0

un nouveau
style de vie

4,8/5,0Een ongeëvenaarde klanttevredenheid
Persoonlijke
assistent

FREE DELIVERY
6 magische kerstdagen

Gratis levering vanaf 200€ aankoopVoer de code XMAS23 in uw mandje in
Staanlamp modern interieur

Decoratietips : Retro lampen

Artikel gepubliceerd op 15/12/2016

In dit artikel kijken we naar verschillende soorten retrolampen die uw interieur kunnen aanvullen, verschillende stijlen, en waar ze te plaatsen

Zes maanden geleden ben ik geëmigreerd en dus ook van huis veranderd. Het lastigste van zo een proces heeft natuurlijk te maken met verhuizen, maar ik werd ook geconfronteerd met andere uitdagingen, en ik kan me voorstellen dat jullie dat ook hebben ervaren. Ik verwijs niet alleen naar de koop van nieuwe meubels en accessoires, maar ook aan het plaatsen van dergelijke meubels en accessoires in je woning. Laat me mijn situatie uitleggen: Ik hou van retro lampen, en het is een hele uitdaging gebleken om dit soort lampen te vinden sinds ik ben verhuisd. Ik bedoel, een specifieke retro lamp die past bij mijn andere meubels en accessoires die ik heb in mijn nieuwe appartement. In dit korte artikel kijken we niet alleen naar de verschillende soorten retro lampen die je in je interieur kan plaatsen, maar ook naar de verschillente interieurstijlen en hoe je deze stijlen kan combineren om een verschillende sfeer te creëren. PIB, leider in interieuradvies, wilt het makkelijker voor je maken om je eigen retro interieur te creëren met vintage lampen.

Black Edition fabriek hanglamp

Verschillende soorten Retro lampen

Integreer verschillende stijlen retro lampen in verschillende interieurs

Er zijn verschillende soorten retro lampen beschikbaar die kunnen worden geïntegreerd in een vintage interieur, een eigentijds interieur, een vrij modern interieur of een interieur met grote binnenruimte. Voordat je je eigen retro lamp kan kiezen, moet je je eigen interieur kennen en weten welke lamp er bij past. Als je een industriële stijl hebt, is het onzin om een retro lamp in shabby chic stijl te kopen en vice-versa. Hoewel het koop proces niet echt vaste regels hebt, zijn er wel dingen die je moet overwegen.

Laten we eens kijken naar deze twee foto's. De shabby chic lamp ziet er prachtig uit vlak naast een vintage bank, ook in shabby chic stijl. Bovendien is de industriële/ Scandinavische retro hanglamp succesvol gecombineerd met de omgeving. Je ziet een Scandinavische tafel, een van onze Scandinavische retro banken en zuivere kleuren als zwart, grijs en wit.

Wandlampen en hanglampen

Een wandlamp is belangrijk voor je interieur als je op zoek bent naar een bepaalde industriële of shabby chic sfeer. Retro wandlampen zijn vaak te vinden in interieurs met stijlen die de Engelse pubs willen nabootsen. Vaak kun je een wandlamp combineren met een design voorwerp in de vorm van een vintage tafellamp of een opberg accessoire zoals de design stellingkast omdat de design vintage gloeilamp vrijwel identiek is. Een retro plafondlamp kan de stijl en sfeer van je interieur, of kamer veranderen.

Als je in een appartement, of een huis met een hoog plafond woont heb je een groot voordeel ten opzichte van de rest. Je kan drie, vier, vijf of zelfs zes lampen ophangen, afhankelijk van de grootte van de kamer. Een plafondlamp ziet er het beste uit in een interieur met industriële of fabrieksstijl. Echter, zijn plafondlampen ook vaak te vinden in de Scandinavische interieurs.

In welk deel van je huis kan een retro lamp worden geplaatst?

Succesvol je retro lamp introduceren

Een hoge vintage lamp zal er niet goed uitzien in een kamer met een laag plafond. En omgekeerd, het is niet zinvol om een kleine retro lamp op te hangen in een grote kamer met veel ruimte. Is de plaats waar een wandlamp, plafondlamp, staande lamp of in dit geval een retro tafellamp wordt geplaatst, van te voren bepaald? Nou, eigenlijk niet. Maar er zijn een aantal dingen waar je rekening mee kunt houden.

Als je een tafellamp koopt, zet deze dan op een tafel. Hieronder zie je twee lampen met een esthetisch contrast. Een van de lampen is een combinatie tussen de Scandinavische en Shabby Chic stijl en de andere is in industriële stijl. Echter, kunnen beide succesvol op een tafel of een typisch retro design bureau worden geplaatst. Het is belangrijk dat de retro lamp een afmeting heeft die goed past bij de tafel. Denk aan de achtergrond, het materiaal van de muur of de kleuren van het interieur. De Shabby Chic lamp kan worden vergezeld door een houten meubelstuk. Verder, past een industrielamp perfect bij een betonnen muur. Je hoeft dus niet de stijl van je interieur aan te passen aan je retro lamp, maar houdt rekening met de omgeving voor je een lamp kiest.

