020 808 7373

 • 7 - 21 nov: nieuwe aanbiedingen op 30 tafels
 • Vintage stijl voor je huis - De nummer één in Frankrijk
 • Win een 10€ voucher door deel te nemen aan ons fotospel
 • Inloggen
 • 0mijn winkelwagen
nacht kastje

Trend analyse -

Nachtkastjes - must haves voor in je slaapkamer

samenvatting

Nachtkastjes zijn erg belangrijk in de slaapkamer, deze functionele meubels zijn ideaal voor al je nacht benodigdheden, zoals boeken, tissues en een leeslamp. Je kunt ze overal in de kamer plaats, maar het is overal erg handig naast het bed: je kunt er gauw even je boek opleggen voordat je in slaap valt. Kies voor stijlvolle nachtkastjes die niet alleen handig zijn, maar die ook passen bij de rest van je slaapkamer meubels.

Alles over nachtkastjes

Verschillende soorten nachtkastjes

In de 19e eeuw was het nachtkastje een simpel gesloten kastje die gebruikt werd om de po in te bewaren. Tegenwoordig zijn er allerlei soorten nachtkastjes, gesloten: open, met lades en soms wordt zelfs een design bijzettafel gebruikt als nachtkastje. Waar je voorkeur ook naar uitgaat, er is altijd voor ieder wat wils. Heb je een hoop nacht benodigdheden? Dan is het misschien een idee om te kiezen voor een gesloten nachtkastje waar je al je spullen in kunt bewaren. Plaats je liever wat accessoires op je nachtkastje? Kies dan voor een kast met planken om je mooiste accessoires op te presenteren. Als je je nachtkastje alleen gebruikt om je leeslamp erop te zetten, dan is wellicht een simpele bijzettafel geschikt voor jou.

Stijlvolle statements in je slaapkamer

Nachtkastjes kunnen makkelijk een eyecatcher worden tussen je slaapkamer meubels. Kies daarom voor een stijlvol vintage nachtkastje voor in uw interieur en of je nou kiest voor een simpelere of extravagante nachtkastje, het zal altijd wel de aandacht naar zich toe trekken. Het is belangrijk om een goede afweging te maken wanneer het op nachtkastje aankomt, kies voor een nachtkastje die bij jouw stijl past en die voldoet aan jouw voorkeuren. Tegenwoordig zijn er veel verschillende nachtkastjes op de markt, PIB biedt daarom nachtkastjes aan met een industriële, Scandinavische of shabby chic stijl. Natuurlijk is het logisch om voor nachtkastjes te gaan die dezelfde stijl hebben als je interieur, maar doe een gek en mix & match!

Runkö bijzettafel

Dingen om over na te denken

De hoogte van een nachtkastje

De hoogte van een nachtkastje is erg belangrijk, je wilt natuurlijk niet je hoofd stoten wanneer je je omdraait in bed. Vooral bij lagere bedden kan dit een probleem zijn, let daarom goed op de hoogte van je bed wanneer je op zoek bent naar nieuwe nachtkastjes. Probeer daarom nachtkastjes te vinden die dezelfde hoogte hebben als je bed. Heb je veel ruimte over naast je bed en wil je die ruimte graag opvullen? Kies dan voor een bredere of industriële ladekasten, voor bij uw design meubels, . Het voordeel hiervan is dat je meer opbergruimte creëert en je kunt er natuurlijk altijd je mooiste accessoires en fotolijstjes op zetten. Hou hierbij ook de hoogte van de ladekast in de gaten.

Opbergruimte

Heb je veel spullen die je graag bij de handt houdt? Kies dan voor een ladekastje als nachtkastje. Zoals eerder vermeld heeft een ladekastje veel opbergruimte, ideaal voor je magazines, medicijnen, oogmaskers en handcrèmes. Hou er wel rekening mee dat er genoeg ruimte moet zijn tussen de muur en het ladekastje om een rommelig gevoel te vermijden. Wil je meer kleur toevoegen aan je slaapkamer? Kies dan voor een ladekastje die lades heeft in verschillende kleuren! Ideaal voor in een Scandinavische slaapkamer met een witte basis en slaapkamer meubels.

Stockholm bijzettafel

Accessoires maken het verschil!

Wat voor accessoires te gebruiken?

Misschien vindt je opbergruimte niet belangrijk als het op nachtkastjes aankomt en vindt je hetgeen wat op een nachtkastje geplaatst wordt belangrijker. Wellicht ben je dan opzoek naar een mooie lees- of tafellamp. Ben je op zoek naar een lamp die meer warmte geeft aan de kamer? Kies dan voor een lamp met een Scandinavische stijl. Deze prachtige lampen geven mooi warm licht en reflecteren soms zelfs een mooi patroon op de muur. Misschien heb je al wel een leuke lamp in gedachte, maar let wel op de afmeting van de lamp: het moet natuurlijk wel op het nachtkastje passen en er moet genoeg ruimte zijn voor je andere benodigdheden.

Hatol schommelstoel

Plaats een fauteuil in je slaapkamer

Als je slaapkamer genoeg ruimte heeft, dan kun je ervoor kiezen om er een comfortabele fauteuil in te plaatsen. De slaapkamer is een ideale ruimte voor een comfortabele vintage fauteuil van PIB fauteuil, je kunt er bijvoorbeeld rustig een boekje lezen voordat je gaat slapen. Kies voor een fauteuil met een comfortabele zitting om jezelf helemaal tot rust te laten komen. Wil je dat de fauteuil de eyecatcher van je slaapkamer wordt? Kies dan voor een fauteuil in een vrolijke kleur en laat het uitspringen tussen als je andere slaapkamer meubels. Liever een wat rustigere en discrete fauteuil? Dan is wellicht een fauteuil in een natuurlijke tint iets voor jou.

Maak jouw slaapkamer helemaal af met stijlvolle nachtkastjes en een comfortabele fauteuil. Ten slotte is de slaapkamer een plek waar je tot rust komt en het oog wil natuurlijk ook wat!

Colombine fauteuil

Bestsellers

#ProudofPIB

 • Tafellamp PIB
 • De scandinavische bank in context
 • Ferm living kommen tijdens het ontbijt
 • Scandinavische marmeren salontafel
 • Scandinavisch TV-meubel PIB
 • PIB nodigt zich uit in jouw badkamer
 • Industriële stoelen met lederen zitting
 • Aperitief rond een massieve houten tafel
 • Scandinavische PIB spiegel veilig aan de muur
Ga terug naar boven
Contacteer ons