0

un nouveau
style de vie

4,8/5,0Een ongeëvenaarde klanttevredenheid
Persoonlijke
assistent

- ZOMER UITVERKOOP -

Tot 30% korting op onze meubels en accessoiresAanbieding geldig zolang de voorraad strekt
Slaapkamer bruine lederen vintage zetels

Decoratietips: Brocante spiegels - vind de perfecte spiegel voor een vintage interieur

Artikel gepubliceerd op 09/01/2017

Deze korte maar informatieve artikel bespreekt de integratie van shabby chic spiegels in de hedendaagse of vintage stijl.

Dit korte maar informatieve artikel bespreekt de integratie van brocante spiegels in de hedendaagse of vintage interieurstijl. Door het verstrekken van een overzicht van de shabby chic stijl, zou je in staat moeten zijn om te bepalen hoe succesvol de integratie van een brocante spiegel in je huis zou zijn. Met dit in het achterhoofd, kan je beslissen in welke kamer een brocante spiegel het best geplaatst kan worden, en welke accessoires gecombineerd kunnen worden met de spiegel. Het integreren van een brocante spiegel in een moderne woning, of een huis met een retro of vintage stijl, zou eenvoudig moeten zijn. Ik bedoel, het is slechts een spiegel..

Justine spiegel

De Brocante spiegel: Achtergrond

Wat is een brocante spiegel?

Als je zoekt naar de woorden "Shabby Chic" online, is het eerste waar je mee geconfronteerd wordt de definitie ervan, voor de voorbeelden van het ontwerp dat beschreven wordt. Blijkbaar, is Shabby Chic design populair in de hedendaagse maatschappij, maar het is duidelijk dat velen niet weten wat deze stijl precies inhoudt. Synoniemen van Shabby Chic zijn onder andere: verwaarloosd en vervallen. Maar ook de woorden slim, elegant, verfijnd en onderscheidend komen naar voren. Het is dus een tegenstrijdige term . Shabby Chic wordt omschreven als een vorm van het interieur waarin nieuwe meubels of accessoires tekenen laten zien van slijtage. Shabby chic meubels zijn dus gemaakt met een antieke, rustieke en unieke uitstraling. Een brocante spiegel is een relatief eenvoudig concept. Het is gewoon een spiegel met bovengenoemde kenmerken. Het maken van de juiste keuze voor je interieur, kan zeker ingewikkeld zijn. Het moet subtiel, maar toch succesvol zijn. Dit succes wordt mede bepaald door het materiaal, de grootte en de kleuren van niet alleen de spiegel maar ook de meubels en decoratieve accessoires eromheen.

Brocante spiegels als decoratieve accessoires

Het perfecte accessoire voor een modern interieur, moet eenvoudig verplaatsbaar zijn, gemakkelijk vervangbaar en de huiseigenaar en gasten aanstaan. Het is belangrijk om te onthouden dat een accessoire moet bijdragen aan de stijl van je interieur, het is namelijk het middelpunt van de stijl. Een brocante spiegel is daarom het meest succesvol in een interieur dat reeds Shabby Chic kenmerken bevat. PIB, opinieleiders in decoratie trends, zijn van mening dat deze regel alleen geldt voor grote spiegels. Kleine en middelgrote spiegels kunnen met succes in elke interieur stijl worden geïntegreerd.

Integreer een Shabby chic spiegel in een moderne woning

Het interieur kennen? In welke deel van je huis kan een brocante spiegel geplaatst worden

Er zijn meer geschikte dan ongeschikte plaatsen binnen een hedendaags interieur voor het plaatsen van een brocante spiegel. Een spiegel kan in de veranda geplaatst worden, maar dit zal niet perse bijdragen aan het interieur. In een huis uit de jaren 30 bijvoorbeeld is de veranda meestal een kleine plaats om schoenen en jassen op te ruimen, niet echt een plek om een wow-factor te introduceren.

Een aanbeveling van PIB is om een brocante spiegel te plaatsen op of boven een trap. Vaak worden omlijste familiefoto?s gebruikt om deze ruimte op te vullen. Natuurlijk is heir niets mis mee, maar een spiegel is een succesvolle aanvulling voor je interieur en is een van de weinige decoratieve accessoires die gebruikt kunnen worden om grote ruimtes op te vullen.

Het interieur kennen? In welk deel van je huis kan een brocante spiegel niet geplaatst worden

Elke badkamer zou een spiegel moeten hebben, dus het spreekt voor zich dat een badkamer de ideale ruimte is voor een brocante spiegel. Of niet? Ja en nee. Indien de spiegel klein is, dan kan het onzichtbaar zijn binnen de badkamerruimte. Echter, als de spiegel groot is dan kan dit wonderen verrichten door de tegels en verlichting te reflecteren. De belangrijkste factor is de grootte: kies voor een omvang van de brocante spiegel die past bij de grootte van de ruimte. Het heeft weinig zijn om een spiegel te plaatsen in een schaduwrijke plek, of een gebied met weinig licht. Het kijken in een spiegel is niet alleen het enige doel, maar als je niet goed kunt zien, dan kan de ruimte niet doeltreffend weerspiegelt worden. Alle brocante spiegels moeten daarom worden geïntegreerd in een ruimte met zowel natuurlijk als kunstmatig licht .

Wat voor meubilair kan er met een brocante Spiegel worden gecombineerd

Accessoires rondom een brocante spiegel

Als de brocante Spiegel gekozen om de vintage eigenschappen van het interieur te accentueren, wordt omringd door bijpassende meubels, kunnen de resultaten zeer effectief zijn. In het algemeen, kosten meubels veel meer dan de accessoires die daarmee gepaard gaan. Dus kies een brocante spiegel die matcht met de meubels en niet andersom. Als je een brocante spiegel met accessoires wilt aanvullen dan heeft PIB een aantal suggesties. Fotolijstjes, bloempotten, vazen en andere vintage decoraties zijn allemaal accessoires die niet alleen overeenkomen met de stijl van de spiegel, maar ook een shabby chic touch toevoegen aan je interieur.

Retro ideeën: een brocante spiegel combineren met een industrieel of Scandinavisch design

Eerder in dit korte artikel werd gesteld dat brocante spiegels het beste passen bij een shabby chic interieur. Dat is waar, maar brocante spiegels kunnen ook succesvol geïntegreerd worden in een Scandinavisch en industrieel interieur. In feite is de integratie van de brocante spiegel niet beperkt door een interieurstijl. Het kan goed samengaan met een vintage stijl, Scandinavisch interieur of een modern industrieel design. Het belangrijkste is om een accessoire te kiezen in een kleur en grootte die past bij de omgeving.

Hou je van onze artikelen, volg ons

Tips, aanbiedingen voor abonnees, decoratie advies... Schrijf je in voor onze nieuwsbrief om de PIB gemeenschap te betreden… (wij sturen niet meer dan één nieuwsbrief per week, wij zullen uw e-mail adres niet delen met derden en je kunt je op elk moment uitschrijven)

Vond je dit een interessant artikel? Ontdek dan hier gelijkaardige artikels

Waar kan ik mijn vintage fauteuil neerzetten?

Decoratie tips - 21 december 2016

5 stijlvolle ideeen voor jou kamerplanten in 2018

Decoratie tips - 22 december 2017

6 stijlvolle keuken ideeen voor 2018

Decoratie tips - 19 januari 2018

4,8/5,0Een ongeëvenaarde klanttevredenheid
Persoonlijke
assistent

- ZOMER UITVERKOOP -

Tot 30% korting op onze meubels en accessoiresAanbieding geldig zolang de voorraad strekt