0

un nouveau
style de vie

4,8/5,0Een ongeëvenaarde klanttevredenheid
Persoonlijke
assistent

- ZOMER UITVERKOOP -

Tot 30% korting op onze meubels en accessoiresAanbieding geldig zolang de voorraad strekt
Wit interieur met kleurige kroonluchter

De vele kenmerken van shabby chic hangverlichting

Artikel gepubliceerd op 31/03/2017

Ontdek hier jouw voorkeur tussen kroonluchters en hanglampen

Hanglampen zijn misschien wel het meest in het oog springende item van een kamer, en zeker als het uit materialen en kleuren bestaat dat mensen doet staren naar hen. Je kan een nieuwe omgeving creëren in jouw interieur zonder volledig juist huisdecoratie te veranderen en bovendien zonder teveel te moeten spenderen. Als je houdt van romantiek, rust maar ook geavanceerde stijlen, dan is Shabby chic landelijke lampen exact wat jij nodig hebt!

Shabby chic verlichting

Shabby chic hanglampen: belangrijkste kenmerken

Een typische shabby chic hanglamp zou de meest voorkomende kenmerken van deze stijl moeten vertonen. De shabby chic stijl, gekend voor zijn 'stijlvol onverzorgde' look, vertoont typische landelijke stijl-elementen: het meubilair is vaak overtrokken met verschillende lagen van lichte, oude en gekraste bedekking. Dit doen ze om ervoor te zorgen dat ze een klassiek antieke en vintage look kunnen creëren. Het kleurengamma bestaat vooral uit lichte kleuren en pastelkleuren met een groot contrast, zoals het ook wel bij andere woondecoratiestijlen is.

De lijnen in een Shabby chic landelijke hanglamp zijn vaak gebogen en kronkelend; dit staat voor een duidelijke referentie naar de simpelheid en the connectie met de natuur. Door natuurlijke materialen, als hout en stof, kan je een hele wereld van lampen en simpele lampenkappen ontdekken, ideaal als je jouw interieur wil decoreren in cottage stijl. Het is heel gemakkelijk om gerecycleerde materialen te vinden. Hoewel, als we spreken over shabby chic verlichting, mogen we niet vergeten om de meest luxueuze modellen te vermelden, zoals deze die gemaakt worden uit glas en kristallen kralen, die perfect samen passen en een simpel interieur kunnen doen verrijken.

De oorsprong van shabby chic verlichting

Als we spreken over antieke kroonluchters, dan is één van de meest gekende voorbeelden gedateerd uit de Middeleeuwen: door het ontbreken van elektriciteit, werden kaarsen gebruikt om alle kamers te verlichten. Traditioneel hadden ze een cirkelvormige vorm zodat ze het meeste licht konden verspreiden over de kamer. Ook zeer bekend zijn de kroonluchters afkomstig van de Franse rechtbanken: ze werden gemaakt uit zeer kostbare materialen en gerangschikt in rijen voor het licht, maar ook om de rijkdom en het welzijn van het tijdperk te tonen.

Moderne hanglampen en kroonluchters hebben een totaal verschillend concept: ze worden vaak gebruikt als hoofddecoratie in een interieur, dat zeer simpel en sober blijft. De materialen zijn ook helemaal veranderd: vintage stoffen en kaal hout zijn de ideale ingrediënten om te gebruiken om een perfecte shabby chic omgeving te creëren: gezellig en romantisch.

Er zijn veel verschillende stijlen van shabby chic lampen vandaag de dag, dat de meest kostbare elementen combineert met de simpele: de uitkomst hiervan is elegantie met een rustieke toets.

How to: mix & match

Als je meubilair kiest met enkele details en decoratie, dan kan je gaan voor grote hanglampen of een kroonluchter om in het midden van je plafond te hangen in de kamer. Lampen met glazen details zijn vooral nuttig in zeer ruime interieurs, aangezien die een grote hoeveelheid aan licht nodig hebben. Glas zorgt voor de beste reflectie van licht en je kan er ook een unieke look mee creëren dat je hele interieur zal verrijken.

Een totaal ander soort verlichting is aan te raden wanneer je besloten hebt om je enkel op details te focussen. Om een 'too much' effect te vermijden, zou je voor simpelere lampen kunnen kiezen in verschillende materialen. Je kan bijvoorbeeld denken aan hanglampen en kleine kroonluchters in kleinere vormen en een romantische sfeer. Wij raden jou ook stoffen lampenkappen aan met fleurige decoratie en pastelkleuren.

