0

un nouveau
style de vie

4,8/5,0Een ongeëvenaarde klanttevredenheid
Persoonlijke
assistent

15 dagen
Kasten

Speciale aanbiedingen op onze dressoirs, ladekasten en legplankenAanbieding geldig zolang de voorraad strekt
Lantern for the garden

Tips voor jouw tuindecoratie

Artikel gepubliceerd op 29/03/2018

Tuindecoratie voor in zomer-en winter maanden

Heb je een tuin en heb je ideeën nodig om deze te versieren? Ben je in een botanische tuin geweest en heb je nog steeds geen inspiratie? Vind je de typische tuindecoratie kikkers van je buren ook niks? In dat geval zou je dit artikel moeten blijven lezen, waar ik je enkele tips, unieke ideeën voor buitendecoratie en leuke tuinaccessoires zal laten zien. Het seizoen van het jaar en het weer is van belang, dus ik zal uitleggen hoe je het best je tuin kunt decoreren voor de winter en hoe je dit voor de zomer kunt doen. Daarnaast is er houten tuindecoratie en versieringen die gebruikt kunnen worden, die jouw hippe tuin aanzienlijk zullen verbeteren! Ook zijn sommige recyclebare items waarvan we dachten dat ze niet bruikbaar waren, perfect voor in je tuin om een prettige en gastvrije sfeer te creëren. Laten we eens kijken naar de tips en ideeën die ik voorstel.

Recycling: versieren met creativiteit

Als je geen ideeën meer hebt en je landelijke tuindecoratie je verveelt en je wilt het vernieuwen, dan zal ik je vertellen hoe je nogal nutteloze decoratie buiten kunt gebruiken om een compleet andere decoratie voor de tuin te creëren. Een goed idee is om een oude houten ladder te gebruiken om potten en tuinplanten op te plaatsen, in plaats van op tuintafels. Op deze manier creëren we tegelijkertijd een rustieke en delicate stijl. Je kunt ze naast de veranda of naast een muur plaatsen als muurdecoratie buiten. Je kunt boomstammen verzamelen die zich in je tuin of bos bevinden en uithollen om planten of bloemen erin te plaatsen.

Het is ook een goed idee om oude pijpen te gebruiken. Om dit echt goed te doen, is het raadzaam om gaten in de buizen te maken, zodat de planten, die je als tuinmuur decoratie kunt gebruiken, er uit kunnen groeien. Het volgende idee is het hergebruik van oude banden door ze om te toveren tot grote gekleurde potten, waar ze prachtig staan bij jouw stenen tuindecoratie. Ze dienen ook perfect als decoratie terras. Een andere optie voor een unieke tuininrichting is om de potten op een niet-traditionele manier te gebruiken, die bestaat uit schuin of horizontaal gebruik, het creëren van een rivier van bloemen of het simuleren van een waterval.

Wintertuin decor

Met de komst van kou en vorst is er ook een nieuw aspect in design tuindecoratie. Als je iemand bent die graag weet hoe je je tuin moet decoreren, kun je hiervan profiteren en het voor het begin van het nieuwe seizoen je tuin inrichten met behulp van tuinaccessoires en wat van mijn advies. Als jouw bomen of planten bladverliezend zijn, kun je potten van de juiste grootte plaatsen met groenblijvende planten, of wintergroene struiken zoals hulst of heide. Je kunt tuinmeubelen en andere binnen & buiten accessoires gebruiken, als deze goed worden onderhouden en afgedekt tijdens de regendagen. Je kunt een pergola in de tuin of een tuinparasol plaatsen om een ontbijt op zondagen of een gezinslunch te maken op minder koude dagen. Een van de items of aanvullingen die goed in een winter decoratie buiten passen, zijn tuin- en beeldhouwwerken. Het belangrijkste is om er een te vinden die goed past bij de rest van de decoratie en van voldoende grootte is. Dit zorgt voor een speciale toets; vol persoonlijkheid om jouw tuinaankleding wat extra?s te geven. Je kunt ze in een hoek plaatsen en omringen met planten. Vergeet ook geen groene tuinverlichting zoals zonnelampen. Er is niets meer desolaat dan een koude of natte tuin, zonder bladeren en vooral in het donker.

Zomertuin decoratie

Het warme en zonnige weer nodigt uit om tijd door te brengen, weg van huis en te genieten van de natuur. De tuin kan de ideale plek zijn om te rusten en te ontspannen, en wat is er mooier als we deze versieren met een passende wanddecoratie tuin en perfecte tuinmeubels. In dit seizoen zijn buitenmaaltijden de ideale optie en wat is een betere manier om het in je eigen tuin te doen. Gietijzeren tuindecoratie of houten meubels kunnen geschikt zijn, en vergeet niet een paar kussens om de omgeving gezellig te maken. Je kunt ook Japanse tuindecoratie kiezen om een Zen-tuin of Japanse tuin te krijgen. Om dit te bereiken, moeten we voorkomen dat er te veel planten worden geplaatst en vervangen voor andere tuindecoratie zoals zand of stenen of een paar tuinfonteinen. Deze stijl biedt een groot aantal en verschillende mogelijkheden door het toevoegen van decoratieve objecten, zoals metalen tuinbeelden en andere metalen tuinornamenten naast een vijver, om een lekkere kop thee te drinken.Om een andere sfeer te proberen, kun je je tuin versieren met resistente stoffen in felle kleuren en met tuinmeubelen zoals hangmatten, tuinstoelen, tuinfauteuils, een tuinschommel, tuintafels, tuinlantaarns.

Planten

Het kiezen van planten voor de tuin is niet eenvoudig. Je moet rekening houden met de decoratie, de behoeften en omstandigheden van de plant en hoe en waar je ze het best kunt plaatsen. Daarom presenteer ik hier een paar buiten-en resistente planten, zodat je volop van jouw tuin kunt genieten.De eerste is de verbena: het is een plant die schimmels weerstaat en heel gemakkelijk schoon te maken is. Deze plant is perfect in een pot op de vloer of op een oude trap zoals we eerder zagen. Een andere plant is de wijnstok: deze plant groeit erg snel en het kan een optie zijn om hem in een van de decoratieve buizen te plaatsen. Geraniums zijn een van de pijlers in jouw tuindecoratie, omdat ze tientallen kleuren weergeven en in meerdere klimaten kunnen bloeien. Als laatste de cole bloem, die gemakkelijk te kweken is in de zomer en ook veel prachtige kleuren heeft.

De keuze is aan jou

Vond je deze tips voor het inrichten van je tuin behulpzaam? Dan is het nu de goeie timing om naar tuindecoratie te zoeken!

Hou je van onze artikelen, volg ons

Tips, aanbiedingen voor abonnees, decoratie advies... Schrijf je in voor onze nieuwsbrief om de PIB gemeenschap te betreden… (wij sturen niet meer dan één nieuwsbrief per week, wij zullen uw e-mail adres niet delen met derden en je kunt je op elk moment uitschrijven)

Vond je dit een interessant artikel? Ontdek dan hier gelijkaardige artikels

4,8/5,0Een ongeëvenaarde klanttevredenheid
Persoonlijke
assistent

15 dagen
Kasten

Speciale aanbiedingen op onze dressoirs, ladekasten en legplankenAanbieding geldig zolang de voorraad strekt