Een retro lamp combineren met een nachtkastje

Een vintage nachtkastje voor in uw interieur is vandaag de dag essentieel, hier bij PIB zijn we ervan overtuigd dat 90% van onze lezers een vintage en design nachtkastje in huis heeft. Het is belangrijk dat de twee stijlen niet botsen. Dat wil zeggen, dat de stijl van je retro lamp niet botst met de stijl van je nachtkastje of met een retro kast in de woonkamer of retro dressoir in de slaapkamer . Als je een kleine retro lamp in Scandinavische stijl koopt, zet deze dan niet op een industrieel nachtkastje, en vice-versa.

Wij zijn van mening dat een witte lampenkamp, of een andere neutrale kleur, er leuk zou uitzien met een nachtkastje in dezelfde kleur. Een minder neutrale kleur kan worden gecombineerd met een houten nachtkastje. Normaal gesproken moet je twee bijpassende nachtkastjes te kopen, daarom raden wij je aan om ook twee bijpassende retro lampen te kopen.

Welke meubels maken je interieur compleet met een retro lamp?

Accessoires die passen bij een retro lamp

Zoals ik eerder heb aangegeven in dit artikel, het is niet eenvoudig om een vintage accessoire te vinden die goed past bij een retro lamp. Als je een hoge vloerlamp koopt, is het belangrijk dat de andere accessoires eromheen zich ongeveer op dezelfde hoogte bevinden. Wij raden je aan om te kiezen voor een design vintage klok aan de muur of een retro klok , een fotolijstje, een aantal decoratieve metalen letters of een vintage teken. Hieronder kun je een samenstelling van vintage accessoires zien die gecombineerd kunnen worden met een retro design vloerlamp uit de Scandinavische stijl of met een Scandinavisch retro bankje bijvoorbeeld of Scandinavische retro tv meubel .

Een laag metalen vintage kruk van PIB bijvoorbeeld creëert een contrast en industrieel evenwicht en een retro design kruk voor een Scandinavische touch . Je zult erachter komen dat een retro lamp niet het allerbelangrijkste voorwerp is in je kamer. Een retro lamp moet een van de vintage meubels in je huis zijn die opvalt, maar het moet niet het enige opvallende meubelstuk zijn.

Andere vintage ideeën ? combineer de industriële, Scandinavische en Shabby chic stijl

Tot nu toe heb ik drie specifieke stijlen besproken, namelijk de Industriële, Scandinavische en Shabby Chic stijl. Vermeldingswaardig is dat de stijlen die genoemd zijn in dit artikel gecombineerd kunnen worden. Ik koos hieronder voor een paar foto's die de Shabby Chic, Scandinavische en Industriële stijl combineren.

Conclusie

In dit artikel hebben we een blik geworpen op de verschillende soorten retro lampen, die stijlen die je kunt combineren, waar je deze lampen kunt plaatsen en wat de makkelijkste accessoires zijn om met een retro lamp te combineren. Hoewel het veel informatie is, hoop ik dat je gezien hebt dat het zeer makkelijk is om een retro lamp in je interieur te verwerken. Er is een retro lamp voor elke stijl en elke afmeting van je interieur. Het maakt niet uit in welke kleur. Het belangrijkste is, dat je tevreden bent met je aankoop. Dus koop een retro lamp die je leuk vindt, die er goed uitziet in je huis en die de komende jaren licht en geluk zal toevoegen in je interieur.

Verwante producten

Kavinsky driepoot lamp

Kavinsky driepoot lamp

€ 229

Hou je van onze artikelen, volg ons

Tips, aanbiedingen voor abonnees, decoratie advies... Schrijf je in voor onze nieuwsbrief om de PIB gemeenschap te betreden… (wij sturen niet meer dan één nieuwsbrief per week, wij zullen uw e-mail adres niet delen met derden en je kunt je op elk moment uitschrijven)

Vond je dit een interessant artikel? Ontdek dan hier gelijkaardige artikels

Hoe kies je de juiste eettafel voor je interieur?

Decoratie tips - 20 december 2016

5 stijlvolle ideeen voor jou kamerplanten in 2018

Decoratie tips - 22 december 2017

6 stijlvolle keuken ideeen voor 2018

Decoratie tips - 19 januari 2018

Waarom heeft elk interieur retro stoelen nodig ?

Decoratie tips - 20 januari 2017

4,8/5,0Een ongeëvenaarde klanttevredenheid
Persoonlijke
assistent

FREE DELIVERY
6 magische kerstdagen

Gratis levering vanaf 200€ aankoopVoer de code XMAS23 in uw mandje in