0

un nouveau
style de vie

4,8/5,0Een ongeëvenaarde klanttevredenheid
Persoonlijke
assistent

Levering voor
de halve prijs

Krijg -50% korting op alle verzendkostenVoordeel ook over unieke aanbiedingen op tientallen producten
  • Home
  • Tijdschrift
  • Slaapkamer inrichten - Hoe maak ik mijn slaapkamer gezellig?
slaap kamer

Slaapkamer inrichten - Hoe maak ik mijn slaapkamer gezellig?

Artikel gepubliceerd op 25/05/2016

Iedereen wilt een gezellige slaapkamer met een comfortabele sfeer om te kunnen ontspannen. Een populaire stijl voor de slaapkamer is de shabby chic stijl.

Iedereen wilt een gezellige slaapkamer met een comfortabele sfeer om te kunnen ontspannen. Naast de standaard slaapkamermeubels kunnen zorgvuldige uitgekozen decoratieve accessoires het geheel afmaken. Een populaire stijl voor in de slaapkamer is de shabby chic stijl. Het is knus en romantisch, iets wat mensen graag willen in de slaapkamer. Laat je inspireren en creëren je eigen perfecte slaapkamer.

De juiste sfeer met slaapkamer accessoires

Wat accessoires kunnen bereiken

De ruimte om bij te komen na een lange dag is voor de meeste mensen waarschijnlijk de slaapkamer. Deze ruimte moet daarom op de juiste manier ingericht worden om het zo gezellig en comfortabel mogelijk te maken. De slaapkamer is de ruimte om te kunnen relaxen en om een momentje voor jezelf te hebben. De inrichting van de slaapkamer is daarom cruciaal en hier moet zorgvuldig mee worden om gegaan. Een slaapkamer moet de mogelijkheid bieden om te ontspannen, maar ook om een boek te lezen of om jezelf om te kleden. Natuurlijke tinten, warme verlichting en andere sfeer makende slaapkamer accessoires maken de ruimte gezellig en uitnodigend.

Grand trianon fauteuil

Het belang van je bed

Een van de belangrijkste elementen wanneer je een slaapkamer gaat inrichten is zonder twijfel het bed. De meeste tijd die je in de slaapkamer spendeert is in bed terwijl je aan het slapen bent. Tegenwoordig zijn er veel soorten bedden op de markt, denk hierbij aan de verschillende afmetingen, stijlen en kleuren. Daarom is het belangrijk om het juiste bed uit te kiezen, die voldoet aan jouw eisen en aan de algehele stijl van de slaapkamer. Een hemelbed is het ultieme bed voor mensen die de romantische sfeer adoreren. Een hemelbed komt vaak met een lichte sluier, dit creëert een intieme en romantische sfeer. Als je voorkeur uitgaat naar een stijl die meer neigt naar shabby chic, dan is een bed met een houten hoofdbord wellicht de goede keuze voor jou.

Je slaapkamer samenstellen

Meubels - niet alleen praktisch, maar ook een accessoire

Opbergmeubels zoals dressoirs, brocante nachtkastjes voor naast je bed en (lade)kasten en landelijke kasten zijn niet alleen praktisch meubels voor in de slaapkamer, maar kunnen ook gezien worden als decoratieve accessoires. Je kiest deze meubels niet alleen om je handdoeken, kleding en boeken in op te bergen, maar ook unieke stijl te creëren. Je moet de slaapkamer inrichten op een manier dat je erin kunt ontspannen en volledig comfortabel in voelt. Wanneer je meubels aanschaft is het belangrijk dat ze voldoen aan jouw eigen persoonlijke stijl. Wil je een shabby chic stijl creëren in je slaapkamer? Kies dan voor houten opbergmeubels met een klassieke stijl. De ultieme keuze en samenstelling ligt aan jou en jouw smaak!

Porseleinen gebloemde lamp

Verschillende soorten slaapkamer accessoires

Slaapkamermeubels zijn natuurlijk de basiselementen en de meubels moeten goed worden afgestemd op de afmetingen van de kamer. Je wilt natuurlijk niet je slaapkamer kleiner laten lijken door te grote meubels. Slaapkamer accessoires daarentegen voegen juist de sfeer toe aan de slaapkamer, denk hierbij aan nachtkastjes, spiegels, kleden, kussens en kleine vintage opbergdozen of een industriele metalen opbergkist . Nachtkastjes zijn bijvoorbeeld belangrijke elementen om het bed te verfraaien en daarom moet de combinatie van deze meubels een harmonieus resultaat leveren. Plaats dezelfde nachtkastjes aan beide kanten van het bed voor een traditioneel resultaat. Voor een unieke shabby chic stijl kun je verschillende nachtkastjes en nachtlampen met elkaar combineren.

Sonia ladekast

Shabby chic meubels in je slaapkamer

Creëer een romantische en gezellige sfeer

Als je op zoek bent naar een romantische en gezellige sfeer voor in je slaapkamer dan zijn shabby chic meubels de juiste keuze voor jou. Shabby chic is een interieurstijl die vaak een verouderde uitstraling heeft met vele gebruikssporen om een antiek karakter te geven aan de meubels. Daarnaast staat shabby chic voor een zachte, weelderige en misschien zelfs wel voor een landelijke stijl. Shabby chic meubels zijn uniek, gezellig en romantisch waardoor ze perfect zijn voor in de slaapkamer. Gebruik in de slaapkamer beddengoed van linnen om dit effect te creëren. Kies vooral voor neutrale kleuren en voeg hier en daar wat kleur toe door middel van accessoires, kies bijvoorbeeld voor kleurrijke opbergdozen met een leuk motief.

Énea kastje

De geschiedenis van shabby chic meubels

Tegenwoordig zijn er verschillende varianten van de shabby chic stijl. Zo heb je cottage chic, de Franse landelijke stijl, Gustavian (Zweeds) en beach cottage chic. Oorspronkelijk komt de shabby chic meubelstijl uit het Verenigd Koninkrijk. De stijl is geïnspireerd op grote landhuizen die bestaan uit dingen zoals een oude versleten vintage bank , schilderijen, tafels en stoelen. Het doel van de shabby chic stijl is om een elegant effect te creëren door oude stoffen en meubels te recyclen. In de jaren '80 was deze stijl erg populair onder de moderne zigeuners en ambachtslieden die een tegencultuur vormde tegen de welvarende burgers. Onder de gegoede burgerij werden de kostbare meubels van hoge kwaliteit steeds belangrijker, terwijl de zigeuners en ambachtslieden daar niet zoveel waarde aan hechtten.

Hou je van onze artikelen, volg ons

Tips, aanbiedingen voor abonnees, decoratie advies... Schrijf je in voor onze nieuwsbrief om de PIB gemeenschap te betreden… (wij sturen niet meer dan één nieuwsbrief per week, wij zullen uw e-mail adres niet delen met derden en je kunt je op elk moment uitschrijven)

Vond je dit een interessant artikel? Ontdek dan hier gelijkaardige artikels

Tips voor jouw tuindecoratie

General - 29 maart 2018

4,8/5,0Een ongeëvenaarde klanttevredenheid
Persoonlijke
assistent

Levering voor
de halve prijs

Krijg -50% korting op alle verzendkostenVoordeel ook over unieke aanbiedingen op tientallen producten