0

un nouveau
style de vie

4,8/5,0Een ongeëvenaarde klanttevredenheid
Persoonlijke
assistent

French Days
Tot maandag

Aanbiedingen op alle categorieën zolang de voorraad strektEn korting van 20€ vanaf 500€ met FRENCH23
Woonkamer trends groen accessoires

Woonkamer decoratie trends in 2017

Artikel gepubliceerd op 17/03/2017

Kom hier meer te weten over de woonkamer trends in 2017

Waarschijnlijk heb je enkele decoratie trends van 2017 wel al gespot, misschien bij vrienden, in restaurants of bars, in winkels en noem maar op. Of wie weet heb je er zelfs al gebruik van gemaakt in jouw eigen interieur. Maar je kan er niet meer omheen, ze zijn overal aanwezig. En deze decoratie trends zijn dan ook nog eens moeilijk om aan te weerstaan. Als ik het heb over de decoratie trends van 2017, dan heb ik het vooral over geometrie in het interieur, veel groen zoals planten en cactussen en een heleboel accessoires. Maar ook een landelijk interieur is helemaal hip, met houten meubels en vooral veel marmer!

Waarom is woonkamer decoratie zo belangrijk?

Een vraag dat niet zo moeilijk te beantwoorden is. In je woonkamer breng je de meeste uren door. Is het niet alleen dan is het met jouw vrienden, familie en noem maar op. Jouw interieur is iets heel uniek, aangezien geen enkel interieur hetzelfde is. Je maakt zelf van wat je maar wilt, allemaal naar jouw eigen wensen en stijl. Met woonkamer decoratie kan je spelen tot je het moe wordt. Maar het is ook iets gevaarlijk, aangezien er geen einde komt aan het kopen van decoratie, je kan namelijk nooit genoeg woonkamer decoratie hebben.

Aangezien je er zoveel tijd spendeert, is het belangrijk dat je je thuis voelt in deze kamer. En daar speelt woonkamer decoratie een grote rol in. Je kan het nooit gezellig en comfortabel genoeg maken. En natuurlijk houdt iedereen ook van de complimentjes die je dan krijgt over jouw decoratie van vrienden en familie.

Modern wit geometrisch interieur

Verschillende soorten woonkamer decoraties

Er zijn honderden soorten van woonkamer decoraties, de ene wat hipper dan de andere, maar dit verandert geregeld met de tijd. Drie belangrijke soorten van dit moment licht ik kort toe: geometrie, groen (natuur) en accessoires.

Geometrie

Geometrie in huis komt dit jaar heel vaak voor. Zowel in de indeling van jouw interieur, als in jouw decoratie. Misschien ben jij wel zo?n specialist dat alles geometrisch wilt verdelen, wel dan ben jij volledig mee met deze nieuwe trend. Maar ook in accessoires komt er vaak geometrie voor. Denk maar aan kussens met geometrische vormen. Of behangpapier, een tapijt, een vaas, kaarsjes enzoverder. Deze stijl kan je toepassen op elk soort interieur, geen paniek dus, je hoeft niet heel jouw woonkamer decoratie aan te passen.

Groen

Deze trend heb je ongetwijfeld al een miljoen keer gespot. Cactussen, planten, bloemen enzoverder fleuren je woonkamer decoratie in één handomdraai op. Groen staat niet alleen heel leuk in jouw interieur, je kan ook oneindig veel gaan spelen met de bloempotjes. Hou je van kleur, kan je enorm veel combinaties maken. Hou je meer van een somber interieur dan kan je ook kiezen voor één kleur. En laat jou niet tegenhouden indien jij en natuur geen goede combinatie zijn, vetplantjes en cactussen hebben niet veel water nodig.

