0

un nouveau
style de vie

4,8/5,0Een ongeëvenaarde klanttevredenheid
Persoonlijke
assistent

- ZOMER UITVERKOOP -

Tot 30% korting op onze meubels en accessoiresAanbieding geldig zolang de voorraad strekt

Moderne poëzie

Het creëren van een tijdloze, gracieuze ruimte in poëzie en harmonie.

focus op materiaal moderne poëziemoodboard moderne poëzie

Misschien weet u het, misschien ook niet, maar als u om u heen kijkt is de kans groot dat u omringd bent door ten minste één of twee dingen die geïnspireerd zijn op de gouden periode van het moderne design, de jaren 50 en 60 van de 20e eeuw, die een mijlpaal vormden voor een verkwikkende beweging in de richting van doordacht ontworpen producten die zowel praktisch en innovatief waren als er aangenaam uitzagen.

De bloeiende economie in het Westen na de Tweede Wereldoorlog stelde de mensen in staat zich in moeilijke tijden te ontdoen van sobere stijlen en uit te kijken naar luxueuzere producten met een moderne flair, maar zonder de overdadig uitgewerkte extravagantie van de vorige eeuw. De elegantie van het design in deze periode, vooral op het gebied van meubeldesign, is vele generaties blijven bekoren door zijn zachte modernisme dat een vereenvoudigde schoonheid uitstraalt maar toch warm en comfortabel blijft in plaats van extreem monastiek te zijn. Als rustig vertrouwen en tijdloze gratie u na aan het hart liggen, is er geen excuus om geen klassieke meubels uit het midden van de vorige eeuw in uw woonruimte te plaatsen. Moderne poëzie gegarandeerd.

De jaren 50 en 60 is de meest bloeiende tijd van modern design

TIPS EN TRUCS

Meubels

Mid-century modern was getuige van een van de beste perioden van meubeldesign aller tijden. De functionaliteit en het comfort zijn de belangrijkste focus, maar het sluit de elegante vormen en curvy voeringen niet uit. Er zijn zoveel iconen uit deze periode, zoals de stoel van Verner Panton, de Egg chair van Arne Jacobsen en de Lounge chair en Ottoman van Eames, die na een halve eeuw nog steeds zo populair en geprezen zijn.

Materialen

Als het op materialen aankomt, is multiplex, de uitvinding van die tijd, de ster. Het is betaalbaar, licht van gewicht, stevig, duurzaam, alles in één. Maar leder en massief hout zoals teakhout spelen nog steeds een overheersende rol in de decennia en zullen een luxe toets geven die klasse uitstraalt.

Kleuren

Ga voor neutralen. Begin met aardetinten als kastanje, gebrande sienna, ruwe omber voor kenmerkende stukken als een reusachtige sofa of een houten kast. Deze kleuren met hun natuurlijke gelijkenis zullen je dichter bij je primitieve behoeften brengen. Vanaf dan kunt u spelen met trekjes van felle, levendige kleuren zoals een pauwengroen krukje of een straal Pruisisch blauwe kussens. Op een canvas van basistinten zullen ze de kans krijgen om te schitteren.

Vorm en functies:

Vormen zijn meestal gestroomlijnd en symmetrisch, maar met een twist, vooral tijdens de jaren '60 waar het modernisme een fantasierijke weg insloeg om het oude en het nieuwe radicaal te combineren. Gebogen lijnen en afgeronde vormen verzachten metalen structuren en nodigen uit tot comfort.

Maar zorg er vooral voor dat alles zijn doel heeft en goed functioneert. Ze zijn er in de eerste plaats om uw leven beter, gemakkelijker en mooier te maken.

Moderne poëzie - Stylingschema

Hou je van onze artikelen, volg ons

Tips, aanbiedingen voor abonnees, decoratie advies... Schrijf je in voor onze nieuwsbrief om de PIB gemeenschap te betreden… (wij sturen niet meer dan één nieuwsbrief per week, wij zullen uw e-mail adres niet delen met derden en je kunt je op elk moment uitschrijven)

Voorgestelde Moodboards

Engelse Cottage Chic - Stylingschema

Creëer een elegante en ontspannen inrichting met warmte en stijl van decoratie met een retro en natuurlijke geest.

Engelse Cottage Chic - Stylingschema

SHABBY CHIC - 29-Oct-2021

Industriële Chic na 1945 - Stylingschema

Creëer een stijlvolle en elegante woonkamer met de robuuste industriële stijl die na de Tweede Wereldoorlog is aangepast

Industriële Chic na 1945 - Stylingschema

INDUSTRIËLE STIJL - 08-Oct-2021

De kleurrijke jaren 70 - Stylingschema

Creëer een leuke, gedurfde en intrigerende leefruimte met een overvloedig scala aan kleuren, texturen en materialen.

De kleurrijke jaren 70 - Stylingschema

DE STIJL VAN DE JAREN 70 - Individualistisch postmodernisme - 23-Sep-2021

4,8/5,0Een ongeëvenaarde klanttevredenheid
Persoonlijke
assistent

- ZOMER UITVERKOOP -

Tot 30% korting op onze meubels en accessoiresAanbieding geldig zolang de voorraad strekt