0

un nouveau
style de vie

4,8/5,0Een ongeëvenaarde klanttevredenheid
Persoonlijke
assistent

Voorjaars
aanbiedingen

Tot 30% korting op tientallen topproductenEn gratis levering vanaf 500€ met de code SPRING23
Shabby chic interieur

Hoe decoreer je een woonkamer in perfecte Boho chic stijl

Artikel gepubliceerd op 10/01/2017

Boho chic stijl geschiedenis, woonkamer meubilair in shabby chic stijl en aanverwante accessoires

Ben je onlangs verhuisd en ben je bezig met het decoreren van je woonkamer? Of heb je besloten om de look van je woonkamer te veranderen? Ben je een liefhebber van landelijke en vintage stijl? Waarom combineer je niet beiden door het verfraaien van je woonkamer in de romantische Boho chic stijl met elegante en vintage touches? Volg deze korte handleiding om alles te weten te komen over Boho chic interieur en hoe je deze stijl kunt toepassen in je woonkamer... Tot slot, maken we het compleet met accessoires en decoraties die overeenkomen met de stijl van de omgeving die je zojuist hebt gecreëerd.

Boho chic stijl

Wat is Boho chic stijl

De Boho chic stijl is officieel geboren in de jaren 80, toen de "wereld van interieurs" de oorspronkelijke naam voor de eerste keer heeft vastgesteld. Het idee van het concept komt uit de samenvoeging van het Engelse platteland, het Victoriaanse tijdperk en de Franse romantische stijl. Het is ook typisch voor rustieke Provençaalse inrichting, met Scandinavische details die doen denken aan de Noordse landen.

Deze beschrijving identificeert meubels en interieurs met een zeer vintage en oude look: meubilair en accessoires in Boho chic stijl komen naar voren als gebruikte of verouderde objecten, maar dit betekent niet dat ze hun charme en aandacht voor details verliezen. Elk stuk wordt zorgvuldig behandeld en omgezet in een van de meest gekozen stijlen om het decor van de woning af te maken.

Boho chic meubels

Als ik denk aan Boho chic stijl, is het eerste wat in mij opkomt een kastje van de landelijke kasten , een mooie landelijke dressoir , of licht houten accessoires zoals de houten stellingkast voor wand decoratie , met vintage en romantische touches. Meubelstukken uit je interieur die je huis gezelliger en persoonlijker maken, nog meer als je besluit om accessoires toe te voegen.

Zeer sfeer toevoegend zijn ook zachte banken, zoals de landelijke bank voor een shabby chic sfeer , een bijpassend klein houten bankje en Boho chic Fauteuils en landelijke stoelen, perfect geplaatst wanneer ze eruit zien als een frame rond een kleine houten tafel in de woonkamer, met zachtere tinten waarmee het gewenste contrast wordt gecreëerd. Overigens ook perfect te combineren met een shabby chic landelijk tv meubel . Een van de belangrijkste items is de tafel: afhankelijk van de grootte, kunt je je interieur, met kleine of met grotere objecten, zoals een shabby chic landelijk houten krukje , en accessoires verrijken en personaliseren.

Boho chic kleuren

Een van de belangrijkste elementen die kenmerkend zijn voor de Boho chic stijl zijn kleuren . Het is een zeer eenvoudige en romantische stijl, die gericht is op lichte kleuren die contrasteren met ruwe materialen. Om deze reden zal een echt Boho chic interieur gemakkelijk worden herkend door haar assortiment van lichte kleuren, die ook met elkaar vermengd kunnen worden om nuances te creëren. Beige, ecru, wit en grijs zijn de belangrijkste kleuren van Boho chic stijl, maar paletten van pastel kleuren zoals Lila, roze, blauw en lichtgroen, kunnen ook worden gevonden. Daarnaast, krijgt alles een meer rustieke uitstraling met behulp van antiek hout, wat de bekende vintage look geeft aan het meubilair.

Nu ken je de fundamentele punten van Boho chic: we begonnen met de geschiedenis om uit te komen bij de uitstekende eigenschappen en we zijn nu in staat om elke kamer te decoreren. In dit artikel zullen we ons richten op een specifiek deel van het huis, de woonkamer, om ons te verdiepen in de geheimen van de inrichting in shabby chic stijl.

Boho chic woonkamer

Waar beginnen?

Als je van plan bent om je woonkamer op te knappen of bezig bent met het inrichten ervan voor de eerste keer, kun je overwegen om voor deze verandering Boho chic ideeën te volgen. Als je wilt dat je woonkamer gezellig en romantisch is, dan is dit de stijl waar je rekening mee kan houden. Om te beginnen overweeg allereerst de kleur van de muren: dit is essentieel voor een goed overzicht. Het is ook belangrijk voor de helderheid van de verlichting die je in de kamer zal plaatsen. Muren moeten worden geschilderd in lichte kleuren. Je kunt wellicht weer een kijkje nemen bij de vorige sectie voor inspiratie voor de kleuren.

over meubels gesproken, adviseer ik om gebruikt te maken van licht hout en accessoires in zachte tinten. Mijn favoriete kleur is beige, een goed compromis tussen witte, wat wellicht te fel is, en crème kleur, wat te warm kan overkomen.

