0

un nouveau
style de vie

4,8/5,0Een ongeëvenaarde klanttevredenheid
Persoonlijke
assistent

FREE DELIVERY
6 magische kerstdagen

Gratis levering vanaf 200€ aankoopVoer de code XMAS23 in uw mandje in
zuiver meubilair

Verrijk je interieur met Zuiver lampen en ander meubilair.

Artikel gepubliceerd op 15/11/2016

Kom alles te weten over het nederlandse designlabel Zuiver en hun kenmerkende producten die sfeer brengen aan je interieur

Zuiver is hét Nederlandse interieurmerk van dit moment die een ruime collectie design meubels, verlichting en accessoires aanbiedt. Het label biedt alles aan wat je in een huis nodig hebt om rustig te kunnen wonen. Maar wat is nou eigenlijk de oorsprong van dit merk en waarom is Zuiver zo bijzonder en zou je Zuiver meubilair moeten integreren in je interieur. Kom alles te weten over Zuiver lampen en andere meubelstukken in dit artikel.

Algemene informatie over Zuiver

Geschiedenis van Zuiver

Zuiver is een Nederlands merk dat is begonnen als een meubel op maat leverancier in 1998. Onder leiding van Art Director Caroline van Velzen en Product Developer Richard Halberstadt. Ze hadden in het begin vier merken waaronder eentje genaamd Zuiver. Al snel heeft het duo besloten zich meer te gaan focussen op een merk. Van de vier merken hebben ze een merk gemaakt en de beste naam behouden, dat was Zuiver. Het bedrijf heeft ondertussen ongeveer 35 werknemers. Vrijwel alle producten worden binnen het bedrijf door de werknemers zelf bedacht, en vanuit de ontwerpen worden de beste fabrikanten uitgezocht om het design tot een mooi eindproduct te maken.

Canapé déhoussable Dakota
>

Filosofie van Zuiver

Fritz Hansen was een van de grondleggers van het vormgegeven multiplex systeem, toen het voor het eerst zijn opkomst deed bij de fabrikanten van Deens meubilair, tijdens de lancering van de multiplex AX stoel. Dit model werd al snel een klassieker voor het merk en toonde duidelijk haar liefde voor de moderniteit. In 1951 creëerde de beroemde designer Arne Jacobsen de legendarische Ant stoel, met inachtneming van de voorschriften van Deense meubilair en het gebruik van multiplex. Fritz Hansen nam veel plezier in de productie van dit meubelstuk, wat een groot succes werd in de gehele wereld en een icoon van Deense meubelen. Multiplex creëerde een prachtig en revolutionair visueel effect dankzij het vermogen om een meubelstuk met slechts een paneel te vervaardigen door het in een hete pers om te buigen. Futuristische vormen konden eenvoudig worden ontdekt en verder onderzocht. Fritz Hansen werd een verwijzing naar het Deens meubilair en een visionair voor toekomstige modellen. Hij bracht ook een belangrijke bijdrage aan de populariteit van moderne en elegante Scandinavische stijl.

Table Scandinave Augstu
>

Waarom is Zuiver zo bijzonder

Zuiver lampen in je interieur

Pure vormen en natuurlijke materialen zoals hout, staal en wol zijn typerend voor de collectie Zuiver lampen. In de bijna twintig jaar dat Zuiver nu bestaat, hebben de ontwerpers een indrukwekkende collectie samengesteld van lampen. Zuiver lampen zijn origineel en trendy en brengen sfeer aan je interieur. Een zuiver lamp wordt door de kenner gelijk herkent door de vrolijke twist die de lamp net even iets anders maakt. Zuiver lampen hebben een Scandinavische uitstraling met veel lichte kleuren hout, wit en zachte pasteltinten. Houd je van een licht, minimalistisch & Scandinavisch interieur dan zijn er veel Zuiver design meubels die in jouw interieur niet zouden misstaan! Een stoere Zuiver lamp is ideaal voor op je vintage bureau in de woonkamer , maar kan ook heel goed op een tafeltje in je slaapkamer.

Nieuwste Zuiver trends

Bij designlabel Zuiver zijn ze altijd op de hoogte van de laatste woontrends en designs voor moderne meubels. Van een strak vormgegeven tafel tot aan een originele en comfortabele bank, van een trendy stoel tot aan een vintage bijzettafel en van een sfeervolle lamp tot aan een eigentijdse Scandinavische retro klok . Er is van alles te vinden bij Zuiver, Design meubels van Zuiver hebben een klassiek moderne uitstraling en passen in vrijwel elk interieur. Maar wat zijn nou eigenlijk de nieuwste Zuiver trends. Zuiver voegt het hele jaar door nieuwe producten toe aan de collectie waarbij gekeken wordt naar de huidige en toekomstige woontrends. De meest in het oog springende trend is het gebruik van aardetinten met een matte afwerking gecombineerd met beton, hout en groen wat zorgt voor een natuurlijke sfeer. Modderige poederkleuren en fluweel en marmer in diverse kleuren voeren bij veel merken de boventoon. Pasteltinten worden voornamelijk in woonaccessoires toegepast, maar ook in meubels. Mooie zachte kleuren die overal in elk interieur passen. Een andere interieurtrend zijn planten. Interieurs worden steeds groener, waardoor vazen en bloempotten steeds populairder worden. Tot slot zijn rotanmeubels een terugkomende trend. Denk hierbij aan rieten manden of spiegels om je interieur een origineel karakter te geven.

Table basse briet
>

Hou je van onze artikelen, volg ons

Tips, aanbiedingen voor abonnees, decoratie advies... Schrijf je in voor onze nieuwsbrief om de PIB gemeenschap te betreden… (wij sturen niet meer dan één nieuwsbrief per week, wij zullen uw e-mail adres niet delen met derden en je kunt je op elk moment uitschrijven)

Vond je dit een interessant artikel? Ontdek dan hier gelijkaardige artikels

Deens meubilair: Scandinavisch modern design

Trend analyse - 21 oktober 2016

Antieke huismeubelen zijn de nieuwe trend

Trend analyse - 14 februari 2017

Trends: Rustiek eiken meubels in je interieur

Trend analyse - 16 januari 2022

Hoe kan je jouw huis groter laten lijken?

Trend analyse - 07 april 2017

4,8/5,0Een ongeëvenaarde klanttevredenheid
Persoonlijke
assistent

FREE DELIVERY
6 magische kerstdagen

Gratis levering vanaf 200€ aankoopVoer de code XMAS23 in uw mandje in