0

un nouveau
style de vie

4,8/5,0Een ongeëvenaarde klanttevredenheid
Persoonlijke
assistent

- ZOMER UITVERKOOP -

Tot 30% korting op onze meubels en accessoiresAanbieding geldig zolang de voorraad strekt
Modern interieur

Ontdek de nieuwste woontrends van 2018 voor meubels en design interieur van de Milan meubel beurs

Artikel gepubliceerd op 15/12/2017

In dit artikel lees je over alle nieuwe woontrends voor interieurs en meubels in 2018 door te kijken naar de Milan meubel beurs van dit jaar

We naderen het einde van 2017, wat betekent dat 2018 om de hoek is! Een nieuw jaar betekent nieuwe woontrends, niet alleen in de mode maar ook in de interieurwereld. In dit artikel lees je over alle nieuwe woontrends voor interieurs en meubels in 2018 door te kijken naar de Milan Furniture Fair van dit jaar: het jaarlijkse evenement waar de grootste spelers in meubels en interieurontwerp samenkomen om te laten zien wat de toekomst van de deze industrie voor ons in petto heeft.

Jaarlijkse beurs van Milaan voor interieur- en meubelliefhebbers

De "Salone Internazionale del Mobile di Milano" of de meubelbeurs in Milaan, werd oorspronkelijk in 1961 opgericht om Italiaanse meubels te vertonen. In de loop der jaren is het uitgegroeid tot de grootste beurs in zijn soort in de wereld! Momenteel zijn er 2.500 bedrijven en 700 jonge ontwerpers bij de Salone satellite, een apart onderdeel van de beurs. Ik geloof dat we gerust kunnen zeggen dat dit de juiste plek is om alle nieuwe woontrends in interieurontwerp en meubilair te ontdekken.

De nieuwste trends gepresenteerd

Dus, wat zijn de nieuwste woontrends en decoratie trends die we in 2018 zullen zien en hoe ziet het trendy interieur er uit? Nu zijn er verschillende dingen om naar te kijken, zoals de kleuren die we in ons interieur gebruiken, de keuken, de badkamer, meubels, huishoudelijke artikelen en accessoires. Er zijn veel veranderingen en het grootste thema van de beurs draaide om een organische omgeving in je huis. De natuur leek het brandpunt te zijn van de nieuwe trendy woontrends met nieuwe stijlvolle trends voor kleuren die een natuurlijke draai geven aan de ruimte, evenals accessoires en meubels. Laten we wat gedetailleerder kijken naar wat elke kamer van je huis volgend jaar nodig heeft om helemaal up-to-date te zijn!

Nieuwe kleuren

Laten we bij het begin beginnen. Kleuren zijn een van de meest belangrijke, misschien wel de belangrijkste, elementen in onze huizen. Het bepaalt de sfeer die we onze kamers willen geven, of het nu warme en gezellige muurkleuren zijn of meer chique en koude kleuren. Het trendy interieur van 2018 maakt gebruik van warme en aardse natuurlijke kleuren. Je vindt kleuren zoals Black Forest, smaragd groen of watermeloen rood in verschillende huizen, afhankelijk van de stijl van het huis. Het gaat allemaal om het organische aspect, zoals ik eerder al aangaf, en het gebruik van zogenaamde "verfijnde" kleuren zullen een grote rol spelen.

De nieuwe keuken trends

Nu naar een van de ruimtes waar iedereen graag tijd in doorbrengt: de keuken. Iedereen houdt van een goede maaltijd en de keuken is een plek waar we allemaal graag tijd doorbrengen. Misschien ken je de huidige 'trendy' witte keuken met veel marmer en een dikke top op het keukeneiland bijvoorbeeld. Het marmer blijft, maar de nieuwste woontrends gaan over op zwart marmer met een meer ingetogen stijl. Tegenwoordig hebben de meeste marmeren keukeneilanden een dikke bovenkant, terwijl de nieuwe trendy keukens een lichtere en dunnere bovenkant zullen hebben voor een zachter eindresultaat. Een ander interessant aspect is dat planten in de keuken een rol gaan spelen, waardoor een organische omgeving ontstaat, een 'natuurlijk interieur'. Tenslotte zijn de elementen in de keuken die prioriteit hebben om te worden getoond en de elementen die hun plaats op de achtergrond zullen vinden. Opbergkasten en openstaande rekjes vinden hun plek in de spotlight in 2018, waar al onze elektronische apparaten zoals de koelkast, magnetron enz. meer verborgen en op de achtergrond zullen zijn.

