0

un nouveau
style de vie

4,8/5,0Een ongeëvenaarde klanttevredenheid
Persoonlijke
assistent

Voorjaars
aanbiedingen

Tot 30% korting op tientallen topproductenEn gratis levering vanaf 500€ met de code SPRING23
Retro interieur brasserie

Waarom heeft elk interieur retro stoelen nodig ?

Artikel gepubliceerd op 20/01/2017

Ooit over nagedacht om een retro stoel te kopen? In dit artikel vindt je creatieve ideeën en toepassingen

Wat denk je over metalen retro stoelen? Te simpel en koud? Metalen retro stoelen kunnen net zo comfortabel zijn als houten stoelen. In dit artikel, zul je de liefde voor retro stoelen ontdekken!

De geschiedenis van retro stoelen

Metalen retro meubilair in buiten en binnenshuis is zeer populair sinds de jaren 1920. In 1925 begon Marcel Breuer, de Bauhaus meubelontwerper en architect, te werken met stalen buizen. Dit resulteerde in meubels gemaakt van stalen buizen die zeer belangrijk waren voor dit tijdperk. De productie van alle metalen buiten meubels kwam tot stilstand tijdens de Tweede Wereldoorlog, aangezien de fabrieken alleen werden gebruikt voor de productie van wapens. Na de oorlog werden deze fabrieken gebruikt om metalen meubelen te produceren maar ook huishoudelijke artikelen zoals strijkijzers, wafel makers, radio's en de eerste Tv-toestellen. Op dit moment was veel buiten meubilair ontworpen uit metaal. In de jaren 50, werden meubels naast stalen buizen ook gemaakt van aluminium en gaas. De poten van metalen meubelen werden vaak gemaakt uit dunne stalen staven.

Restaurant industriele stoelen

Waar kan ik mijn retro stoel plaatsen?

Een retro stoel kan gemakkelijk worden geïntegreerd in elk huis en elke kamer. Afhankelijk van je inrichting kunt je verschillende stijlen van retro stoelen kiezen. Bijvoorbeeld, als je meubilair in een Scandinavische stijl is kun je gaan voor een stoel in wit metaal of een Scandinavische design kruk voor een retro effect of zelfs een een design retro barkruk . Als je je meubels in een industriële stijl hebt gekozen is het heel simpel, omdat de retro stoel al tot de industriële stijl behoort. Je kunt dus kiezen wat voor soort retro stoel dan ook. Als je houdt van de industriële stijl zul je waarschijnlijk al een retro stoel hebben . Als je meer een vintage persoon bent en je de vintage-look wilt dan kan je je ook gemakkelijk vinden in een vintage metalen stoel. Maak je geen zorgen, een retro stoel past bij elke interieur stijl! De vraag is waar plaats je de stoel? Dit is eenvoudig te beantwoorden, namelijk overal! Je kunt de retro stoel echt overal plaatsen en het zal er altijd goed uitzien. In een woonkamer als een extra zitmeubel, of in de slaapkamer, om je kleren op te zetten. Maar je kunt het ook neerzetten in de gang, naast een design kapstok of een design vintage kapstok van PIB , en gebruiken om je schoenen aan te trekken. Zelfs in de hoek van je appartement kan een retro stoel een decoratief element vormen. In elk geval, je huis zal er beter uitzien met een retro stoel.

Metalen industriele stoel groen

Metalen retro meubilair voor een prachtige industriële stijl

Er zijn niet alleen metalen retro stoelen die de prachtige industriële stijl in je huis kunnen brengen! Ook andere metalen meubelen kunnen hetzelfde effect bereiken. Bijvoorbeeld, koop een typisch Scandinavisch retro bankje of een van onze vintage bankjes en decoreer deze met veel kussens. Maar ook rekken en Industriële Ladekasten en design meubels en sidetables];[link_title|Kasten industrieel - industriele meubels | PIB];[link_path|0]} gemaakt van metaal kunnen een geweldige indruk achterlaten in je huis. De combinatie van metalen meubelen met houten meubelen geeft ook een prachtig beeld. Metalen retro vintage tafel zijn ook een goed idee, als je op zoek bent naar iets dat gemakkelijk kan worden schoongemaakt en tegelijkertijd een modern design in je interieur brengt. Zoals je kunt zien zijn er veel verschillende metalen retro meubels die een industriële stijl in je huis kunnen brengen. Tip: Voor een meer industriële look combineer je gewoon verschillende metalen meubelen!

Restaurant industrieel interieur stoelen

Welke verschillende types retro stoelen bestaan er?

Metalen retro stoelen zijn verkrijgbaar in vele verschillende maten en vormen. Als je iets groters zoekt dan kun je ook voor een metalen en industriele fauteuil gaan met een schuine rugleuning. Metalen retro ligstoelen zijn bovendien ook een zeer goed idee om te worden geplaatst in de tuin. Dit is een must-have voor iedereen die beschikt over een tuin. Wat is er nou meer ontspannen dan je middag in de tuin te besteden met een boek op een comfortabele retro stoel? De meeste metalen ligstoelen kunnen in de winter ook buiten worden gelaten, maar alleen wanneer behandeld met een roestpoeder.

