0

un nouveau
style de vie

4,8/5,0Een ongeëvenaarde klanttevredenheid
Persoonlijke
assistent

Voorjaars
aanbiedingen

Tot 30% korting op tientallen topproductenEn gratis levering vanaf 500€ met de code SPRING23
een mooie industriele stoel

Industriële stoelen: wat zijn het en in welk interieur passen deze thuis?

Artikel gepubliceerd op 25/02/2017

Kom hier meer te weten over de industriële stoelen

Het antwoord is heel simpel op deze vraag: industriële stoelen passen thuis in elk interieur. Dit wil zeggen dat je ze zowel in een modern interieur kan plaatsen, alsook in een retro interieur, in een vintage interieur en duizenden andere interieurstijlen. Na het lezen van dit artikel, zal je alles weten over de industriële stoelen en meteen zelf dit soort stoelen willen aanschaffen!

Geschiedenis industriële stoelen

industriele stoelen en Fauteuils zijn sinds de jaren 1920 zeer populair. Stalen buizen waren in die periode heel belangrijk, en daarvan werden er dan ook meubels van gemaakt. Tijdens de Tweede Wereldoorlog lag de productie stil, aangezien de fabrieken dan gebruikt werden voor het produceren van wapens. Maar kort na de Tweede Wereldoorlog werd de productie weer in gang gezet. Vandaag de dag is er nog steeds een grote vraag naar de industriële stoel en is het heel hip om verschillende stijlen met elkaar te combineren om zo een uniek geheel en een uniek interieur te creëren. Het is altijd een goed idee om voor één hoofdstijl te kiezen en dat je vervolgens kleine toetsen toevoegt zoals bijvoorbeeld de industriële stoelen.

Verschillende modellen

Er bestaan veel verschillende modellen in de industriële stoelen. Zo heb je stoelen met een rugleuning, stoelen met vier poten, stoelen met vijf poten, een industriele kruk voor een loft decoratie , design vintage barkrukken voor een hoge tafel en noem maar op. Je zou kunnen zeggen dat er veel gelijkenissen zijn tussen dit soort stoelen. Meestal zijn deze stoelen helemaal gemaakt uit metaal, maar vaak wordt er ook gebruikgemaakt van een houten zitvlak waardoor de stoel nog specialer oogt.

In het begin dat deze stoelen geproduceerd werden, werd er niet nagedacht over het praktische gedeelte. Maar vanaf de cafébazen begonnen te klagen dat ze de stoelen niet konden stapelen, werd dit een belangrijk deel van de productie. Ze pasten het ontwerp aan van de stoel zodat ze makkelijk te stapelen waren. Ook zie je bij de Tolix stoel bijvoorbeeld dat er gaten zitten in het zitvlak, zodat wanneer je de stoelen buiten plaatst, de regen er gewoon kan doorlopen.

Zo heb je de Tolix stoel en de Multipl's stoel, een robuust metalen stoel. Beide stoelen zijn heel gelijkaardig, maar toch ook verschillend. Maar het verschil zit hem dan ook maar in een klein hoekje, naast de kleine verschillen in het design, is de Multipl's stoel erop voorzien dat je door zijn holle poten de stoelen kan stapelen. Wat ook goed is, is dat de industriële stoelen verkrijgbaar zijn in oneindig veel kleuren; dat maakt het heel fijn om te combineren met bijvoorbeeld een bijpassende industriele bank van PIB , want raar maar waar, met geen enkele combinatie van deze stoelen kan je iets fout doen.

Waar vind je ze?

Industriële stoelen in huis

Misschien ben je het wel al eens tegengekomen bij iemand waar je te gast was, of misschien zag je het wel eens eerder in een magazine, of misschien zag je het wel elders. Maar wat zeker is, is dat de industriële stoelen heel vaak voorkomen. En waarom zou jij ze niet aan jouw interieur toevoegen? Het makkelijke aspect van deze stoelen is dat je geen rekening hoeft te houden met jouw huidige interieur. Je kan ze gewoon toevoegen om een extra toets aan jouw interieur te geven. De industriële stoelen zijn niet alleen om binnenshuis te plaatsen, maar je kan ze ook gerust buiten op terras zetten. Dus waar wacht je nog op?

Multipl's stoel van geborsteld staal

Restaurants en bars

Als je vroeger iets ging eten of drinken, was de kwaliteit van het eten of drinken hetgeen dat telde. Vandaag de dag gaan we meer en meer op zoek naar gezellige adresjes met een speciaal, aantrekkelijk en mooi interieur. De sfeer en beleving die restaurants en bars moeten creëren, valt niet meer weg te denken. Het zorgt niet alleen voor een aangename sfeer, maar uiteindelijk is het ook een grote bron van reclame voor het restaurant of de bar. Alles wordt continu online gegooid en al zeker als het om eten, drinken en interieur draait. Restaurants en bars die industriële stoelen in hun interieur hebben staan, zorgen voor deze aangename, hippe sfeer en trekken hierdoor meer klanten aan.

Mix & Match

Wat leuk is aan deze stoelen, is dat het niet allemaal exact dezelfde ontwerpen moeten zijn, je kan ze gewoon mixen en matchen naar eigen keuze! Dat geeft je dan weer de vrijheid om al jouw favoriete designs samen te kunnen brengen. Zo moet je ook geen keuze gaan maken tussen al die leuke ontwerpen. Belangrijk om te weten is ook: metaal valt heel makkelijk te combineren met andere soorten materialen. Zo gaat de industriële stoel namelijk perfect samen met leer, textiel, hout etc. Zo kan je bijvoorbeeld ook kussens of dergelijke op de stoelen leggen voor een special effect. Met de industriële stoelen kan je dus een speciale en gezellige sfeer creëren in jouw eigen huis (of terras), waar jouw gasten jaloers op zullen zijn!

Ik hoop dat je nu beter begrijpt waar de industriële stoel vandaan komt, wat je ermee kan doen en eventueel zelf een exemplaar wil aanschaffen! En ga zeker ook eens op zoek naar die gezellige restaurants en bars die alvast gebruikmaken van deze leuke stoelen en krukken. Zo heb je al een idee hoe leuk dit eruitziet!

Hou je van onze artikelen, volg ons

Tips, aanbiedingen voor abonnees, decoratie advies... Schrijf je in voor onze nieuwsbrief om de PIB gemeenschap te betreden… (wij sturen niet meer dan één nieuwsbrief per week, wij zullen uw e-mail adres niet delen met derden en je kunt je op elk moment uitschrijven)

Vond je dit een interessant artikel? Ontdek dan hier gelijkaardige artikels

De landelijke stijl is speels en romantisch

Decoratie tips - 01 april 2017

5 stijlvolle ideeen voor jou kamerplanten in 2018

Decoratie tips - 22 december 2017

6 stijlvolle keuken ideeen voor 2018

Decoratie tips - 19 januari 2018

4,8/5,0Een ongeëvenaarde klanttevredenheid
Persoonlijke
assistent

Voorjaars
aanbiedingen

Tot 30% korting op tientallen topproductenEn gratis levering vanaf 500€ met de code SPRING23