020 808 7373

 • Vintage stijl voor je huis - De nummer één in Frankrijk
 • Nieuwe collectie lente 2018
 • Win een 10€ voucher door deel te nemen aan ons fotospel
€ (eur)

Nederland - € (eur)

Selecteer een land

  Main photo jielde lamps

  General -

  PIB de officiële retailer van een Frans design icoon: de Jieldé lamp

  Summary

  Jielde, een iconische lamp van het industriële design

  Industriële stijl liefhebbers kennen deze naam. Iconisch, zowel voor zijn schoonheid en praktische aspect,is de Jieldé lamp een icoon van de Franse industriële stijl geworden. Om de betekenis van dit unieke merk en hun vakmanschap te begrijpen, moeten we echter terug naar de oorsprong gaan.

  Onze Jieldé lamp configurator

  Naast PIB's selectie van modellen, zijn andere Jieldé modellen en kleuren beschikbaar op bestelling met een levertijd van 6-7 weken. Ontwerp de ideale Jieldé lamp of lampen met behulp van de volgende tabel, en bevestig het vervolgens. U ontvangt uw factuur binnen 48 uur in een proforma-factuur. Bovendien zijn de verzendkosten gratis!

  Selecteer een referentie

  Overzicht van de modellen en kleuren

  DE JIELDE MODELLEN

  LOFT SIGNAL
  LOFT COURBEE LAK
  SIGNAL COURBEE AUGUSTIN
  BEAUMONT CLEMENT

  THE JIELDÉ COULOURS

  Ivory
  RAL.1015
  Sulfur Yellow
  RAL.1016
  Mustard
  RAL.1003
  Orange
  RAL.2004
  Red
  RAL.3020
  Burgundy
  RAL.3005
  Pink
  RAL.4003
  Fuschia
  RAL.4008
  Blue
  RAL.5012
  Pastel Blue
  RAL.5024
  Granit Grey
  RAL.7026
  Mouse Grey
  RAL.7005
  Olive Green
  RAL.6003
  Apple Green
  RAL.6018
  Water Green
  RAL.6019
  Khaki
  RAL.7002
  Vespa GreenChocolate
  RAL.8017
  Bronze
  RAL.1036
  Silver Grey
  RAL.9006
  Chrome Plated
  Brushed Steel Black
  RAL.9011
  White

  De historie achter het merk

  De enige echte Jieldé lamp

  Wat is industrieel design?

  Industrieel design lijkt misschien op een vrij moderne decoratie trend, maar het echte industriële ontwerp begon in de 19e eeuw tijdens de industriële revolutie. In die jaren begon het fabriekssysteem daadwerkelijk met gereedschapsmiddelen en was de metaalindustrie op zijn hoogtepunt. Dit belangrijke keerpunt in de geschiedenis van de wereld begon in het Verenigd Koninkrijk en verspreidde zich vervolgens naar continentaal Europa. Het kwam in het begin van de 19e eeuw in Frankrijk, en iconische monumenten, zoals de Eiffeltoren, in 1889 voor het publiek geopend, of het Grand Palais dat zijn grote opening tijdens de Universal Exhibit van 1900 vierde.

  Maar Industriële designs als decoratieve trend begon in de jaren 1990, toen oude fabrieken en magazijnen opnieuw werden gebruikt als hokken en andere woningen. Eigenaren voelden eigenlijk de nostalgische vintage sfeer van hun nieuwe woningen en begonnen de retro schoonheid van die geweldige tijden nieuw leven in te blazen in hun meubels en decoratie.

  Industriële verlichting was oorspronkelijk bedoeld om gevaarlijke en ongunstige omgevingen op te lossen, zoals fabrieken, olieraffinaderijen, schuren en magazijnen, en sommigen werden zelfs als explosiebestendig aangewezen. Tegenwoordig wordt hun ruwe, sterke maar chique ontwerp geprezen voor hun praktische kant en hun vermogen om een sterke esthetische rand te geven aan anderszins gewone ruimtes. Een enkele lamp, herstelt uit een oude fabriek, kan een volledige keuken verlichten en biedt een unieke vintage stijl aan het interieur.

  Jean-Louis Domecq, waar het allemaal begon

  Het is 1950 en een monteur in de Franse regio Lyon was moe van het zoeken naar de perfecte lamp om zijn werkgebied en machines te verlichten, dus besloot hij zelf een te maken. Zijn criteria waren vrij simpel, maar lastig: een lamp die zowel robuust is als praktisch en een eenvoudig ontwerp heeft om zich aan zijn werkbehoeften aan te passen..

