0

un nouveau
style de vie

4,8/5,0Een ongeëvenaarde klanttevredenheid
Persoonlijke
assistent

French Days
Tot maandag

Aanbiedingen op alle categorieën zolang de voorraad strektEn korting van 20€ vanaf 500€ met FRENCH23
Main photo jielde lamps

PIB de officiële retailer van een Frans design icoon: de Jieldé lamp

Artikel gepubliceerd op 03/08/2017

In 1950 besloot Jean-Louis Domecy (J.L.D), een monteur uit de streek van Lyon in Frankrijk, zijn eigen lampen te ontwerpen.

Jielde, een iconische lamp van het industriële design

Industriële stijl liefhebbers kennen deze naam. Iconisch, zowel voor zijn schoonheid en praktische aspect,is de Jieldé lamp een icoon van de Franse industriële stijl geworden. Om de betekenis van dit unieke merk en hun vakmanschap te begrijpen, moeten we echter terug naar de oorsprong gaan.

Ontdek ons assortiment Jieldé lampen

Onze Jieldé lamp configurator

Naast PIB's selectie van modellen, zijn andere Jieldé modellen en kleuren beschikbaar op bestelling met een levertijd van 6-7 weken. Ontwerp de ideale Jieldé lamp of lampen met behulp van de volgende tabel, en bevestig het vervolgens. U ontvangt uw factuur binnen 48 uur in een proforma-factuur. Bovendien zijn de verzendkosten gratis!

Selecteer een referentie

Overzicht van de modellen en kleuren

DE JIELDE MODELLEN

LOFT SIGNAL
LOFT COURBEE LAK
SIGNAL COURBEE AUGUSTIN
BEAUMONT CLEMENT

THE JIELDÉ COULOURS

Ivory
RAL.1015
Sulfur Yellow
RAL.1016
Mustard
RAL.1003
Orange
RAL.2004
Red
RAL.3020
Burgundy
RAL.3005
Pink
RAL.4003
Fuschia
RAL.4008
Blue
RAL.5012
Pastel Blue
RAL.5024
Granit Grey
RAL.7026
Mouse Grey
RAL.7005
Olive Green
RAL.6003
Apple Green
RAL.6018
Water Green
RAL.6019
Khaki
RAL.7002
Vespa Green Chocolate
RAL.8017
Bronze
RAL.1036
Silver Grey
RAL.9006
Chrome Plated
Brushed Steel Black
RAL.9011
White

De historie achter het merk

De enige echte Jieldé lamp

Wat is industrieel design?

Industrieel design lijkt misschien op een vrij moderne decoratie trend, maar het echte industriële ontwerp begon in de 19e eeuw tijdens de industriële revolutie. In die jaren begon het fabriekssysteem daadwerkelijk met gereedschapsmiddelen en was de metaalindustrie op zijn hoogtepunt. Dit belangrijke keerpunt in de geschiedenis van de wereld begon in het Verenigd Koninkrijk en verspreidde zich vervolgens naar continentaal Europa. Het kwam in het begin van de 19e eeuw in Frankrijk, en iconische monumenten, zoals de Eiffeltoren, in 1889 voor het publiek geopend, of het Grand Palais dat zijn grote opening tijdens de Universal Exhibit van 1900 vierde.

Maar Industriële designs als decoratieve trend begon in de jaren 1990, toen oude fabrieken en magazijnen opnieuw werden gebruikt als hokken en andere woningen. Eigenaren voelden eigenlijk de nostalgische vintage sfeer van hun nieuwe woningen en begonnen de retro schoonheid van die geweldige tijden nieuw leven in te blazen in hun meubels en decoratie.

Industriële verlichting was oorspronkelijk bedoeld om gevaarlijke en ongunstige omgevingen op te lossen, zoals fabrieken, olieraffinaderijen, schuren en magazijnen, en sommigen werden zelfs als explosiebestendig aangewezen. Tegenwoordig wordt hun ruwe, sterke maar chique ontwerp geprezen voor hun praktische kant en hun vermogen om een sterke esthetische rand te geven aan anderszins gewone ruimtes. Een enkele lamp, herstelt uit een oude fabriek, kan een volledige keuken verlichten en biedt een unieke vintage stijl aan het interieur.

