0

un nouveau
style de vie

4,8/5,0Een ongeëvenaarde klanttevredenheid
Persoonlijke
assistent

FREE DELIVERY
6 magische kerstdagen

Gratis levering vanaf 200€ aankoopVoer de code XMAS23 in uw mandje in
Industriele loft

Tover je zolder om tot een loft!

Artikel gepubliceerd op 10/05/2016

Zeg vaarwel tegen ongebruikte spullen en maak van jouw zolder een loft! Haal er een bezem en stofdoek doorheen en ga aan de slag met deze onbenutte ruimte.

De zolder is een ruimte waar mensen vooral dozen, een metalen opbergkist en oude spullen bewaren. Nu de lente is aangebroken is het tijd om je zolder een grondige schoonmaak te geven! Zeg vaarwel tegen ongebruikte spullen en maak van jouw zolder een stoere loft! Loftwoningen worden steeds populairder, de stoere uitstraling heeft veel weg van een industrieel interieur en is daarom erg geliefd. Maar wat is een loft nou eigenlijk en wat zijn de typische kenmerken voor deze stijl?

Waar kan je een loft aan herkennen?

Wat is het precies?

De loft stijl komt oorspronkelijk uit de Verenigde Staten. Lofts zijn appartementen die zijn gebouwd in zolders van oude pakhuizen of fabrieken en deze woningen waren uiterst populair bij kunstenaars en hippies. De vraag naar loft appartementen bleef groeien en daarom kozen makelaars er steeds vaker voor om appartementen om te toveren naar een loft. Het speciale aan een loft interieur is dat er geen losse kamer zijn. Dit bekent dat het hele huis, op de badkamer na, één grote ruimte is en dit maakt deze stijl juist zo uniek.

Typische kenmerken van een loft

Een originele loft heeft een aantal typische kenmerken. Natuurlijk verschilt het per woning wat voor plafond, muur en vloer een huis heeft, maar de volgende punten zijn enkele richtlijnen als je van je zolder een loft wil maken. Om überhaupt in de ruimte te komen is er natuurlijk een trap nodig, vaak heeft een loft een metalen trap en leuning. Daarnaast is een loft een grote ruimte of kamer, hoe minder muren hoe beter. Ook heeft een originele loft een hoog plafond en zijn de leidingen duidelijk zichtbaar. De muren zijn vooral gemaakt van baksteen en de vloer is van cement. Mocht je een keuken willen plaatsen in je loft dan is een rvs-keuken de beste keus voor deze stijl.

Maak van je eigen zolder een loft

Waar je op moet letten als je een zolder gaat verbouwen

Mocht je zolder nog geen trap hebben, dan is het erg belangrijk dat er een goede vaste trap komt. Daarnaast zijn zolders vaak iets donkerder en is het belangrijk dat er voldoende licht naar binnen kan vallen. Mocht er niet veel licht naar binnen vallen, dan is het verstandig om in een extra dakraam te investeren of misschien zelfs wel in een dakkapel. Is dit budget er niet? Plaats dan genoeg lampen om hetzelfde effect te creëren, denk hierbij aan wand, sta- of hanglampen. De sta-lamp zou bijvoorbeeld goed zijn plek vinden op een Bijzettafel industrieel . Ook mag goede isolatie niet ontbreken in de zolder, het is vaak kouder in de wintermaanden en het zou zonde zijn om onnodig extra te stoken.

Kies de juiste kleur voor de muren

Zoals eerder gezegd heeft een loft normaal gesproken een betonnen of bakstenen muur. Een betonnen muur heeft vaak een lichte structuur wat goed past bij de industriële touch van een loft interieur. Mocht jouw zolder geen betonnen muur hebben dan kun je er ook voor kiezen om de muren wit te schilderen. Door de muren wit te schilderen lijkt de ruimte meteen groter, ideaal voor kleinere zolders. Wil je de muur toch een betonnen feel geven? Dan kun je ervoor kiezen om speciale verf te kopen met een lichte zanderige structuur. Voor meer informatie over de verschillende mogelijkheden kun je het beste terecht bij een verfwinkel.

Maak het compleet met industriële meubels en accessoires

Wat zet je in een loft?

Een zolder heeft vaak schuine daken, daarom is het een kunst om alle ruimte zo goed mogelijk te benutten. Zo kun je Kasten en vintage meubels op maat laten maken om de ruimte onder de schuine wanden te gebruiken. Ook is een industriele inbouw metalen boekenkast of als alternatief een vintage stellingkast en een stevig industrieel bureau ideaal voor in een zolder. Een zolder heeft vaak niet zoveel loopruimte en daarom is het essentieel om de volledige ruimte goed op te meten en in te delen. Te grote meubels maken de kamer kleiner en zorgen voor minder loopruimte. Daarnaast past een grote boxspring en leren Chesterfield bank bij het totaal plaatje van een loft interieur.

Stoere accessoires voor je loft

Al met al kun je veel leuke dingen doen met je zolder. Haal er een bezem en stofdoek doorheen en ga aan de slag met deze onbenutte ruimte, maak er jouw loft van!

Verwante producten

Jieldé Signal bureaulamp

Jieldé Signal bureaulamp

€ 297

Zwarte barkruk met klinknagels

Zwarte barkruk met klinknagels

€ 125

Donkere Chesterfield bank

Donkere Chesterfield bank

€ 3780

Hou je van onze artikelen, volg ons

Tips, aanbiedingen voor abonnees, decoratie advies... Schrijf je in voor onze nieuwsbrief om de PIB gemeenschap te betreden… (wij sturen niet meer dan één nieuwsbrief per week, wij zullen uw e-mail adres niet delen met derden en je kunt je op elk moment uitschrijven)

Vond je dit een interessant artikel? Ontdek dan hier gelijkaardige artikels

Trends: Rustiek eiken meubels in je interieur

Trend analyse - 16 januari 2022

Hoe kan je jouw huis groter laten lijken?

Trend analyse - 07 april 2017

PIB zoals je nog nooit eerder hebt gezien!

Nieuwsbrief - 08 november 2016

4,8/5,0Een ongeëvenaarde klanttevredenheid
Persoonlijke
assistent

FREE DELIVERY
6 magische kerstdagen

Gratis levering vanaf 200€ aankoopVoer de code XMAS23 in uw mandje in