Je nieuwe woonkamer met alle nieuwe meubeltrends

Wanneer we kijken naar de nieuwe meubel en woontrends, is comfort het belangrijkste ingrediënt voor 2018. We zullen bijvoorbeeld zachte, zachte en sofa's met rondingen zien. Met volslanke vormen en zacht materiaal zullen meubels een genot zijn om tijd door te brengen. Een ander interessant feit over nieuwe, trendy interieurs is supersized meubilair, waarbij de regel: "hoe groter hoe beter" het belangrijkste aandachtspunt zal zijn. Franjes zijn ook klaar om een comeback te maken om net een extra vleugje flair aan je kamer toe te voegen. Of het nu op een kussen is of aan het einde van een sofa, het zal volgend jaar zijn terugkeer zien.

Drie zitsbank Britta leer

Huishoudelijke artikelen & styling en nieuwe badkamer trends

Wanneer het gaat om woontrends in huishoudelijke artikelen en styling, zal 2018 een aantal vergelijkbare, en een paar nieuwe, woontrends bevatten, evenals trends op het gebied van wonen en design. Wat we zagen in 2017 en daarvoor was het gebruik van grote kamerplanten, iets wat we allemaal graag doen om ons interieur een groen tintje te geven. Dit is iets dat hopelijk nog lang zal blijven, omdat we allemaal baat hebben bij een beetje natuur in onze huizen. Een nieuw belangrijk aspect voor trendy interieurs die in onze huizen zal worden geïntroduceerd, is het gebruik van textiel-wandkleden die een organische touch aan de ruimte toevoegen. Ze zitten vol met donkere natuurlijke kleuren en geven de kamer een modern tintje.

In de badkamer zijn er enkele veranderingen in wat modern zal zijn in 2018. Hier zullen kleurentrends het belangrijkste nieuwe aspect zijn, door de komst van donkere en organische kleuren. Niet alleen door het gebruik van badkamertegels, maar ook door een badkuip of wastafel die prachtige kleuren aan de kamer toe zullen voegen. Wees niet verbaasd als je kleuren zoals donkergroen, bruin of houtskool vindt in de badkamer van 2018.

Wat kunnen we verwachten van 2018?

Dus wat zal 2018 ons laten zien voor het moderne interieur en meubelstijlen? Zoals je waarschijnlijk wel kunt raden, zijn kleuren en een organische stijl het hoofdthema. Natuurlijke elementen en donkere natuurlijke kleuren zullen populair worden in hedendaagse interieurstijlen. De witmarmeren keuken zal veranderen in een keuken van zwart marmer en onze woonkamers zullen gevuld zijn met supergrote gebogen meubels. Hopelijk heb je genoten van het kijkje in de toekomst van interieurontwerp en -meubilair, misschien heb je zelfs na het lezen interieur inspiratie gevonden voor je interieur en ben je helemaal voorbereid voor het nieuwe jaar!

Hou je van onze artikelen, volg ons

Tips, aanbiedingen voor abonnees, decoratie advies... Schrijf je in voor onze nieuwsbrief om de PIB gemeenschap te betreden… (wij sturen niet meer dan één nieuwsbrief per week, wij zullen uw e-mail adres niet delen met derden en je kunt je op elk moment uitschrijven)

Vond je dit een interessant artikel? Ontdek dan hier gelijkaardige artikels

Hoe kan je jouw huis groter laten lijken?

Trend analyse - 07 april 2017

Trends: Rustiek eiken meubels in je interieur

Trend analyse - 16 januari 2022

Woonkamer decoratie trends in 2017

Trend analyse - 17 maart 2017

Back to the roots met landelijke decoratie

Trend analyse - 24 maart 2017

Vintage gloeilampen als hedendaags design

Trend analyse - 24 maart 2017

4,8/5,0Een ongeëvenaarde klanttevredenheid
Persoonlijke
assistent

- ZOMER UITVERKOOP -

Tot 30% korting op onze meubels en accessoiresAanbieding geldig zolang de voorraad strekt