Witte spiegel foto

Decoratie tips -

Een spirituele gids voor waar de antieke spiegels het best kunnen hangen (en waar niet)

Inhoudsopgave

We weten allemaal dat antieke spiegels op verschillende manieren gebruikt kunnen worden: om de illusie van diepte te creëren, om licht te reflecteren en natuurlijk het praktische gebruik van iemands eigen reflectie kunnen zien. Daarnaast geven we steeds meer om energie en onze omgeving, en wordt gezegd dat de plaats van antieke spiegels in het huis erg belangrijk is omdat het de energie in een kamer versterkt en reflecteert. Of je nou gelooft in Chi ( betekent "energiestroom"), het is absoluut waar vanuit een stilistisch punt, dus laten we er verder op in gaan!

Ingang

De belangrijkste plek om een spiegel op te hangen is bij de ingang of in de gang. De reden hiervoor is dat een smalle gang hierdoor groter lijkt, antieke spiegels zijn stilistisch en daarnaast zeer praktisch; ideaal voor een snelle blik in de spiegel voor het verlaten van de ruimte. In Feng Shui en in interieur design, de muur gericht naar de deur is de beste plek. Een spiegel aan de wand ophangen tegenover de deur zorgt ervoor dat de energie rechtstreeks de voordeur uitstroomt, daarom creëren oude spiegels hier het gevoel van een grotere ingang. Er wordt gezegd dat de energie de rest van het huis instroomt en je snel op je gemak laat voelen, het geeft je inspiratie en het zorgt voor een gastvrij gevoel.

shabby chic spiegel met dennen decoratie

Woonkamer

Er zijn plaatsen in de woonkamer waar de antieke spiegels het best tot hun recht komen en plekken waar dit juist niet het geval is. Achter een bank is geen aanrader, stilistisch of spiritualistisch, een grote spiegel of zelfs een kleine spiegel creëert een gevoel van onzekerheid bij het zitten en ontspannen; een kleine beweging van het hoofd en je ziet de reflectie van je beweging in je ooghoek in de muur spiegel, nogal afleidend en soms zelfs verontrustend. Vanuit de overtuiging dat een televisiescherm een reflecterend object is en daarom als spiegelachtig kan worden beschouwd (dit geldt zeker voor Feng shui), heb je misschien een beetje een vreemde energie in je kamer, vooral als de gouden regel voor de plaats van een spiegel geldt, plaats nooit een spiegel gericht op een andere spiegel, tenzij je 'door het glas wilt kunnen kijken' zoals Alice. Het is het vermelden waard dat een grote ronde spiegel in een rommelige kamer ook een drukke energie achterlaat; niet zo gezellig dus.

Sofa country house style

Ronde spiegels zien er stilistisch gezien mooi uit boven een open haard. Boven een open haard (of boven een kast, wanneer een open haard ontbreekt) is een goede plek voor lifestyle spiegels om energie te circuleren. Afhankelijk van de positie, reflecteert een antieke spiegel energie goed naar andere delen van het huis, en voegt daarnaast ook gewenste ruimte, diepte en een hartelijk gevoel toe. Om een extra spiritueel gevoel toe te voegen, dat harmonieuze en geruststellende gevoel dat je kunt krijgen als je naar een open haard en wandspiegels kijkt, komt voort uit de balans van vuurelementen van de open haard en de waterelementen van de design spiegel.

Keuken

Een plaats waar je oude spiegels liever niet wilt plaatsen is de keuken. In de praktijk wordt een spiegel hier vies, komen er waterspetters, etensresten en misschien ook rook op? Het lijkt daarom een nutteloze plek voor een spiegel. In Feng shui, wordt de vuurenergie die in de keuken aanwezig is via het fornuis, de oven, etc. over het algemeen als negatief beschouwd, niet alleen vanwege het vuur, maar ook vanwege kookdampen, rot voedsel en de prullenbak, om maar een paar dingen te noemen. Deze stromende energie door je huis heeft natuurlijk geen toegevoegde waarde. Er wordt gezegd dat reflecterende objecten tellen als spiegels, dus als je een kleine keuken hebt die je groter wilt laten lijken, kunnen misschien een paar mooie tegels het gevoel van ruimte geven zonder de negativiteit van een ouderwetse spiegel.

