208087373
 • Geniet van pib-uitkoop tot -40% korting
€ (eur)
 • Inloggen
 • 0mijn winkelwagen
Buick ladekast

Decoratie tips -

Ladekast in je interieur

samenvatting

In elk interieur vind je wel een ladekast, het is praktisch en gemaakt om veel opbergruimte te bieden. Een ladekast is vaak geïntegreerd in een kleding kast of bureau en dit meubelstuk wordt vaak voorzien van een nieuw uiterlijk om zich aan te passen aan elk interieur. Tegenwoordig vindt ladekasten in allerlei kleuren, maten en stijlen en altijd genoeg om al je spullen in op te bergen. Maar wat is nou de geschiedenis van de ladekast en hoe plaats ik een ladekast op een stijlvolle manier in mijn interieur?

Een alledaags item dat op allerlei manieren gebruikt kan worden

traditionele-ladekast

Van oudsher werd een ladekast vooral gebruikt om kleding in op te bergen, met name ondergoed, sokken en andere kledingstukken die niet opgehangen konden worden. Daarom werd een ladekast vooral in de slaapkamer geplaatst. Langzamerhand werd de ladekast ook voor andere kledingstukken gebruikt en de meeste kasten hadden een rechthoekige vorm met vier poten. Daarnaast was het erg populair om een spiegel te plaatsen op de ladekast om er een kaptafel van te maken. Vaak hadden ladekasten 5, 6 of 7 lades en werden ze gemaakt van hout en metaal voor in de fabrieken en werkplaatsen. Deze grote en zware kasten werden daarom vooral tegen een muur geplaatst of in de hoek van een kamer.

Geschiedenis van de ladekast

Net zoals de meeste meubelstukken werd de ladekast vooral gebruikt in de huizen van Europese edelen tijdens de middeleeuwen. Destijds was het een simpele houten koffer of doos met scharnieren deksel. De simpele doos begon langzamerhand de vorm te krijgen van een ladekast zoals wij hem kennen: er werden lades toegevoegd aan het meubelstuk. Net zoals de meeste meubelstukken uit die tijd werd de ladekast gemaakt van eiken. Ook werden sommige ladekasten gemaakt van Franse walnoothout en een paar van deze meubelstukken hebben het tot de dag van vandaag overleefd.

Van Ness dressoir

Geef klassiekers een nieuw leven!

Maak van iets ouds iets nieuws

Ladekasten zijn vaak gemaakt van hout, maar industriële versies zijn vaak gemaakt van metaal tegen de omstandigheden in fabrieken en werkplekken. Vandaag de dag worden zowel antiek houten en metalen ladekasten gerenoveerd en verkocht als vintage meubels. Deze vintage meubels worden mooi afgewerkt en krijgen daardoor een tweede leven in een nieuw huis. Er zijn veel verschillende technieken om vintage meubels een nieuw leven te geven, vaak wordt het meubels opnieuw gelakt of geverfd. Ook wordt er vaak een spiegel of schilderij op het meubel geplaatst om de lege ruimte op te vullen en het een compleet nieuw uiterlijk te geven.

Een industriële touch

Mocht je op zoek zijn naar een ladekast voor je industriële interieur dan is het wellicht verstandig om te kijken naar een metalen ladekast. Of je nou op zoek bent naar een grote ladekast of een kleine voor in je slaapkamer of kantoor, er zijn eindeloze industriële meubels die jouw interieur afmaken bijvoorbeeld een bijpassende en matchende industriele spiegel . Metalen ladekasten werden veel gebruikt in meubels en fabrieken om gereedschap en andere benodigdheden te bewaren. De meeste industriële meubels hebben een gepatineerde afwerking, dit resultaat wordt bereikt door meerdere lagen verf aan te brengen aan het meubelstuk. Ook zijn sommige industriële meubels gemaakt van hout, maar vaak wel met metalen details.

Warhos ladekast

Decoreer je huis

Hoe stijl je een ladekast in je vintage interieur?

Een goed meubelstuk kan je interieur helemaal af maken, investeer daarom op z'n minst in één goed meubel. Kies voor een metalen ladekast en plaats die tussen je vintage meubels. Een kleine brede ladekast kan perfect gebruikt worden als nachtkastje of als vintage bijzettafel naast een donkere leren bank. Je kunt er een leuke lamp op plaatsen om meer sfeer te creëren, maar daarnaast is het ook ideaal om kleine spullen in op te bergen. Denk hierbij aan de afstandsbediening, batterijen en oordopjes. Ook kun je een kleine ladekast plaatsen in de hal, ideaal voor sjaals, handschoenen en je sleutels.

Workshop ladekast met 24 lades

Geef je slaapkamer en kantoor een industrieel karakter

De handigste plek voor een ladekast is in een slaapkamer waar het gebruikt kan worden voor opgevouwen kleding. Een houten ladekast met metalen details geeft je slaapkamer een industrieel karakter zonder het kil te laten lijken. Zoals eerder gezegd kun je een ladekast ook gebruiken als extra vintage design nachtkastje , dit is een ideale plek om al je nachtverzorging en oordoppen in op te bergen. Daarnaast is een ladekast ook erg handig voor op een kantoor met industriële meubels. Bewaar er belangrijke documenten in en kantoorbenodigdheden zoals nietjes en pennen. Een metalen ladekast staat erg mooi in combinatie met een houten of metalen bureau en leren stoelen om het plaatje compleet te maken.

Waar je ook van plan bent om een ladekast te plaatsen, het is altijd een handig meubel om je spullen in op te bergen. Of je nou opzoek bent naar een ladekast die bij je industriële of vintage interieur past, je zult altijd wel een ladekast vinden die bij jou en je interieur past.

Workshop ladekast met 3 lades

Bestsellers

#ProudofPIB

 • Tafellamp PIB
 • De scandinavische bank in context
 • Ferm living kommen tijdens het ontbijt
 • Scandinavische marmeren salontafel
 • Scandinavisch TV-meubel PIB
 • PIB nodigt zich uit in jouw badkamer
 • Industriële stoelen met lederen zitting
 • Aperitief rond een massieve houten tafel
 • Scandinavische PIB spiegel veilig aan de muur
Ga terug naar boven
Contacteer ons