020 808 7373

 • 7 - 21 nov: nieuwe aanbiedingen op 30 tafels
 • Vintage stijl voor je huis - De nummer één in Frankrijk
 • Win een 10€ voucher door deel te nemen aan ons fotospel
  Industriële vintage gloeilampen

  Trend analyse -

  Vintage gloeilampen als hedendaags design

  Samenvatting

  In dit artikel nemen we een kijkje naar de vintage gloeilamp en zijn plaats in de wereld van interieurdesign. Of het nu een oud gebouw is of een hedendaags huis, het kan niet ontkent worden dat verlichting essentieel is, wat jouw voorkeuren ook zijn. Gedurende de laatste tien jaar, wordt de in vintage stijl verlichting meer en meer frequent gebruikt. De integratie van vintage gloeilampen creëren een industrieel fabrieksgevoel wat je kan zien op de meeste foto's in dit artikel. Lees verder om meer te ontdekken over vintage verlichting, waaruit het bestaat, hoe dit gecontrasteerd wordt in modern design en het gebruik in de industriële wereld.

  Industriële vintage gloeilamp

  Vintage Design

  De oorsprong van vintage verlichting

  Als je online zoekt naar vintage verlichting of in eender welke interieur design catalogus, zal je geconfronteerd worden met industriële verlichting en vooral, industriële gloeilampen of de industriele kooldraadlamp . Inderdaad, industriële verlichting was een centraal punt in de beginfase van het industrieel design. De hanglamp is iconisch voor fabrieks design, wat perfect weergeeft wat modern industrieel design is. Hoge plafonds in de fabrieks werkplaats gebruikten hanglampen als een praktisch iets. Vandaag is deze imitatie van fabrieksstijl populair in bars, restaurants en ook in huis. Hangende gloeilampen in vintage stijl, is de laatste verlichtingstrend van de hanglampen.

  Industriële verlichting in barVintage verlichting

  Waar bestaat vintage verlichting uit?

  Een uitleg over waar vintage verlichting uit bestaat, kan niet uitgelegd worden in één paragraaf; men moet onthouden dat 'vintage' geen specifieke stijl is, al heeft het wel enkele persoonlijke eigenschappen, die ook naar boven gehaald worden in onze andere artikels. Vintage verlichting is populair in verscheidene interieurstijlen, waaronder industrieel, Scandinavisch en shabby chic. Vintage verlichting wordt in elk van deze interieurstijlen anders opgenomen met verschillende, andere eigenschappen. De nieuwste vintage verlichtingsrage draait het met name rond blootgestelde, hangende, industriële, fabrieksgloeilampen. Industriële verlichting in de wereld van het hedendaagse design bestaat daarom vooral uit karakteristieken die je terugvindt in de foto's van dit artikel.

  Industriële gloeilamp lampenkapVintage gloeilamp

  Contrasterende vintage verlichting

  Vintage materialen

  Normaalgezien, is dit het deel van het artikel waar we dan praten over heel veel soorten vintage materialen, van natuurlijk houten tot gerecycleerde elementen tot retro vintage stoffen. Maar dit is niet toepasbaar op gloeilampen in vintage stijl. Het is de simpelheid van dit design dat authentieke vintage gloeilamp zo aantrekkelijk maakt en voor de juiste sfeer zorgt. Ik zou uren kunnen verdergaan over de materialen die er gebruikt worden om de gloeilamp te fabriceren, maar los van dit, zijn de belangrijkste materialen glas (voor de buitenkant van de lamp) en plastiek of metaal voor de hangkabel. Simpel, maar esthetisch aangenaam.

  Is er een verandering in het gebruik van materialen

  Er is geen grote verandering gebeurd in het gebruik van materialen. Deze moderne lampen kopiëren de vorige designs, dus is het zeker in het belang van de ontwerpers om een zekere mate van materialistische en stilistische authenticiteit te behouden. Moderne gloeilampen kunnen meer energie voorzien en spaargloeilampen voldoen ook aan de vintage gloeilamptrend. Gedimd, warm licht vervangt de fabrieksverlichting.

  Industriële grote gloeilampPrestine hanglamp

  De overgang van vintage verlichting in de wereld van interieurdesign

  Vintage verlichting in de overgang

  Zoals eerder besproken in de vorige paragraaf, heeft vintage interieurverlichting nog niet veel verandering ondergaan. De bedoeling is om vorige ontwerpen na te maken voor hedendaagse ontwerpen. Als het design gloednieuw is en volledig vernieuwd, dan kan dit geen vintage stijl meer genoemd worden. In veel interieurs is de lampenkap verdwenen en vervangen door, wel, eigenlijk helemaal niets. De vintage hanggloeilamp, zonder kap, accentueert het contrast van oud en nieuw en is het grootste teken van overgang.

  Vintage gloeilampen in industrieel design

  De geselecteerde foto's van dit artikel demonstreren hoe gemakkelijk het is om een industriële, fabrieksstijl na te maken door het toevoegen van vintage gloeilampen aan jouw interieur. En eventueel ook enkele hanglampen. Nochtans komen gloeilampen in vintage stijl in veel verschillende stijlen voor, worden ze toch het meeste gebruikt in de industriële stijl. Deze stijl staat vooral gekend voor zijn grote, open ruimtes en een balans van metaal, hout en glas. Een ander soort materiaal dat regelmatig gebruikt wordt, is beton. De foto onderaan weergeeft hoe je glas en beton kan combineren met een hanglamp.

  Vintage gloeilampen is de laatste trend in de industriële designwereld. De gloeilampen brengen en deeltje terug van vroeger naar het nu en ze zijn een oplossing voor lange termijn voor grote ruimtes. De simpelheid van dit ontwerp geeft de voorkeur aan hedendaagse interieurs, maar is zeker ook populair in oudere interieurstijlen. Indien je geïnteresseerd bent in dit soort lampen toe te voegen aan jouw interieur, begin dan met een rij van drie of vier gloeilampen in een kleine ruimte. En vergeet niet dat hanglampen gemakkelijk zijn om toe te voegen, maar ze passen het beste thuis in industriële ruimten.

  Industriële hanglamp warm lichtIndustriële hand lamp

  Bestsellers

  #ProudofPIB

  • Tafellamp PIB
  • De scandinavische bank in context
  • Ferm living kommen tijdens het ontbijt
  • Scandinavische marmeren salontafel
  • Scandinavisch TV-meubel PIB
  • PIB nodigt zich uit in jouw badkamer
  • Industriële stoelen met lederen zitting
  • Aperitief rond een massieve houten tafel
  • Scandinavische PIB spiegel veilig aan de muur
  Ga terug naar boven
  Contacteer ons