. In die zin creëer je zoveel mogelijk interessante eigenschappen om je interieur te personaliseren met originele interieurstijlen voor thuis!

4-Mix van materialen voor een buitengewoon interieur

Massief hout, metaal, fluweel ... Drie materialen die erg populair zijn als het gaat om het ontwerpen van een vintage interieur. En: Eén materiaal creëert niet zoveel originaliteit voor de look van de bijvoorbeeld strakke meubels, als de combinatie van meerdere. Belangrijk om op te merken in het ontwerp van het huis is het feit dat verschillende interieurstijlen vaak worden gekenmerkt door het gebruik van typische materialen voor elke stijl: een felle houten afwerking is vaak te vinden in een Scandinavisch huisontwerp, terwijl metaal een belangrijk materiaal is voor een industrieel ontwerp interieur. En dit leidt tot de hoofdgedachte, één die essentieel is voor interieur inspiratie. Misschien realiseer je je dat je vaak verschillende interieurstijlen met elkaar combineert wanneer je verschillende materialen gaat mixen!

5- Verbanden leggen tussen meubelstukken

... En maak verbanden. Kijk naar bijvoorbeeld je woonkamer meubels als individuele bouwdelen die verbanden met elkaar hebben. Meer diverse, interessantere banden worden gecreëerd wanneer de interieurdecoratie bestaat uit elementen met overeenkomstige verhoudingen van verschillende ontwerpstijlen - Nog een goed advies over interieurontwerpen die nuttig is voor binnenhuisarchitecten. Dus het idee is om een unieke harmonie van de verschillende componenten te creëren: laat je inspireren door interieur inspiratie die een harmonisch interieur definiëren als een goede compositie van individuele elementen, in plaats van een combinatie gebaseerd op dingen willekeurig door elkaar halen zoals op die ene foto!

6-Twee verhalen vertellen meer dan één verhaal

Het mengen van verschillende designaccenten laten de moed van verschillende stijlen zien. Sobere, elegante of romantische ontwerpen ... Al deze eigenschappen kunnen van belang zijn voor vintage meubelstijl en binnenhuisdecoratie. Probeer in het echte leven te denken: grote interieurs vertellen verhalen en door te weten dat verhalen meer dan één kunnen bevatten, misschien twee of drie spannende verhalen die allemaal speciale inzichten geven, staat elk verhaal voor iets. In sommige gevallen zou je kunnen zeggen dat meer karakter kan worden gecreëerd door verschillende elementen van de inhoud te combineren. Als je stijlen begint te beschouwen als inhoud, als verhalen, realiseer je je - net als in het echte leven - dat het waarschijnlijk spannender is om twee of drie verhalen te vertellen dan maar één, niet?!

7-Binnenhuisarchitectuur zien als een vorm van kunst

Zoals met vele dingen, is het leuk om iets te maken en uit te proberen. Zoals veel huizen met interieur inspiratie vaak vertellen, is het combineren van verschillende interieur ontwerpstijlen een vorm van creatieve expressie. Elke werkelijk grote kunstenaar heeft gretig en blij zijn eigen individuele stijl gevonden, en deze bestaat meestal niet uit bindende overeenkomende eigenschappen... Eigenlijk geven interieurontwerpen uitdrukking aan de unieke stijl, stijl en ontwerptaal van de maker van de decoratie .. Ontdek je eigen stijl en vergeet vooral niet het belangrijkste: het is erg leuk!

8-Het is MIJN interieur

Tot slot leidt de bekende vraag hoe je bijvoorbeeld een woonkamer moet ontwerpen tot een andere vraag: Wat wil je laten zien met je interieurontwerp thuis? Het algemene motto zou moeten zijn: mijn levensstijl is meer dan alleen het resultaat van het ontwerp van een interieur: de gekozen woonkamer meubels bijvoorbeeldj, accessoires en meer kleur in huis als de drijvende krachten van de sfeer vertegenwoordigen je persoonlijkheid voor bijvoorbeeld een warme woonkamer.Dus vraag jezelf bijvoorbeeld af: waar staat het meubilair dat ik kies voor? Heb ik woning meubels die ik expliciet heb meegenomen van bepaalde reizen die aan reis herinneringen doen denken? Of wil ik me richten op trends en ontwerpen? Zoals eerder gezegd, kan het mixen inspirerend zijn wanneer ik nieuwe meubels kies om het interieur aan te vullen. Want uiteindelijk weerspiegelen jou interieur ideeen je interesses, je persoonlijkheid ... En om eerlijk te zijn: bestaat je persoonlijkheid waarschijnlijk ook uit meer dan één interessegebied, of niet soms?

Verwante producten

Telex 8-lades metalen archiefkast

Telex 8-lades metalen archiefkast

€ 495

Zwart marmeren salontafel Sivärt

Zwart marmeren salontafel Sivärt

€ 725

Hou je van onze artikelen, volg ons

Tips, aanbiedingen voor abonnees, decoratie advies... Schrijf je in voor onze nieuwsbrief om de PIB gemeenschap te betreden… (wij sturen niet meer dan één nieuwsbrief per week, wij zullen uw e-mail adres niet delen met derden en je kunt je op elk moment uitschrijven)

Vond je dit een interessant artikel? Ontdek dan hier gelijkaardige artikels

5 tips voor het kiezen van je tv meubel

Decoratie tips - 04 december 2017

5 stijlvolle ideeen voor jou kamerplanten in 2018

Decoratie tips - 22 december 2017

6 stijlvolle keuken ideeen voor 2018

Decoratie tips - 19 januari 2018

4,8/5,0Een ongeëvenaarde klanttevredenheid
Persoonlijke
assistent

15 dagen
Kasten

Speciale aanbiedingen op onze dressoirs, ladekasten en legplankenAanbieding geldig zolang de voorraad strekt