Accessoires

Accessoires, accessoires, accessoires overal. Hoe saai zou jouw woonkamer decoratie eruitzien, moest je geen accessoires hebben? Kleine dingen toevoegen aan jouw interieur laat alles er zoveel leuker uitzien. Door accessoires toe te voegen aan jouw woonkamer decoratie wordt het ook meteen gezelliger. Denk maar aan kaarsjes, kussens, kadertjes, lampjes etc. Hiermee kan je ook spelen afhankelijk van jouw soort interieur.

Meubels voor in jouw woonkamer

Landelijk

Een landelijk interieur is heel zacht van kleuren. De woonkamer decoratie is dan ook heel vaak wit, beige, pastelkleuren en meubels in hout. Landelijk wordt ook vaak gecombineerd met moderne accessoires en meubels. Een beetje natuur is dan zeker ook een aanrader om in een landelijk interieur te plaatsen.

Hout

Houten meubels zijn altijd al hip geweest, maar er komen meer en meer verschillende modellen op de markt. Uiteraard ook geometrische modellen, modellen in verschillende kleuren en noem maar op. Ook deze houten meubels zijn perfect als woonkamer decoratie aangezien ze goed te combineren zijn met eender welk interieur.

Marmer

Marmer, je ziet het echt overal. Niet alleen in meubilair maar ook in accessoires en zelfs telefoonhoesjes. Het oogt niet enkel fris maar het ziet er dan ook nog eens mooi uit. Eigenlijk is het een oud motief dat nu weer helemaal in is. Niet alleen bij volwassenen maar ook bij jongeren. Met woonkamer decoratie met marmermotief zal je dus zeker scoren!

Waar kan je inspiratie opdoen?

Maar wat als je denkt dat je er niet in zal slagen om een mooi interieur te creëren met deze nieuwe trends? Ten eerste, dat is verkeerd gedacht. Ten tweede, je kan altijd inspiratie op doen in magazines, Pinterest of zelfs op onze website.

Magazines zijn er in overvloed, zowel online als in de krantenwinkel vind je enorm veel verschillende soorten interieurmagazines. Misschien kan je meteen op zoek gaan naar een magazine met woonkamer decoratie in en er volledig in wegdromen.

Maar ook op Pinterest vind je oneindig veel mogelijkheden en dit aan de hand van mooie afbeeldingen. Je kan een eigen Pinterest bord aanmaken en dan pinnen maar!

Op onze website vind je heel veel mogelijkheden. Wanneer je kijkt naar producten in onze webshop, wordt er steeds een deel weergegeven van het interieur. Hier kan je je zeker laten inspireren.

En als je al deze bronnen samen gooit, kom je uiteindelijk tot een mooi eindresultaat.

Waarschijnlijk kan je je wel in één van deze nieuwe trends terugvinden en ik hoop dat ik jou een beetje heb kunnen inspireren om jouw woonkamer decoratie een nieuw leven in te blazen. Al hoef je daarom natuurlijk geen verbouwingen uit te voeren, je kan klein beginnen met enkele details. Laat ons beginnen met een beetje natuur in huis te brengen! Veel plezier met het decoreren!

Hou je van onze artikelen, volg ons

Tips, aanbiedingen voor abonnees, decoratie advies... Schrijf je in voor onze nieuwsbrief om de PIB gemeenschap te betreden… (wij sturen niet meer dan één nieuwsbrief per week, wij zullen uw e-mail adres niet delen met derden en je kunt je op elk moment uitschrijven)

Vond je dit een interessant artikel? Ontdek dan hier gelijkaardige artikels

Back to the roots met landelijke decoratie

Trend analyse - 24 maart 2017

Trends: Rustiek eiken meubels in je interieur

Trend analyse - 16 januari 2022

Hoe kan je jouw huis groter laten lijken?

Trend analyse - 07 april 2017

4,8/5,0Een ongeëvenaarde klanttevredenheid
Persoonlijke
assistent

French Days
Tot maandag

Aanbiedingen op alle categorieën zolang de voorraad strektEn korting van 20€ vanaf 500€ met FRENCH23