0

un nouveau
style de vie

4,8/5,0Een ongeëvenaarde klanttevredenheid
Persoonlijke
assistent

15 dagen banken en stoelen

Speciale aanbiedingen voor 100% van onze sofa's en fauteuilsProfiteer van uitzonderlijke omstandigheden
design meubel

Een nieuwe uitstraling door design meubels

09/03/2018

Design meubels kunnen je interieur een hele nieuwe sfeer en uitstraling geven. Zelf het meest klassieke interieur kan omgetoverd worden tot iets moderns.

Design meubels kunnen je interieur een hele nieuwe sfeer en uitstraling geven. Zelf het meest klassieke interieur kan omgetoverd worden tot een modern interieur door de juiste meubelkeuze. Wil je graag investeren in design meubels en je interieur een eigentijdse feel geven? Neem een kijkje in dit artikel en laat je inspireren en adviseren door het gespecialiseerde team van PIB-Home. In dit artikel gaan we vooral een focus leggen over hoe we design meubels kunne integreren in de meest populaire stijlen van dit moment, de Scandinavische en industriële stijl.

De zoektocht naar design meubels

De stijl van design meubels

Vaak denken mensen dat design meubels alleen strakke en rechte lijnen hebben, dit is niet het geval: design meubels kunnen ook ronde vormen hebben. Dat gezegd hebbend, de meeste design meubels op de markt hebben inderdaad rechte lijnen en hoekige vormen. Daarnaast zijn design meubels vaak de eyecatchers in een woonkamer of interieur. Je kunt er daarom voor kiezen om te investeren in één design meubel en de rest van de meubels basic te houden. Wel is het belangrijk dat geheel een harmonieus resultaat vormt en het moet natuurlijk ook uitsluiten op het uiterlijk van de ruimte.

Kleuren en materialen van design meubels

Design meubels zijn vaak verkrijgbaar in allerlei kleuren, dus er is altijd wel iets wat bij jouw persoonlijke stijl past. Je kunt er voor kiezen om verschillende kleuren te combineren voor een speels en uniek resultaat. Ook kun je kiezen voor één gekleurd meubel en de rest van je woonkamer of ruimte neutraal houden, dit zorgt ervoor dat je design meubel nog meer opvalt. Niet alleen zijn veel design meubels verkrijgbaar in verschillende kleuren, qua materialen is er ook erg veel keus. De design meubels kunnen gemaakt worden van hout, glas, leer, metaal en roestvrijstaal.

OMG Stoel

Design meubels in een Scandinavisch interieur

Design meubels in een wit interieur

Een wit interieur is populairder dan ooit. Echter denken veel mensen bij wit dat het een kille, saaie of steriele ruimte is, maar dit hoeft niet het geval te zijn. Je kunt namelijk veel warmte toevoegen aan een wit interieur. Om het geheel niet saai te maken kun je ervoor kiezen om verschillende materialen te gebruiken, zoals hout en metaal. Een wit interieur voelt ook meteen gezelliger aan wanneer er gebruik wordt gemaakt van plaids, kussentjes en kleedjes. Wanneer je je witte interieur zat bent en je op zoek bent naar een nieuwe aandachtstrekker, dan kun je ervoor kiezen om in een design meubel te investeren. Kies bijvoorbeeld voor een felgekleurd design meubel of voor een wit meubel dat is gemaakt van een unieke materiaal.

Fjord tv-meubel

Veelgebruikte materialen

Design meubels passen goed in een Scandinavisch interieur. Scandinavisch design wordt met name gekenmerkt door de rechte en strakke lijnen en de minimalistische vormgeving en dit geldt ook voor de meeste design meubels. In een Scandinavische interieur worden er vooral natuurlijke materialen gebruikt zoals hout, katoen, linnen en vilt. Daarnaast bestaat een Scandinavisch interieur uit lichte kleuren en vaak wordt wit als basiskleur gebruikt, dit wordt aangevuld met lichte aarde- en pasteltinten. Net zoals bij een wit interieur, kun je een Scandinavisch interieur meer laten leven door te investeren in één design meubel. Let er wel op dat het design meubel goed past bij de algehele stijl van je interieur, je wilt natuurlijk een harmonieus resultaat.

Tripod wood floor lamp

Design meubels in een industrieel interieur

De loft

De loft is een stijl die oorspronkelijk komt uit de verenigde staten. De loft is een appartement dat is gebouw in een oud pakhuis of fabriek en de loft heeft vaak een industriële stijl. De loft heeft geen losse kamers, het hele appartement is, op de badkamer na, dus één groot geheel. De loft heeft meestal een industriële stijl, je ziet veel ruwe materialen terugkomen zoals gerecycled hout, bakstenen en cement. Daarnaast is de keuken van een loft vaak gemaakt van rvs. De kleuren die je terug ziet komen in een loft zijn voornamelijk donkere en natuurlijke kleuren.

Design meubels in een loft

Omdat een loft vaak in de bovenste verdieping van een gebouw is gevestigd moet men rekening houden met enkele punten bij aanschaf van nieuwe meubels. Zo zijn de daken van een zolder vaak schuin en dit resulteert in minder ruimte. Daarom is het raadzaam om van tevoren de gehele ruimte goed op te meten en daarna pas een keuze te maken over de meubels die in de loft kunnen. In een loft zou een design meubel van leer perfect zijn. Leer past erg goed bij het stoere karakter van een loft. Investeer bijvoorbeeld in een grote Chesterfield bank in een stoere bruine of zwarte tint. Maar ook hier geldt, wil je een vleugje kleur toevoegen aan je ruimte? Kies dan voor een design meubel in een felle kleur, dit zal zeker een goede indruk achter laten op al je gasten.

Multip's stoel in antiek geel

Verwante producten

OMG stoel

OMG stoel

€ 185

Kavinsky driepoot lamp

Kavinsky driepoot lamp

€ 220

Multipl's stoel in antiek geel

Multipl's stoel in antiek geel

€ 115

Hou je van onze artikelen, volg ons

Tips, aanbiedingen voor abonnees, decoratie advies... Schrijf je in voor onze nieuwsbrief om de PIB gemeenschap te betreden… (wij sturen niet meer dan één nieuwsbrief per week, wij zullen uw e-mail adres niet delen met derden en je kunt je op elk moment uitschrijven)

Vond je dit een interessant artikel? Ontdek dan hier gelijkaardige artikels

Chesterfield banken, moderne en trendy banken

Trend analyse - 07 oktober 2016

Back to the roots met landelijke decoratie

Trend analyse - 24 maart 2017

Vintage gloeilampen als hedendaags design

Trend analyse - 24 maart 2017

Hoe kan je jouw huis groter laten lijken?

Trend analyse - 07 april 2017

Deens meubilair: Scandinavisch modern design

Trend analyse - 21 oktober 2016

4,8/5,0Een ongeëvenaarde klanttevredenheid
Persoonlijke
assistent

15 dagen banken en stoelen

Speciale aanbiedingen voor 100% van onze sofa's en fauteuilsProfiteer van uitzonderlijke omstandigheden