0

un nouveau
style de vie

4,8/5,0Een ongeëvenaarde klanttevredenheid
Persoonlijke
assistent

Voorjaars
aanbiedingen

Tot 30% korting op tientallen topproductenEn gratis levering vanaf 500€ met de code SPRING23
deens meubilair

Deens meubilair: Scandinavisch modern design

Artikel gepubliceerd op 21/10/2016

De oorsprong en invloed van Deens meubilair in hedendaags scandinavisch design

Hoewel Denemarken een klein land is qua oppervlakte en bevolking, draagt Denemarken aanzienlijk bij aan de rijkdom van Scandinavisch design met haar aanbod Deens meubilair. De invloed van Denemarken dateert uit de vorige eeuw, toen het Deense volk handelsrelaties probeerde neer te zetten met Europa.

De opkomst van Deens meubilair

Deens meubilair in de vorige Eeuw, een Scandinavische sfeer

Aan het begin van de 19e eeuw, vonden fabrikanten nieuwe productieprocessen uit voor Deense meubels dankzij de komst van massa-productie-industrie. De Deense fabrikant Fritz Hansen was een merk dat heeft geholpen met het uitbreiden van de bekendheid van Deens meubilair over de hele wereld. Fritz Hansen was oorspronkelijk een meubelmaker die gespecialiseerd in het bewerken van hout en het vervaardigen van houten of metalen frames voor een zachte Scandinavische retro fauteuil . In 1915, introduceerde een van de zonen van Hansen een nieuwe techniek om hout te bewerken. Deze nieuwe methode vergemakkelijkte aanzienlijk de productie van Deense meubelen. Fritz Hansen was in staat om dit proces te verbeteren, welke werd geperfectioneerd door het Oostenrijkse bedrijf Thonet; De intellectuele eigendomsrechten van dit concept worden nog steeds fel betwist. Vanaf de jaren 30, was Hansen een sleutelfiguur in de productie van Deense meubelen met moderne lijnen, ontworpen door zeer gerenommeerde ontwerpers. Het gemeenschappelijke thema was duidelijk de keuze van lijnen en eenvoudige bochten, gestroomlijnd tot het uiterste, met het oog op hoogwaardig design en massaproductie. De materialen waren dezelfde als die gebruikt werden door ambachtslieden bij de oorsprong van Deens meubilair, zoals massief hout. Maar Fritz Hanzen hield ervan om met nieuwe materialen te experimenteren en combinaties te ontdekken.

fauteuil danish 54
>

Nieuwe materialen en Deens meubilair

Fritz Hansen was een van de grondleggers van het vormgegeven multiplex systeem, toen het voor het eerst zijn opkomst deed bij de fabrikanten van Deens meubilair, tijdens de lancering van de multiplex AX stoel. Dit model werd al snel een klassieker voor het merk en toonde duidelijk haar liefde voor de moderniteit. In 1951 creëerde de beroemde designer Arne Jacobsen de legendarische Ant stoel, met inachtneming van de voorschriften van Deense meubilair en het gebruik van multiplex. Fritz Hansen nam veel plezier in de productie van dit meubelstuk, wat een groot succes werd in de gehele wereld en een icoon van Deense meubelen. Multiplex creëerde een prachtig en revolutionair visueel effect dankzij het vermogen om een meubelstuk met slechts een paneel te vervaardigen door het in een hete pers om te buigen. Futuristische vormen konden eenvoudig worden ontdekt en verder onderzocht. Fritz Hansen werd een verwijzing naar het Deens meubilair en een visionair voor toekomstige modellen. Hij bracht ook een belangrijke bijdrage aan de populariteit van moderne en elegante Scandinavische stijl.

Deens meubilair in de 20e eeuw

Tijdens de jaren 80, toen het loft ontwerp steeds populairder werd, begon de loft stijl industriele wandlamp haar intrede te doen in huishoudens. Het paste perfect bij andere meubelstukken in de industriële stijl, geïnspireerd door oude fabrieken, daterend uit het begin van de eeuw. Hetzij in de keuken, de woonkamer of op kantoor, de vintage wandlamp is ideaal voor alle kamers. Verlichting in industriële stijl is snel modieus geworden dankzij de open structuur die patronen op de muur werpt. De lichte verspreiding van industriële wandlampen is krachtig en zacht tegelijk, ideaal voor het creëren van een unieke, warme sfeer in je huis.

Table en bois Fjord
>

De karakteristieken van Deens meubilair

Wat maakt Deens meubilair uniek?

Deens meubilair zijn minimalistische meubels van hout. In de ontwerpen wordt de constructie van de stoelen niet langer verstopt, maar juist geaccentueerd. Mensen mogen zien hoe het meubilair in elkaar zit. Strakke en pure lijnen zijn het uitgangspunt van ieder ontwerp, gecombineerd met basiskleuren als wit of grijs. Meubels, retro lampen en vintage accessoires in de Scandinavische stijl zijn populairder dan ooit tevoren. Uniek aan Scandinavisch interieurdesign zijn de lichte kleuren, het gebruik van natuurlijke materialen en de verbinding met de natuurlijke omgeving. Deense traditie is voornamelijk gericht op organische objecten, gebruiksgemak en perfecte flexibiliteit, dit zijn dan ook de drijfveren achter het hedendaagse succes van Deens meubilair.

Commode Narod
>

Hou je van onze artikelen, volg ons

Tips, aanbiedingen voor abonnees, decoratie advies... Schrijf je in voor onze nieuwsbrief om de PIB gemeenschap te betreden… (wij sturen niet meer dan één nieuwsbrief per week, wij zullen uw e-mail adres niet delen met derden en je kunt je op elk moment uitschrijven)

Vond je dit een interessant artikel? Ontdek dan hier gelijkaardige artikels

Chesterfield banken, moderne en trendy banken

Trend analyse - 07 oktober 2016

Trends: Rustiek eiken meubels in je interieur

Trend analyse - 16 januari 2022

Hoe kan je jouw huis groter laten lijken?

Trend analyse - 07 april 2017

Een nieuwe uitstraling door design meubels

Trend analyse - 24 juni 2016

4,8/5,0Een ongeëvenaarde klanttevredenheid
Persoonlijke
assistent

Voorjaars
aanbiedingen

Tot 30% korting op tientallen topproductenEn gratis levering vanaf 500€ met de code SPRING23