0

un nouveau
style de vie

4,8/5,0Een ongeëvenaarde klanttevredenheid
Persoonlijke
assistent

15 dagen banken en stoelen

Speciale aanbiedingen voor 100% van onze sofa's en fauteuilsProfiteer van uitzonderlijke omstandigheden
eet tafel

De Scandinavische eettafel

09/03/2018

De Scandinavische design in tijdloos en in dit artikel gaan we het hebben over de eettafel met een Scandinavisch design.

De industriële, Scandinavische en shabby chic stijl zijn helemaal in en tijdloos. In dit artikel gaan we het hebben over de eettafel met een Scandinavisch design. Heb je altijd al willen weten hoe groot je tafel moet zijn en welke tafel het beste bij jouw voorkeuren past? Lees dan verder en haal inspiratie uit dit artikel!

Waarom zou ik moeten kiezen voor een Scandinavische eettafel?

Tafels vindt je overal!

Tafels zijn van fundamenteel belang in ons dagelijks leven. Wie heeft er nou geen tafel in zijn huis, tuin of kantoor? Tafels vindt je bijna overal, van treinen tot vliegtuigen en van kamers tot parken. Maar wist je dat het woord ''bankroet'' is ontstaan uit een oude Italiaanse gewoonte die te maken heeft met tafels? De voorouders van de moderne banken die wij vandaag de dag kennen gebruikte tafels, of een bank, om hun werk op te doen en wanneer hun geld opraakte werd de tafel doormidden gebroken zodat ze niet langer meer hun werken konden doen. De Italiaanse woorden voor gebroken bank zijn ''banca rotta'', dit werd later in het Franse vocabulaire opgenomen als ''banquerout'' en dit is bijna hetzelfde als bankroet.

eettafels-zijn-tijdloos

Laten we teruggaan naar het hoofdonderwerp, de eettafel. De eettafel is niet altijd even populair geweest, in de jaren '40 en '50 werd het overschaduwd door de komst van grote salontafels en deze trend zette zich voort tot de jaren '70. Rond de jaren '80 kreeg de eettafel weer zijn status terug, het was destijds erg belangrijk om vrienden regelmatig uit te nodigen om te dineren. Een langere en grotere tafel was dus nodig om alle gasten een plekje te kunnen geven. Tegenwoordig zijn er verschillende soorten tafels verkrijgbaar, een kleine retro design bijzettafel of een scandinavische retro salontafel voor bij de bank en grote eettafels voor in de eetkamer. Grotere tafels worden ook veel gebruikt op kantoren, ze bieden genoeg ruimte aan het personeel om aan te werken of vergaderen.

Ronde Starbase tafel

Korte handleiding voor het kiezen en stijlen van een Scandinavische eettafel

Dingen om te overwegen

Scandinavische design wordt gekenmerkt door elegantie, de strakke lijnen en het natuurlijke karakter. Maar welke dingen moeten we in gedachte houden als we op zoek gaan naar de perfecte eettafel? Waar ga je de tafel voornamelijk voor gebruiken, wil je de tafel binnen of buiten zetten en in welke kamer of ruimte komt de tafel te staan? Hoeveel mensen zitten er gemiddeld aan tafel en wat voor retro eetkamerstoelen van dezelfde stijl passen er het beste bij? Gelukkig heeft PIB een breed assortiment Scandinavische tafels, goed te combineren met scandinavische stoelen, fauteuils en banken, zodat je altijd iets kunt vinden wat bij jou past en hopelijk zullende volgende tips je helpen bij je keuzen.

Môka bureau

Soorten tafels bij PIB

Als je opzoek bent naar een discrete en ruimtebesparende tafel, dan is de Starbase tafel wellicht de juiste keuze voor jou. Met zijn unieke basis en natuurlijke karakter is het ideaal om te combineren met andere Scandinavische meubels. Ben je op zoek naar een persoonlijke werkplek? Zoek dan niet verder en ga voor het Môka bureau dat gemaakt is van licht hout of voor het Katalina bureau. Het Katalina bureau heeft een lade en is dus ideaal om je documenten in op te bergen. Heb je meer opbergruimte nodig? Dan is wellicht het Nöten bureau een betere keuze voor jou, dit bureau heeft namelijk 2 lades. Als je graag een kopje koffie in de tuin drinkt, in je eentje of met een klein gezelschap, dan is wellicht de Espace tafel wat voor jou.

Katalina bureau met lade

Handige tips voor de juiste afmeting

Hoe groot moet de tafel zijn?

Natuurlijk is de grootte van de tafel ook heel belangrijk, je wilt natuurlijk niet dicht op elkaar zitten of juist heel ver van elkaar. Daarom moet je voor jezelf nagaan hoeveel mensen gemiddeld zullen zitten aan tafel. Bij PIB hebben we een vaste vuistregel: reken 60 cm per gast zodat je altijd genoeg ruimte hebt. Komen er vaak veel mensen over de vloer om gezellig met z'n alle te eten? Bij 10 personen of meer wordt er aangeraden om een tafel van minimaal 200 cm te nemen. Heb je nou een kleine ruimte en komen er alsnog vaak mensen over de vloer? Kies door van een opvouwbare of uitschuifbare tafel. Deze tafels nemen weinig ruimte in beslag, maar zijn groot genoeg om je familie te verwelkomen voor een etentje.

Voel je goed en opgewekt, voel de Scandinavische design

Als je de perfecte Scandinavische eet- of woonkamer wilt creëren, dan is het belangrijk om je andere meubels af te stemmen op de Scandinavische eettafel. Kies bijvoorbeeld voor bijpassende retro Scandinavische design boekenkast of vintage stellingkast met strakke lijnen zoals de Tennö boekenkast. Een boekenkast, samen met andere scandinavische meubels, staat niet alleen heel er mooi in de woonkamer, maar het biedt ook extra opbergruimte, je kunt er naast je boeken ook andere spullen in kwijt zoals decoratieve accessoires. Wanneer je de juiste eettafel hebt gevonden is het ook belangrijk om de juiste stoelen te vinden. Kies bijvoorbeeld voor simpele stoelen in een leuke kleur voor een frissere uitstraling.

Espace eettafel

Hou je van onze artikelen, volg ons

Tips, aanbiedingen voor abonnees, decoratie advies... Schrijf je in voor onze nieuwsbrief om de PIB gemeenschap te betreden… (wij sturen niet meer dan één nieuwsbrief per week, wij zullen uw e-mail adres niet delen met derden en je kunt je op elk moment uitschrijven)

Vond je dit een interessant artikel? Ontdek dan hier gelijkaardige artikels

Ladekast in je interieur

Decoratie tips - 10 mei 2016

5 tips voor het kiezen van je tv meubel

Decoratie tips - 04 december 2017

5 stijlvolle ideeen voor jou kamerplanten in 2018

Decoratie tips - 22 december 2017

6 stijlvolle keuken ideeen voor 2018

Decoratie tips - 19 januari 2018

Licht, jong & fris: Scandinavisch Design

Trend analyse - 10 mei 2016

4,8/5,0Een ongeëvenaarde klanttevredenheid
Persoonlijke
assistent

15 dagen banken en stoelen

Speciale aanbiedingen voor 100% van onze sofa's en fauteuilsProfiteer van uitzonderlijke omstandigheden