Jean-Louis Domecq, waar het allemaal begon

Het is 1950 en een monteur in de Franse regio Lyon was moe van het zoeken naar de perfecte lamp om zijn werkgebied en machines te verlichten, dus besloot hij zelf een te maken. Zijn criteria waren vrij simpel, maar lastig: een lamp die zowel robuust is als praktisch en een eenvoudig ontwerp heeft om zich aan zijn werkbehoeften aan te passen..

Zijn naam was Jean-Louis Domecq, en na een aantal pogingen van vallen en opstaan heeft hij in april 1950 zijn eindontwerp afgerond. Een ontwerp dat zowel eenvoudig, robuust en gearticuleerd was om zich aan te passen aan al zijn gereedschap, variërend van werktuigmachines tot laboratoriuminstrumenten, en tegelijkertijd overeenkwam met de evolutie van elektrische doorbraken. Hij ontwierp aldus een modulair gearticuleerde lamp met een innovatie die zijn patent een internationaal succes zou maken: de elektriciteit wordt door de gewrichten van de lamp vervoerd, zonder dat er kabels nodig zijn. Het elektrische circuit wordt afgerond met een paar koper wafers, waardoor u de armen van een Jieldé-lamp kunt draaien zonder beperking rond het gewricht, zonder dat er draden worden geknoopt en veiliger zijn bij hoogspanningstoestanden.

Tussen 1951 en 1952 heeft Jean-Louis Domecq de productie van zijn lamp geïndustrialiseerd en in 1953 creëerde hij het iconische bedrijf, waarvan de naam de fonetische versie van zijn voorletters is: JLD (Ji eL Dé). Sinds die datum is de productie van Jieldé lampen voortgezet. Altijd ontwikkelend om voor allerlei apparaten, van gereedschapsmachines tot laboratoriuminstrumenten toe te passen, terwijl ze gelijke tred hielden met de elektrische norm.

Jieldé, Franse ster van de industriële verlichting

de Jieldé familie, een assortiment van retro verlichting

Jean-Louis Domecq stierf in 1983, waardoor hij niet kon zien dat zijn opvolgers het 'Standaard'-model van het louter industriële model in de jaren negentig naar zijn evolutie naar een industriele vloerlamp , leeslamp of wandlamp. Nieuwe felle kleuren voor verschillende modellen en collecties begonnen de Jieldé familie uit te breiden, zullen we ze snel bekijken?

Jieldé Loft lamp

TDe historische Jieldé lamp werd in 1987 vernoemd naar de Jieldé Loft en een aantal variaties werden gecreëerd met een aantal andere gewrichten en onderstellen. Het zes-gewricht model heeft een uniek ontwerp, maar merk ook op dat het als wandlamp kan worden gebruikt, met of zonder gewrichten. Deze collectie leggen de lat hoger van het originele ontwerp om tegemoet te komen aan de eisen en normen van hedendaagse consumenten en omgeving.

Jieldé Signal lamp

De Jieldé Signal collectie gemaakt in 2006 biedt een meer verfijnde versie van de originele lamp, met slankere gewrichten die 10cm korter zijn en een kleine 40 watt schroefaansluiting. Net als bij de Loft-collectie is de Jieldé Signal nu verkrijgbaar met gebogen gewrichten voor zijn modellen. Deze collectie heeft kleinere, kleurrijke modellen die perfect zijn voor een thuisomgeving.

Jieldé Augustin lights

De Jieldé Augustin plafondlamp werd ook ontworpen door JL Domecq om aan zijn eigen behoeften te voldoen, maar werd pas in 2010 geïntroduceerd. De Jieldé Augustin werd gemaakt om de ideale robuuste en esthetische werkplek plafondlamp te zijn, van zijn constructie tot het mooie kleurenpalet . De ophangmodellen variëren in afmetingen en passen bij de Loft of Signal collectie.

Praktisch en robuust, laat Jieldé uw kamer verlichten!

Ontstaan uit een man zijn zoektocht naar perfectie en geïnspireerd op een zwaar industriële en mechanische omgeving, is het merk Jieldé geklommen naar de top van de Franse industriële stijlverlichting tot het grote genoegen van liefhebbers van de industriële stijl. Laat het sterke karakter van deze eeuwige lamp, rechtstreeks uit het Jieldé-gebouw in de buurt van Lyon, uw interieur charmeren en verlichten. Praktisch, eenvoudig en robuust van aard, zullen Jieldé-lampen de retro elegantie van de tijd van industriële fabrieken terugbrengen, gecombineerd met een zeer praktische en mechanische geest voor uw interieur.