  Zijn naam was Jean-Louis Domecq, en na een aantal pogingen van vallen en opstaan heeft hij in april 1950 zijn eindontwerp afgerond. Een ontwerp dat zowel eenvoudig, robuust en gearticuleerd was om zich aan te passen aan al zijn gereedschap, variërend van werktuigmachines tot laboratoriuminstrumenten, en tegelijkertijd overeenkwam met de evolutie van elektrische doorbraken. Hij ontwierp aldus een modulair gearticuleerde lamp met een innovatie die zijn patent een internationaal succes zou maken: de elektriciteit wordt door de gewrichten van de lamp vervoerd, zonder dat er kabels nodig zijn. Het elektrische circuit wordt afgerond met een paar koper wafers, waardoor u de armen van een Jieldé-lamp kunt draaien zonder beperking rond het gewricht, zonder dat er draden worden geknoopt en veiliger zijn bij hoogspanningstoestanden.

  Tussen 1951 en 1952 heeft Jean-Louis Domecq de productie van zijn lamp geïndustrialiseerd en in 1953 creëerde hij het iconische bedrijf, waarvan de naam de fonetische versie van zijn voorletters is: JLD (Ji eL Dé). Sinds die datum is de productie van Jieldé lampen voortgezet. Altijd ontwikkelend om voor allerlei apparaten, van gereedschapsmachines tot laboratoriuminstrumenten toe te passen, terwijl ze gelijke tred hielden met de elektrische norm.

  Vespa Green Standard Jieldé Loft Lamp

  Jieldé, Franse ster van de industriële verlichting

  de Jieldé familie, een assortiment van retro verlichting

  Jean-Louis Domecq stierf in 1983, waardoor hij niet kon zien dat zijn opvolgers het 'Standaard'-model van het louter industriële model in de jaren negentig naar zijn evolutie naar een industriele vloerlamp , leeslamp of wandlamp. Nieuwe felle kleuren voor verschillende modellen en collecties begonnen de Jieldé familie uit te breiden, zullen we ze snel bekijken?

  Jieldé Loft lamp

  TDe historische Jieldé lamp werd in 1987 vernoemd naar de Jieldé Loft en een aantal variaties werden gecreëerd met een aantal andere gewrichten en onderstellen. Het zes-gewricht model heeft een uniek ontwerp, maar merk ook op dat het als wandlamp kan worden gebruikt, met of zonder gewrichten. Deze collectie leggen de lat hoger van het originele ontwerp om tegemoet te komen aan de eisen en normen van hedendaagse consumenten en omgeving.

  Jieldé Loft Lamp
  Jieldé Signal lamp

  De Jieldé Signal collectie gemaakt in 2006 biedt een meer verfijnde versie van de originele lamp, met slankere gewrichten die 10cm korter zijn en een kleine 40 watt schroefaansluiting. Net als bij de Loft-collectie is de Jieldé Signal nu verkrijgbaar met gebogen gewrichten voor zijn modellen. Deze collectie heeft kleinere, kleurrijke modellen die perfect zijn voor een thuisomgeving.

  Jieldé Signal Desk Lamp
  Jieldé Augustin lights

  De Jieldé Augustin plafondlamp werd ook ontworpen door JL Domecq om aan zijn eigen behoeften te voldoen, maar werd pas in 2010 geïntroduceerd. De Jieldé Augustin werd gemaakt om de ideale robuuste en esthetische werkplek plafondlamp te zijn, van zijn constructie tot het mooie kleurenpalet . De ophangmodellen variëren in afmetingen en passen bij de Loft of Signal collectie.

  Jieldé Augustin Ceiling Light

  Praktisch en robuust, laat Jieldé uw kamer verlichten!

  Ontstaan uit een man zijn zoektocht naar perfectie en geïnspireerd op een zwaar industriële en mechanische omgeving, is het merk Jieldé geklommen naar de top van de Franse industriële stijlverlichting tot het grote genoegen van liefhebbers van de industriële stijl. Laat het sterke karakter van deze eeuwige lamp, rechtstreeks uit het Jieldé-gebouw in de buurt van Lyon, uw interieur charmeren en verlichten. Praktisch, eenvoudig en robuust van aard, zullen Jieldé-lampen de retro elegantie van de tijd van industriële fabrieken terugbrengen, gecombineerd met een zeer praktische en mechanische geest voor uw interieur.