Eetkamer

Een ideale plek voor antieke spiegels, of het nou een vierkante spiegel of een staande spiegel spiegel is. De eetkamer is een positieve plek waar een vintage stijl muur spiegel goed tot zijn recht komt. Over energie gesproken, men ontvangt in de eetkamer energie via eten en daarom is het een goede plek om meer Chi te verspreiden. Een leuk reflecterend voorwerp zoals een ingelijste foto of kunst kan goed werken in plaats van een spiegel.

Cristina uitschuifbare tafel

Trap

De optimale positie voor een antieke spiegel. Deze plek vormt een tussenstop op weg naar de eindbestemming. Laat de energie stromen, het is toch duidelijk? In een kleine smalle ruimte zijn vintage spiegels perfect. Denk ook aan het ophangen van andere reflecterende objecten zoals fotolijsten of ingelijste posters om je omgeving een oppepper te geven.

Miroir Sweet Window

Badkamer

Een badkamer spiegel is vrij gebruikelijk, we houden ervan om onszelf te zien tanden poetsen, crèmes aanbrengen en om onszelf te verzorgen. Over het algemeen wordt in Feng shui gezegd dat je niet teveel sfeer moet creëren in de badkamer vanwege de aanwezigheid van het toilet, niet dat men het echt zou willen. Meestal zijn het de kleine kamers van het huis waar de vintage spiegels geschikt voor zijn zoals hierboven genoemd en om wat extra ruimte aan de kamer toe te voegen, zodat je je niet zo benauwd voelt.

Slaapkamer

Een andere kamer waar je eventueel antieke spiegels op kunt hangen is de slaapkamer. Over energie gesproken, er wordt gezegd dat wanneer er teveel energie ontstaat, het je plaats van rust kan verstoren. Hoe dan ook, ik geef toe dat ik ook een lange spiegel in mijn kamer heb hangen en zo lang je je houdt aan de gouden regel voor de plaats van de spiegel, weet ik zeker dat je Chi je kan vergeven. De gouden regel: plaats nooit een spiegel gericht naar het bed omdat het een overschot aan energie en beweging dat wordt terug gereflecteerd, storend kan zijn en onrustige nachten kan veroorzaken. Het kan zijn dat je niet goed uitgerust bent en er wordt ook gezegd dat een derde partij onderdeel wordt van je persoonlijke relatie, als je er een hebt. Mijn slaapkamer spiegel is een antiek langwerpige spiegel, wederom niet gericht naar mijn bed om slechte juju te voorkomen en ik kan mezelf in één keer zien, wat een prettig gevoel van zelfkennis en volledigheid geeft.

Kantoor/Werk ruimte

Office

In Feng shui wordt gezegd dat wanneer je een hoge spiegel op een plaats hangt waar je jezelf kunt zien werken, de werkdruk wordt verhoogd. Stilistisch gezien geloof ik niet dat ik ooit een spiegel op ooghoogte van een bureau heb gezien, jij wel? Verhoogde werkdruk of niet, er zijn er teveel van ons die tijdens het werk naar zichzelf willen kijken, dus de beste plaats voor een mooie spiegel zou moeten zijn waar je de uitgang kunt zien!

Onthoud dat reflecterende objecten ook als spiegels kunnen dienen! Kies voor vazen, aquaria en ingelijste posters om die zo graag gewilde diepte, licht en energie te verkrijgen.

Antieke spiegels gericht op spiegels antieke, (zie wat ik daar heb gedaan) zijn enigszins bizar, houden je ruimte heilig en bewaren gespiegelde kamers alleen voor kleedkamers en circussen. Ten slotte, houd je vintage spiegels schoon voor goede Feng shui en voor algemene hygiëne, je zult hier profijt van krijgen!

Nora Vase {nieuwsbrief}

Verwante producten

  Bestsellers

  #ProudofPIB

  • Tafellamp PIB
  • De scandinavische bank in context
  • Ferm living kommen tijdens het ontbijt
  • Scandinavische marmeren salontafel
  • Scandinavisch TV-meubel PIB
  • PIB nodigt zich uit in jouw badkamer
  • Industriële stoelen met lederen zitting
  • Aperitief rond een massieve houten tafel
  • Scandinavische PIB spiegel veilig aan de muur
  Ga terug naar boven
  Contacteer ons