Elke Jieldé lamp is nog steeds met de hand gemaakt op dezelfde ouderwetse manier en genummerd met een aangesloten bedrijfsplaatje, die elk exemplaar een uniek item en een echt kunstwerk maakt.

PIB Home biedt een geselecteerd assortiment Jieldé lampen met verschillende afwerkingen, gekozen voor hun ruwe industriële karakter, die past bij alle interieurstijlen. We kunnen ook de hele Jieldé collectie bestellen met afwerkingen, variërend van de meest sobere tot de meest kleurrijke, om bij uw interieurinrichting te passen. Dus voel je vrij om rond onze website te surfen en contact met ons op om beschikbaarheid te controleren!

Alle details over alle modellen

JIELDÉ LOFT COLLECTION

Jieldé Lamp d6000

Gebruik : tafel lamp Stekker : porselein E27 en E26
Reflector : 150 mmStroom : 60 w
Schakelaar : jaInterne kleur : wit
Armen : 1 arm van 60 cmDraad : ja
Bankschroef : nee

Jieldé Lamp d6440

Gebruik : tafel lamp Stekker : porselein E27 and E26
Reflector : 150 mmStroom : 60w
Schakelaar : jaInterne kleur : wit
Armen : 2 Armen van 40 cmDraad : ja
Bankschroef : nee

Jieldé Lamp d6060

Gebruik : tafel lamp Stekker : porselein E27 and E26
Reflector : 150 mmStroom : 60 w
Schakelaar : jaInterne kleur : wit
Armen: 2 Armen van 60 cmDraad : ja
Bankschroef : nee

Jieldé Lamp d4040

Gebruik : Bankschroef lamp Stekker : porselein E27 and E26
Reflector : 150 mmStroom : 60 w
Schakelaar : jaInterne kleur : wit
Armen : 2 Armen van 40 cmDraad : ja
Bankschroef : 72 mm

Jieldé Lamp d1200

Gebruik : tafel lamp Stekker : porselein E27 and E26
Reflector : 150 mmStroom : 60 w
Schakelaar : jaInterne kleur : wit
Armen : 1 arm van 120 cmDraad : ja
Bankschroef : nee

Jieldé Lamp d1240

Gebruik : tafel lamp Stekker : porselein E27 and E26
Reflector : 150 mmStroom : 60 w
Schakelaar : jaInterne kleur : wit
Armen :1 arm van 120 cm and 1 arm van 40 cmDraad : ja
Draad : ja

Jieldé Lamp d9406

Gebruik : tafel lamp Stekker : porselein E27 and E26
Reflector : 150 mmStroom : 60 w
Schakelaar : jaInterne kleur : wit
Armen : 6 Armen van 40 cmDraad : ja
Bankschroef : nee

Jieldé Lamp d7460

Gebruik : tafel lamp Stekker : porselein E27 and E26
Reflector : 150 mmStroom : 60 w
Schakelaar : jaInterne kleur : wit
Armen : LvanT D1240 + LvanT D6060Draad : ja
Bankschroef : nee

Jieldé Lamp d4401

>
Gebruik : wall lamp Stekker : porselein E27
Reflector: 150 mmStroom : 60 w
Schakelaar : neeInterne kleur: wit
Armen : 2 Armen van 40 cmDraad : nee
Bankschroef : nee

Jieldé Lamp d1000x

Gebruik : wall lamp Stekker : porselein E27 and E26
Reflector: 150 mmStroom: 60 w
Schakelaar: neeInterne kleur : wit
Armen : neeDraad : nee
Bankschroef : nee

Lampe Jieldé d4001

Gebruik : wall lamp Stekker : porselein E27
Reflector: 150 mmStroom : 60 w
Schakelaar: neeInterne kleur: wit
Armen : 1 arm van 40 cmDraad : nee
Bankschroef : nee

Jieldé Lamp sky4224

Gebruik : ceiling lamp Stekker : porselein E27 and E26
Reflector : 150 mmStroom : 60 w
Schakelaar : jaInterne kleur: wit
Armen: 2×2 Armen : 40+25 cm and 25+40 cmDraad : nee
Bankschroef : nee