  Elke Jieldé lamp is nog steeds met de hand gemaakt op dezelfde ouderwetse manier en genummerd met een aangesloten bedrijfsplaatje, die elk exemplaar een uniek item en een echt kunstwerk maakt.

  PIB Home biedt een geselecteerd assortiment Jieldé lampen met verschillende afwerkingen, gekozen voor hun ruwe industriële karakter, die past bij alle interieurstijlen. We kunnen ook de hele Jieldé collectie bestellen met afwerkingen, variërend van de meest sobere tot de meest kleurrijke, om bij uw interieurinrichting te passen. Dus voel je vrij om rond onze website te surfen en contact met ons op om beschikbaarheid te controleren!

  Seagreen Jieldé Signal Wall Lamp

  Alle details over alle modellen

  JIELDÉ LOFT COLLECTION

  Jieldé Lamp d6000

  Gebruik : tafel lampStekker : porselein E27 en E26
  Reflector : 150 mmStroom : 60 w
  Schakelaar : jaInterne kleur : wit
  Armen : 1 arm van 60 cmDraad : ja
  Bankschroef : nee

  Jieldé Lamp d6440

  Gebruik : tafel lampStekker : porselein E27 and E26
  Reflector : 150 mmStroom : 60w
  Schakelaar : jaInterne kleur : wit
  Armen : 2 Armen van 40 cmDraad : ja
  Bankschroef : nee

  Jieldé Lamp d6060

  Gebruik : tafel lampStekker : porselein E27 and E26
  Reflector : 150 mmStroom : 60 w
  Schakelaar : jaInterne kleur : wit
  Armen: 2 Armen van 60 cmDraad : ja
  Bankschroef : nee

  Jieldé Lamp d4040

  Gebruik : Bankschroef lampStekker : porselein E27 and E26
  Reflector : 150 mmStroom : 60 w
  Schakelaar : jaInterne kleur : wit
  Armen : 2 Armen van 40 cmDraad : ja
  Bankschroef : 72 mm

  Jieldé Lamp d1200

  Gebruik : tafel lampStekker : porselein E27 and E26
  Reflector : 150 mmStroom : 60 w
  Schakelaar : jaInterne kleur : wit
  Armen : 1 arm van 120 cmDraad : ja
  Bankschroef : nee

  Jieldé Lamp d1240

  Gebruik : tafel lampStekker : porselein E27 and E26
  Reflector : 150 mmStroom : 60 w
  Schakelaar : jaInterne kleur : wit
  Armen :1 arm van 120 cm and 1 arm van 40 cmDraad : ja
  Draad : ja

  Jieldé Lamp d9406

  Gebruik : tafel lampStekker : porselein E27 and E26
  Reflector : 150 mmStroom : 60 w
  Schakelaar : jaInterne kleur : wit
  Armen : 6 Armen van 40 cmDraad : ja
  Bankschroef : nee

  Jieldé Lamp d7460

  Gebruik : tafel lampStekker : porselein E27 and E26
  Reflector : 150 mmStroom : 60 w
  Schakelaar : jaInterne kleur : wit
  Armen : LvanT D1240 + LvanT D6060Draad : ja
  Bankschroef : nee

  Jieldé Lamp d4401

  >
  Gebruik : wall lampStekker : porselein E27
  Reflector: 150 mmStroom : 60 w
  Schakelaar : neeInterne kleur: wit
  Armen : 2 Armen van 40 cmDraad : nee
  Bankschroef : nee

  Jieldé Lamp d1000x

  Gebruik : wall lampStekker : porselein E27 and E26
  Reflector: 150 mmStroom: 60 w
  Schakelaar: neeInterne kleur : wit
  Armen : neeDraad : nee
  Bankschroef : nee

  Lampe Jieldé d4001

  Gebruik : wall lampStekker : porselein E27
  Reflector: 150 mmStroom : 60 w
  Schakelaar: neeInterne kleur: wit
  Armen : 1 arm van 40 cmDraad : nee
  Bankschroef : nee