Volg jouw eigen stijl! De enige regel is om de juiste balans te vinden tussen de stijl van je meubilair en je verlichting details. In elk geval, shabby chic verlichting zal altijd een lentegevoel teweegbrengen in elk interieur!

Shabby chic verlichting: trend

Shabby chic verlichting kiezen

Als je grote kamers hebt, kan het moeilijker zijn om de nodige verlichting te vinden. Het is belangrijk dat je niet vergeet om elke hoek van een kamer te verlichting, om donkere plaatsen te voorkomen. Shabby chic verlichting zou wel eens de ideale keuze kunnen zijn, en vooral als je een liefhebber bent van de landelijke stijl en als je een mooi contrast wil creëren tussen jouw meubilair en jouw verlichting stijlen.

Er bestaat een groot gamma aan stijlen en modellen, van de rijkste tot de sobere modellen. Ga voor shabby chic verlichting en je zal de mogelijkheid hebben om deze verlichting overal te gebruiken. Daarmee bedoel ik dat je deze verlichting ook buiten kan hangen en vooral in warmere seizoenen.

Veelzijdigheid

Shabby chic verlichting kan ideaal zijn voor elke context en kamer in jouw huis: als je een toets van rustieke stijl wil toevoegen, is dit wat jij nodig hebt. Een kroonluchter zal ook een prachtige look geven aan jouw interieur.

Meer nog, je kan een andere atmosfeer creëren als je lampenkappen gebruikt en decoratieve gloeilampen: glas is waar jij naar zoekt indien je meer licht nodig hebt of als je één grote lichtbron wil voor jouw kamer. Gezellige interieurs kunnen gecreëerd worden door het gebruik van warme verlichting en stoffen lampenkappen, dit kan de kleur en de helderheid van het licht veranderen. Je kan ook opteren voor een schakel lichtsysteem dat toelaat om verschillende lichtniveaus kent en je dit kan aanpassen naar de sfeer dat je wil creëren.

Alternatieven

In dit artikel hebben we de focus gelegd op 'de kostbaarste zijde' van shabby chic verlichting. Maar dit kan misschien teveel van het goeie zijn voor degenen die een simpele stijl prefereren met sobere landelijke woonaccessoires zoals een Shabby chic landelijke klok , een brocante landelijke spiegel of een brocante shabby chic landelijke kapstok en details.

Kiezen voor simpelheid wil niet zeggen dat je het praktische en functionaliteit opgeeft. Je kan opteren voor simpele lampen en kroonluchters met dezelfde praktische kenmerken. Een simpele lampenkap gemaakt uit doorzichtig glas zal nog altijd voor 100% helderheid zorgen, net zoals lichte stoffen die voor de juiste sfeer zorgen voor een gezellige inrichting. Om voor elk plaatsje in huis verlichting te voorzien, kun je ook een goed passende landelijke wandlamp ophangen.

Als conclusie kunnen we zeggen dat als je veelvoorkomende materialen kiest, je ook de typische en traditionele plattelands look kan creëren, dat altijd de connectie tussen de leefstijl en natuur in het licht zet.

Hou je van onze artikelen, volg ons

Tips, aanbiedingen voor abonnees, decoratie advies... Schrijf je in voor onze nieuwsbrief om de PIB gemeenschap te betreden… (wij sturen niet meer dan één nieuwsbrief per week, wij zullen uw e-mail adres niet delen met derden en je kunt je op elk moment uitschrijven)

Vond je dit een interessant artikel? Ontdek dan hier gelijkaardige artikels

Back to the roots met landelijke decoratie

Trend analyse - 24 maart 2017

Hoe kan je jouw huis groter laten lijken?

Trend analyse - 07 april 2017

Trends: Rustiek eiken meubels in je interieur

Trend analyse - 16 januari 2022

Woonkamer decoratie trends in 2017

Trend analyse - 17 maart 2017

Vintage gloeilampen als hedendaags design

Trend analyse - 24 maart 2017

4,8/5,0Een ongeëvenaarde klanttevredenheid
Persoonlijke
assistent

- ZOMER UITVERKOOP -

Tot 30% korting op onze meubels en accessoiresAanbieding geldig zolang de voorraad strekt