JIELDÉ SIGNAL COLLECTION

Jieldé Lamp si333

Gebruik : tafel lamp Stekker : porselein E14
Reflector : 100 mmStroom : 25 w
Schakelaar: jaInterne kleur : wit
Armen : 2 Armen van 30 cmDraad : ja
Bankschroef : nee

Jieldé si433 lamp

Gebruik : floor lamp Stekker : porselein E14
Reflector : 100 mmStroom : 25 w
Schakelaar : jaInterne kleur : wit
Armen : 4 Armen van 30 cmDraad : ja
Bankschroef : nee

Jieldé Lamp si833

Gebruik : floor lamp Stekker : porselein E14
Reflector : 100 mmStroom : 25 w
Schakelaar : jaInterne kleur : wit
Armen : 1 arm van 35 cm
and 1 arm van 80 cm
Draad : ja
Bankschroef : nee

Jieldé Lamp si400

Gebruik : tafel lamp Stekker : porselein E14
Reflector: 100 mmStroom : 25 w
Schakelaar : jaInterne kleur : wit
Armen : 1 arm van 40cmDraad : ja
Bankschroef : nee

Jieldé Lamp si300

Gebruik : wall lamp Stekker: porselein E14
Reflector : 100 mmStroom : 25 w
Schakelaar : neeInterne kleur: wit
Armen: neeDraad : nee
Bankschroef: nee

Lampe Jieldé si301

Gebruik : wall lamp Stekker: porselein E14
Reflector : 100 mmStroom : 25 w
Schakelaar : neeInterne kleur :wit
Armen : 1 arm van 30 cmDraad : nee
Bankschroef: nee

Jieldé Lamp si331

Gebruik : wall lamp Stekker : porselein E14
Reflector : 100 mmStroom : 25 w
Schakelaar : neeInterne kleur : wit
Armen : 2 Armen van 30 cmDraad : nee
Bankschroef : nee

gebogen JIELDÉ LvanT COLLECTION

Jieldé Lamp c1260

Gebruik : tafel lamp Stekker : porselein E27 and E26
Reflector : 150 mmStroom : 60 w
Schakelaar : jaInterne kleur : wit
Armen: 2 gebogen Armen van 120cm + 60cmDraad : ja
Bankschroef : nee

Jieldé Lamp c6000

Gebruik : tafel lamp Stekker : porselein E27 and E26
Reflector: 150 mmStroom: 60 w
Schakelaar : jaInterne kleur : wit
Armen : 1 gebogen arm van 60 cmDraad : ja
Bankschroef : nee

JIELDÉ LAK COLLECTION

Jieldé Lamp lak6440

Gebruik : tafel lamp Stekker: porselein E27 and E26
Reflector : 150 mmStroom : 60 w
Schakelaar: jaInterne kleur : wit
Armen : 2 Armen van 40 cmDraad: ja
Bankschroef : nee

Jieldé Lamp lak4040

Gebruik : lak lamp Stekker : porselein E27 and E26
Reflector : 150 mmStroom : 60 w
Schakelaar : jaInterne kleur : blanc
Armen : 2 Armen van 40 cmDraad : ja
Bankschroef : 72 mm

Jieldé Lamp lak1240

Gebruik: floor lamp Stekker : porselein E27 and E26
Reflector : 150 mmStroom : 60 w
Schakelaar : jaInterne kleur : wit
Armen : 1 arm van 120 cm
and 1 arm van 40 cm
Draad : ja
Bankschroef: nee

Jieldé Lamp lak9405

Gebruik : Vloer lamp Stekker : porselein E27 and E26
Reflector : 150 mmStroom : 60 w
Schakelaar : jaInterne kleur : wit
Armen: 5 Armen van 40 cmDraadon : ja
Bankschroef: nee

Jieldé Lamp lak4401x

Gebruik : wall lamp Stekker : porselein E27 and E26
Reflector : 150 mmStroom : 60 w
Schakelaar : neeInterne kleur : wit
Armen : 2 Armen van 40 cmDraad : nee
Bankschroef : nee

Jieldé Lamp lak1000x

Gebruik : wall lamp Stekker: porselein E27 and E26
Reflector: 150 mmStroom : 60 w
Schakelaar : neeInterne kleur : wit
Armen : ?Draad : nee
Bankschroef : nee