DIY: Do It Yourself

Terwijl je de woonkamer in Boho chic stijl versiert, vergeet niet om je verbeelding te gebruiken om je eigen unieke atmosfeer te scheppen. Dat is waarom ik aanbeveel om te experimenteren met eenvoudige technieken die de perfecte uitkomst garanderen. Probeer bijvoorbeeld de noodlijdende techniek, die bestaat uit het schilderen van een kast , zoals een landelijke brocante antieke boekenkast , met veel lagen en vervolgens het verwijderen van delen van de coating om de ruwe materialen van de grondstof te tonen evenals de kleur. Met deze techniek kun je het perfecte vintage effect krijgen, welke zeer vaak wordt gebruikt in Boho chic stijl. Je kunt speciale vernissen en glazuren gebruiken om je meubels uniek te maken, of speciale behandelingen toepassen voor je banken en je door de brocante stijl geïnspireerde landelijke fauteuil . Voor de muren, stel ik voor om ze te verven met een mat en ruwe afwerking of een bloemetjesbehang te gebruiken om de rustieke en landelijke kant van de Boho chic stijl te benadrukken.

Dit is de perfecte stijl om te kiezen als je wilt hergebruiken of om oude meubelstukken opnieuw uit te vinden en ze een tweede leven te geven.

Wat vermijden

Ik stel voor om een extreme mix van verschillende stijlen te vermijden: een tafel in de industriële stijl in een rustieke en romantische omgeving is een lastige match. Ik zou ook te sterke kleuren of kleur-blokken vermijden: dit zou het vloeiende eindresultaat verstoren. Voor een gezellige en romantische sfeer stel ik voor niet te felle verlichting te gebruiken. Je kunt gemakkelijk deze look krijgen met behulp van lampenkappen.

Veel van deze fouten kunnen worden vermeden door het laatste deel van deze handleiding op te volgen. Op deze manier zul je de kans krijgen om te kijken naar enkele ideeën om je Boho chic interieur te verrijken.

Hoe verrijk je je Boho chic kamer

Accessoires

Zodra je de belangrijkste elementen in je kamer geplaatst hebt, vergeet dan niet dat details het verschil maken: accessoires die je interieur afwerken zijn van essentieel belang om je huis nog unieker te maken. Kussens, lades en tafels in verschillende reeksen van kleuren, verrijken perfect je woonkamer.

Lampen

Zachte lichten zijn ideaal voor een romantische sfeer: Je kunt lampenkappen en lampen, bijvoorbeeld in de vorm van een landelijke vloerlamp , met verstelbare diffusies van verlichting samenvoegen voor de juiste helderheid afhankelijk van de situatie. Kies voor lantaarns voor een meer rustieke sfeer.

Decoraties

In de woonkamer van een Boho chic interieur, kan het niet ontbreken aan kaarsen en bloemen: de romantische uitstraling van de omgeving zal toenemen en de betekenis van geur zal er ook bij worden betrokken.

In dit artikel hoop ik de belangrijkste punten van de Boho chic stijl te hebben geraakt. We hebben de oorsprong van de stijl gezien, we hebben theorie gebruikt om in een woonkamer toe te passen. Tot slot hebben we een kamer gepersonaliseerd door te wijzen op de belangrijkste punten van de Boho chic stijl, en zo fouten te vermijden.

Verwante producten

Behangtafel van gerecycled hout

Behangtafel van gerecycled hout

€ 1280

Hou je van onze artikelen, volg ons

Tips, aanbiedingen voor abonnees, decoratie advies... Schrijf je in voor onze nieuwsbrief om de PIB gemeenschap te betreden… (wij sturen niet meer dan één nieuwsbrief per week, wij zullen uw e-mail adres niet delen met derden en je kunt je op elk moment uitschrijven)

Vond je dit een interessant artikel? Ontdek dan hier gelijkaardige artikels

Decoratie tips: Brocante spiegels

Decoratie tips - 09 januari 2017

5 stijlvolle ideeen voor jou kamerplanten in 2018

Decoratie tips - 22 december 2017

6 stijlvolle keuken ideeen voor 2018

Decoratie tips - 19 januari 2018

4,8/5,0Een ongeëvenaarde klanttevredenheid
Persoonlijke
assistent

Voorjaars
aanbiedingen

Tot 30% korting op tientallen topproductenEn gratis levering vanaf 500€ met de code SPRING23