  Jieldé Lamp sky4224

  Gebruik : ceiling lampStekker : porselein E27 and E26
  Reflector : 150 mmStroom : 60 w
  Schakelaar : jaInterne kleur: wit
  Armen: 2×2 Armen : 40+25 cm and 25+40 cmDraad : nee
  Bankschroef : nee

  JIELDÉ SIGNAL COLLECTION

  Jieldé Lamp si333

  Gebruik : tafel lampStekker : porselein E14
  Reflector : 100 mmStroom : 25 w
  Schakelaar: jaInterne kleur : wit
  Armen : 2 Armen van 30 cmDraad : ja
  Bankschroef : nee

  Jieldé si433 lamp

  Gebruik : floor lampStekker : porselein E14
  Reflector : 100 mmStroom : 25 w
  Schakelaar : jaInterne kleur : wit
  Armen : 4 Armen van 30 cmDraad : ja
  Bankschroef : nee

  Jieldé Lamp si833

  Gebruik : floor lampStekker : porselein E14
  Reflector : 100 mmStroom : 25 w
  Schakelaar : jaInterne kleur : wit
  Armen : 1 arm van 35 cm
  and 1 arm van 80 cm
  Draad : ja
  Bankschroef : nee

  Jieldé Lamp si400

  Gebruik : tafel lampStekker : porselein E14
  Reflector: 100 mmStroom : 25 w
  Schakelaar : jaInterne kleur : wit
  Armen : 1 arm van 40cmDraad : ja
  Bankschroef : nee

  Jieldé Lamp si300

  Gebruik : wall lampStekker: porselein E14
  Reflector : 100 mmStroom : 25 w
  Schakelaar : neeInterne kleur: wit
  Armen: neeDraad : nee
  Bankschroef: nee

  Lampe Jieldé si301

  Gebruik : wall lampStekker: porselein E14
  Reflector : 100 mmStroom : 25 w
  Schakelaar : neeInterne kleur :wit
  Armen : 1 arm van 30 cmDraad : nee
  Bankschroef: nee

  Jieldé Lamp si331

  Gebruik : wall lampStekker : porselein E14
  Reflector : 100 mmStroom : 25 w
  Schakelaar : neeInterne kleur : wit
  Armen : 2 Armen van 30 cmDraad : nee
  Bankschroef : nee

  gebogen JIELDÉ LvanT COLLECTION

  Jieldé Lamp c1260

  Gebruik : tafel lampStekker : porselein E27 and E26
  Reflector : 150 mmStroom : 60 w
  Schakelaar : jaInterne kleur : wit
  Armen: 2 gebogen Armen van 120cm + 60cmDraad : ja
  Bankschroef : nee

  Jieldé Lamp c6000

  Gebruik : tafel lampStekker : porselein E27 and E26
  Reflector: 150 mmStroom: 60 w
  Schakelaar : jaInterne kleur : wit
  Armen : 1 gebogen arm van 60 cmDraad : ja
  Bankschroef : nee

  JIELDÉ LAK COLLECTION

  Jieldé Lamp lak6440

  Gebruik : tafel lampStekker: porselein E27 and E26
  Reflector : 150 mmStroom : 60 w
  Schakelaar: jaInterne kleur : wit
  Armen : 2 Armen van 40 cmDraad: ja
  Bankschroef : nee

  Jieldé Lamp lak4040

  Gebruik : lak lampStekker : porselein E27 and E26
  Reflector : 150 mmStroom : 60 w
  Schakelaar : jaInterne kleur : blanc
  Armen : 2 Armen van 40 cmDraad : ja
  Bankschroef : 72 mm

  Jieldé Lamp lak1240

  Gebruik: floor lampStekker : porselein E27 and E26
  Reflector : 150 mmStroom : 60 w
  Schakelaar : jaInterne kleur : wit
  Armen : 1 arm van 120 cm
  and 1 arm van 40 cm
  Draad : ja
  Bankschroef: nee

  Jieldé Lamp lak9405

  Gebruik : Vloer lampStekker : porselein E27 and E26
  Reflector : 150 mmStroom : 60 w
  Schakelaar : jaInterne kleur : wit
  Armen: 5 Armen van 40 cmDraadon : ja
  Bankschroef: nee

  Jieldé Lamp lak4401x

  Gebruik : wall lampStekker : porselein E27 and E26
  Reflector : 150 mmStroom : 60 w
  Schakelaar : neeInterne kleur : wit
  Armen : 2 Armen van 40 cmDraad : nee
  Bankschroef : nee