Jieldé Lamp lak4001x

Gebruik : wall lamp Stekker: porselein E27 and E26
Reflector : 150 mmStroom : 60 w
Schakelaar: neeInterne kleur : wit
Armen : 1 arm van 40 cmDraad : nee
Bankschroef: nee

COLLECTION SIGNAL COURBEE

Jieldé Lamp sic833

Gebruik : Vloer lamp Stekker : porselein E14
Reflector : 100 mmStroom : 25 w
Schakelaar : jaInterne kleur : wit
Armen: 1 gebogen arm van 80 cm
and 1 gebogen arm van 35 cm
Draad : ja
Bankschroef : nee

Jieldé Lamp sic400

Gebruik : tafel lamp Stekker : porselein E14
Reflector : 100 mmStroom : 25 w
Schakelaar : jaInterne kleur : wit
Armen :1 gebogen arm van 40 cmDraad : ja
Bankschroef: nee

JIELDÉ AUGUSTIN COLLECTION

Jieldé Lamp a540

Gebruik : plafond lamp Stekker : porselein E27 en E26
Reflector : 540 mmStroom : 150 w
Schakelaar : neeInterne kleur : Silver of goud
Armen : ?Draad : 2,5 m Met de elektrische domino
Bankschroef : neehoogte : 597 mm

Jieldé Lamp a360

Gebruik : plafond lamp Stekker : porselein E27 en E26
Reflector : 360 mmStroom : 100 w
Schakelaar : neeInterne kleur : Silver of goud
Armen : ?Draad : 1,5 m Met de elektrische domino
Bankschroef : neehoogte : 398 mm

Jieldé Lamp a240

Gebruik : plafond lamp Lamp Stekker : porselein E27 en E26
Reflector: 240 mmStroom : 75 w
Schakelaar : neeInterne kleur : Silver of goud
Armen : neeDraad : 1,5 m Met de elektrische domino
Bankschroef : neehoogte : 265 mm

Jieldé Lamp a160

Gebruik : plafond lamp Stekker : porselein E14
Reflector : 160 mmStroom : 40 w
Schakelaar : neeInterne kleur: Silver of goud
Armen : neeDraad : 1,5 m Met de elektrische domino
Bankschroef : neehoogte : 171 mm

JIELDE BEAUMONT COLLECTION

Jieldé Lamp b360

Gebruik : plafond lamp Stekker : porselein E27
Reflector : 450 mmStroom : 100 w
Schakelaar : neeInterne kleur : Silver of goud
Armen : neeDraad: 1,5 m
Bankschroef : neehoogte: 280 mm

Jieldé Lamp b240

Gebruik : plafond lamp Stekker : porselein E27
Reflector : 300 mmStroom : 75 w
Schakelaar : neeInterne kleur : Silver of goud
Armen : neeDraad : 1,5 m
Bankschroef : neehoogte : 185 mm

JIELDE CLEMENT COLLECTION

Lampe Jieldé c360

Gebruik :plafond lamp Stekker : porselein E27
Reflector : 360 mmStroom: 100 w
Schakelaar : neeInterne kleur : Silver of goud
Armen: neeDraad : 1,5 m
Bankschroef : neehoogte: 520 mm

Jieldé Lamp c240

Gebruik : plafond lamp Stekker : porselein E27
Reflector : 240 mmStroom : 75 w
Schakelaar : neeInterne kleur: Silver of goud
Armen : neeDraad : 1,5 m
Bankschroef : neehoogte : 345 mm

Verwante producten

Jieldé Signal bureaulamp

Jieldé Signal bureaulamp

€ 297

Zeegroene Jieldé Signal wandlamp

Zeegroene Jieldé Signal wandlamp

€ 285

Hou je van onze artikelen, volg ons

Tips, aanbiedingen voor abonnees, decoratie advies... Schrijf je in voor onze nieuwsbrief om de PIB gemeenschap te betreden… (wij sturen niet meer dan één nieuwsbrief per week, wij zullen uw e-mail adres niet delen met derden en je kunt je op elk moment uitschrijven)

Vond je dit een interessant artikel? Ontdek dan hier gelijkaardige artikels

Tips voor jouw tuindecoratie

General - 29 maart 2018

4,8/5,0Een ongeëvenaarde klanttevredenheid
Persoonlijke
assistent

French Days
Tot maandag

Aanbiedingen op alle categorieën zolang de voorraad strektEn korting van 20€ vanaf 500€ met FRENCH23