Industriele metalen stoel buiten

Verschillende soorten metaal

Metalen meubilair is meestal gemaakt uit staal of aluminium. Stalen meubels zijn duurder afhankelijk van het type metaal en de dikte. Het type metaal is vaak moeilijk vast te stellen nadat de coating is toegepast. Bovendien is er ook metalen meubilair dat is gemaakt van RVS of chroom. Roestvrij staal staat bekend om zijn degelijkheid, het is een mengsel van koolstof, ijzer en andere metalen. Dus als je op zoek bent naar iets stevigs, ga voor roestvrij staal! ijzer is met name geschikt voor tuinmeubelen, want het is erg zwaar en dus bestand tegen wind. Maar helaas is het niet bestand tegen roest. Aluminium aan de andere kant is zeer licht, maar wel bestand tegen roest. Het wordt meestal gebruikt voor banken en opvouwbare stoelen. Dus overweeg voor het kopen waarvoor je de metalen retro stoelen gaat gebruiken.

Industriele rode metalen stoel buiten

Verschillende soorten afwerkingen

De keuze van de juiste afwerking voor je metalen retro meubelen is zeer belangrijk vanwege de duurzaamheid. De meeste oppervlakken zijn verchroomd of gelakt. In het geval van een verchroomd oppervlak moet je er rekening mee houden dat de beplating erg dun is, waardoor kleine krassen kunnen roesten. Lak wordt gebruikt voor zowel staal als aluminium meubelen. Ongeacht of je een gelakte of verchroomde retro stoel wilt, je zult altijd tevreden zijn!

Hoe kan ik de perfecte sfeer creëren rond een retro stoel?

If you look at a metal chair it might not look very comfortable to you. Of course, you can not compare a metal chair with a rocking chair or sofa, but there are some tips on how to turn a metal chair into a cozy place . The most important thing of course is the use of pillows! On the seating surface and the backrest. So that these do not slip when you sit on it, there are also cushions, which can be tied to the chair. In addition use a blanket and perfect is your metal chair for leisurely reading.

Metalen zilveren industriele stoelen

Hoe kan ik mijn retro stoel veranderen in een comfortabele zitplaats?

Als je kijkt naar een retro stoel oogt deze misschien niet zeer comfortabel. Natuurlijk kun je een retro stoel niet vergelijken met een schommelstoel of retro banken in Scandinavische stijl , maar er zijn enkele tips om je metalen retro stoel gezellig te maken. Het belangrijkste is natuurlijk het gebruik van kussens! Op het oppervlak van de zitting en de rugleuning. Om ervoor te zorgen dat dit niet gaat glijden als je erop gaat zitten, zijn er ook kussens, die kunnen worden vastgekoppeld aan de stoel. Bovendien kun je een deken gebruiken, perfect voor ontspannen tijd tijdens het lezen van een boek.

Strandstoel industrieel

Waar kunnen retro stoelen voor worden gebruikt?

Afgezien van gewoon zitten op je stoel, heeft deze ook nog andere doeleinden. In de woonkamer, bijvoorbeeld, kan het ook worden gebruikt als een boekenkast. In de slaapkamer kun je het gebruiken om kleding op te leggen. Het kan echter ook worden gebruikt als een decoratief element in elke kamer van je appartement. Plaats een deken en een kussen erop en je huis ziet er comfortabel en ingericht uit. Dit is een zeer goed idee vooral voor de lege hoeken van je huis.

Shabbychic1

Ik hoop dat ik met dit artikel je een beetje dichter bij heb gebracht bij retro stoelen als individuele meubels. Zoals je hebt gezien, is een retro stoel zeer veelzijdig en kan gemakkelijk worden gecombineerd met alle stijlen van meubilair. Een metalen retro stoel is gewoon een must-have in elk huis!

Hou je van onze artikelen, volg ons

Tips, aanbiedingen voor abonnees, decoratie advies... Schrijf je in voor onze nieuwsbrief om de PIB gemeenschap te betreden… (wij sturen niet meer dan één nieuwsbrief per week, wij zullen uw e-mail adres niet delen met derden en je kunt je op elk moment uitschrijven)

Vond je dit een interessant artikel? Ontdek dan hier gelijkaardige artikels

5 stijlvolle ideeen voor jou kamerplanten in 2018

Decoratie tips - 22 december 2017

6 stijlvolle keuken ideeen voor 2018

Decoratie tips - 19 januari 2018

Decoratietips : Retro lampen

Decoratie tips - 15 december 2016

4,8/5,0Een ongeëvenaarde klanttevredenheid
Persoonlijke
assistent

Voorjaars
aanbiedingen

Tot 30% korting op tientallen topproductenEn gratis levering vanaf 500€ met de code SPRING23