  Jieldé Lamp lak1000x

  Gebruik : wall lampStekker: porselein E27 and E26
  Reflector: 150 mmStroom : 60 w
  Schakelaar : neeInterne kleur : wit
  Armen : ?Draad : nee
  Bankschroef : nee

  Jieldé Lamp lak4001x

  Gebruik : wall lampStekker: porselein E27 and E26
  Reflector : 150 mmStroom : 60 w
  Schakelaar: neeInterne kleur : wit
  Armen : 1 arm van 40 cmDraad : nee
  Bankschroef: nee

  COLLECTION SIGNAL COURBEE

  Jieldé Lamp sic833

  Gebruik : Vloer lampStekker : porselein E14
  Reflector : 100 mmStroom : 25 w
  Schakelaar : jaInterne kleur : wit
  Armen: 1 gebogen arm van 80 cm
  and 1 gebogen arm van 35 cm
  Draad : ja
  Bankschroef : nee

  Jieldé Lamp sic400

  Gebruik : tafel lampStekker : porselein E14
  Reflector : 100 mmStroom : 25 w
  Schakelaar : jaInterne kleur : wit
  Armen :1 gebogen arm van 40 cmDraad : ja
  Bankschroef: nee

  JIELDÉ AUGUSTIN COLLECTION

  Jieldé Lamp a540

  Gebruik : plafond lampStekker : porselein E27 en E26
  Reflector : 540 mmStroom : 150 w
  Schakelaar : neeInterne kleur : Silver of goud
  Armen : ?Draad : 2,5 m Met de elektrische domino
  Bankschroef : neehoogte : 597 mm

  Jieldé Lamp a360

  Gebruik : plafond lampStekker : porselein E27 en E26
  Reflector : 360 mmStroom : 100 w
  Schakelaar : neeInterne kleur : Silver of goud
  Armen : ?Draad : 1,5 m Met de elektrische domino
  Bankschroef : neehoogte : 398 mm

  Jieldé Lamp a240

  Gebruik : plafond lampLamp Stekker : porselein E27 en E26
  Reflector: 240 mmStroom : 75 w
  Schakelaar : neeInterne kleur : Silver of goud
  Armen : neeDraad : 1,5 m Met de elektrische domino
  Bankschroef : neehoogte : 265 mm

  Jieldé Lamp a160

  Gebruik : plafond lampStekker : porselein E14
  Reflector : 160 mmStroom : 40 w
  Schakelaar : neeInterne kleur: Silver of goud
  Armen : neeDraad : 1,5 m Met de elektrische domino
  Bankschroef : neehoogte : 171 mm

  JIELDE BEAUMONT COLLECTION

  Jieldé Lamp b360

  Gebruik : plafond lampStekker : porselein E27
  Reflector : 450 mmStroom : 100 w
  Schakelaar : neeInterne kleur : Silver of goud
  Armen : neeDraad: 1,5 m
  Bankschroef : neehoogte: 280 mm

  Jieldé Lamp b240

  Gebruik : plafond lampStekker : porselein E27
  Reflector : 300 mmStroom : 75 w
  Schakelaar : neeInterne kleur : Silver of goud
  Armen : neeDraad : 1,5 m
  Bankschroef : neehoogte : 185 mm

  JIELDE CLEMENT COLLECTION

  Lampe Jieldé c360

  Gebruik :plafond lampStekker : porselein E27
  Reflector : 360 mmStroom: 100 w
  Schakelaar : neeInterne kleur : Silver of goud
  Armen: neeDraad : 1,5 m
  Bankschroef : neehoogte: 520 mm

  Jieldé Lamp c240

  Gebruik : plafond lampStekker : porselein E27
  Reflector : 240 mmStroom : 75 w
  Schakelaar : neeInterne kleur: Silver of goud
  Armen : neeDraad : 1,5 m
  Bankschroef : neehoogte : 345 mm

  #ProudofPIB

  • Tafellamp PIB
  • De scandinavische bank in context
  • Ferm living kommen tijdens het ontbijt
  • Scandinavische marmeren salontafel
  • Scandinavisch TV-meubel PIB
  • PIB nodigt zich uit in jouw badkamer
  • Industriële stoelen met lederen zitting
  • Aperitief rond een massieve houten tafel
  • Scandinavische PIB spiegel veilig aan de muur
  Ga terug naar boven
  Contacteer ons