020 808 7373

 • Vintage stijl voor je huis - De nummer één in Frankrijk
 • Nieuwe collectie lente 2018
 • Win een 10€ voucher door deel te nemen aan ons fotospel
€ (eur)

Nederland - € (eur)

Selecteer een land

  Langhamp modern

  Decoratie tips -

  10 tips om je te helpen bij het kiezen, monteren en plaatsen van vintage lampen in je huis

  Samenvatting

  Na de positieve feedback die we van lezers ontvingen over onze nieuwsbrief "10 tips over hoe je vintage tafel te kiezen en te plaatsen" hebben we besloten om dit nog een keer te doen met een stijlvol stuk over het kiezen, monteren en plaatsen van vintage lampen in je huis. Door het volgen van deze tips, misschien zelfs alleen degenen die het meest toepasbaar op jouw specifieke interieur, wordt het veel makkelijker om een bepaalde samenhang in je huis te creëren. Met behulp van de juiste verlichting en vintage lampen.

  Tip nummer 1: heb je veel licht nodig? Ga niet voor verlichting met een sterk vermogen

  Het idee dat maximumvermogen altijd een noodzaak is om vintage stijl te creëren met betrekking tot de verlichting is een leugen. Laag energieverbruik produceert weinig warmte maar kan nog steeds effectief zijn. Een Ledlamp van 18 Watt biedt zeer sterk licht, gelijkwaardig aan die van een 140 Watt gloeilamp of een kooldraadlamp , zonder te warm te worden.. Om Ledlampen te verbergen, kies voor lampenkappen met patronen en donkere kleuren.

  Moderne verlichting wit interieur

  Tip nummer 2: Combineer decoratieve stijlen met de juiste materialen

  In een interieur met minerale materialen zoals beton, bakstenen, tegels of steen, kan integratie van lampen met textiel of houten materialen met gemak een vintage stijl bereiken. Een andere manier om dit contrast te bereiken is door een metalen lamp op een antieke, moderne houten of Scandinavische retro kast te plaatsen.

  Kelly lamp

  Tip nummer 3: Vermijd het gebruik van gloeilampen met koud licht

  Om een andere vorm van esthetisch succes en vintage stijl te bereiken met felle verlichting, kies je voor warmere gloeilampen, of eenvoudig retro gloeilampen, die zullen zorgen voor een warme verlichting met retro-accenten.

  Lampen draad

  Tip nummer 4: analyseer de sfeer van een kamer voordat je de kleur van de lamp kiest

  Als de lamp die je kiest een lampenkap of een matte reflector heeft, dan is de kleur van de binnenkant van groot belang. Wit heeft de neiging om diffusie te maximaliseren, terwijl oranje en koper een warm en aangenaam licht bieden en zo een vintage stijl creëren. Hetzelfde kan worden gezegd over een transparante lampenkap. De kleur zal leiden tot een licht gekleurde diffusie, voor een ingetogen en ontspannen sfeer.

  Gezellig interieur lampen

  Tip nummer 5: gebruik meerdere lampen om de perfecte sfeer te creëren

  Wat is het ideale aantal? Volgens de ontwerper India Mahdavi, is de perfecte hoeveelheid lampen of verlichting accessoires voor een vintage stijl in een grote ruimte van 30m2 zeven, of vijf in een ruimte van 20m2. Wanneer lampen zijn geplaatst in de hoeken van een kamer, nemen ze de aandacht weg van het licht en creëren een gevoel van ruimte.

  Industrieel interieur hanglampen

  Tip nummer 6: plaats je verlichting in gebieden die het meeste licht nodig hebben

  In een woonkamer, kan een vintage lamp het best geplaatst worden in de buurt van een vintage bank of een misschien Boho chic Fauteuils en landelijke stoelen. Om de vintage stijl te bereiken, kan de lamp worden gericht op mooie objecten op een plank. In een kamer zullen zij gericht zijn op een kast of een console. Op een trap is het effectiever om de treden te verlichten in plaats van de muren.

  Landelijk interieur verlichting

  Tip nummer 7 Kies voor ontspannen verlichting In de slaapkamer

  Om indirecte verlichting te bereiken, is het beter om te kiezen voor verlichting die het plafond of de muren weerspiegelt. De beste keuze zou zijn lampenkappen voor vintage stijl die diffuus een gekleurd licht verspreiden in combinatie met gloeilampen met een zeer warm licht.

  Aguela hanglamp

  Tip nummer 8: Probeer daglicht verlichting te integreren in de badkamer

  Heb je een badkuip, dan is de ideale lamp er een waarmee je het licht kan controleren met behulp van een dimmer schakelaar, zodat je de verlichting kan aanpassen tijdens momenten van ontspanning. Dit garandeert ook een element van retro, vintage stijl in je interieur.

  {ve:2;pexels-photo-52910_12633.jpeg;media/files/content/;[breaking_points_2];hanglamp;Hanglamp;0}

  Tip nummer 9: In de hal, kies je voor compacte gloeilampen die geleidelijk lichter geworden

  Controleer de ontsteking tijd, meestal aangegeven op de verpakking van de lamp. Voor constante verlichting, kies voor een ander type lamp (halogeen, LED) Houdt in gedachten dat vintage stijl kan worden gecreëerd met al deze type gloeilampen. Het hangt allemaal van de lamp die je kiest en waar je deze wilt plaatsen.

  Decoratieve gloeilamp

  Tip nummer 10: gebruik geen een lamp als belangrijkste lichtbron als deze niet is ontworpen voor deze functie

  Een kamer verlichten met sfeerverlichting ziet er onvolmaakt uit zelfs met krachtige gloeilampen. Dat geldt ook voor een woonkamer verlicht door een exemplaar van de vintage vloerlampen die niet hoog genoeg is. Een vintage lamp moet een accessoire zijn, niet de belangrijkste lichtbron. Vintage stijl kan worden bereikt met de succesvolle lampen met nadruk op verlichting met subtiele ondertonen.

  Bureau staanlamp

  Bestsellers

  #ProudofPIB

  • Tafellamp PIB
  • De scandinavische bank in context
  • Ferm living kommen tijdens het ontbijt
  • Scandinavische marmeren salontafel
  • Scandinavisch TV-meubel PIB
  • PIB nodigt zich uit in jouw badkamer
  • Industriële stoelen met lederen zitting
  • Aperitief rond een massieve houten tafel
  • Scandinavische PIB spiegel veilig aan de muur
  Ga terug naar boven
  Contacteer ons