0

un nouveau
style de vie

4,8/5,0Een ongeëvenaarde klanttevredenheid
Persoonlijke
assistent

FREE DELIVERY
6 magische kerstdagen

Gratis levering vanaf 200€ aankoopVoer de code XMAS23 in uw mandje in
Shabby chic interieur

Antieke huismeubelen zijn de nieuwe trend

Artikel gepubliceerd op 14/02/2017

Wat is de trend van nieuwe en oude meubelen? Antieke meubelen zijn nu meer in dan ooit tevoren!

Heb je jou al eens afgevraagd wat de nieuwe interieur-trend inhoudt? De aantrekkelijkheid van de oude dagen wordt weerspiegeld in antieke meubelen. Hier is de trendanalyse!

Waarom maken meer en meer mensen terug gebruik van antieke meubelen?

Vanwege de contrasten van stijlen in meubelen vandaag de dag, is het belangrijk om terug te gaan kijken naar de afkomst van de antieke meubelen. Met antieke meubelen kan je een statement maken in jouw interieur en een vintage karakter bereiken. Niet alleen de schoonheid van de antieke meubelen imponeert, maar ook de hoge kwaliteit en de artistieke verwerking. Deze precisie in de verwerking van de antieke meubelen is iets heel speciaal. Deze meubelstukken dragen een zeer interessant verhaal met zich mee. Het is geweldig als je een oud meubelstuk van jouw grootouders bezit als souvenir.

Antieke tafel

Wat is het voordeel van antieke meubelen?

Antieke meubelen zorgen voor gezelligheid en comfort in jouw huis. Meer nog, oude houten meubelen maken elke living heel wat gezelliger. Antieke meubelen zijn altijd gemaakt van natuurlijke materialen en zijn daardoor niet schadelijk voor jouw gezondheid. Vroeger werd er nog geen gebruikgemaakt van chemische lak. Antieke meubelen zijn van veel betere kwaliteit dan moderne meubelen en hebben daardoor een hogere waarde. Antieke meubelen kunnen doorgegeven worden per generatie en zijn altijd een leuke souvenir. Vergeleken met moderne meubelen, hebben antieke meubelen veel meer karakter en zit er tegelijkertijd een leuk verhaal achter. De materialen die toen gebruikt werden waren van veel hogere kwaliteit dan vandaag de dag. In die tijd was het veel belangrijker om duurzame meubelen te maken. Vandaag veranderen meubelen heel vaak en de duurzaamheid is niet zo belangrijk meer.

Antiek interieur

Hoe komt het dat antieke meubelen nu meer trendy zijn dan vroeger?

Vandaag houden mensen ervan om te mengen. Waarmee wordt bedoeld: het combineren van antieke meubelen met moderne meubelen. Dit is eigenlijk heel makkelijk, je kan altijd een antiek meubelstuk gebruiken als eye-catcher. Het ziet er geweldig uit als je een antieke ladekast of een stijlvolle design vintage fauteuil of industriele fauteuil in jouw living hebt staan. Het opwaardeert jouw volledig interieur en brengt elegantie aan jouw huis. Het is nu zelfs een grotere trend om antieke meubelen te integreren in een modern huis!

Antieke rode zetel

Wat maakt antieke meubelen zo aantrekkelijk?

De aantrekkelijkheid van het verleden is zeer duidelijk zichtbaar in antieke meubelen. Cultuur en tijdsgeest van een tijdperk wordt uitgedrukt in antieke meubelen. Bijvoorbeeld, wanneer we aan een oude eettafel met vintage eetkamerstoelen eten, voelen we ons meteen aangesloten bij het verleden. Antieke meubelen zijn minstens 100 jaar oud. Het is altijd een goed idee om aan jouw grootouders te vragen of ze antieke meubelen in hun bezit hebben.

Antieke veranda

Populaire ontwerpen

De meest gebruikte antieke meubelen zijn oorspronkelijk van de Biedermeier periode (1815-1848) en de Jugendstil (1895-1920). In de meeste gevallen, dateren antieke meubelen van de vroege 18e eeuw. Voor Biedermeier meubelen wordt er regelmatig gebruikgemaakt van Lyra motieven en natuurlijke korrels, anders is het enkel een kleine decoratie. Walnoot-, kersen- en berkenhout zijn de houtsoorten die het meest gebruikt worden in Biedermeier meubelen. Vooral de Biedermeier meubelen kunnen gemakkelijk gecombineerd worden met moderne meubelen, aangezien deze veel gelijkenissen hebben. Dit is ook de reden waardoor de interesse in dit tijdperk meer en meer groeit vandaag. Ook in Jugendstil kan je eenvoud vinden en de meubelen zijn iets moderner.

Living met antieke zetels

Kan je antieke meubelen combineren met moderne meubelen?

Antieke meubelen zijn ideaal om met oude en nieuwe contrasten te spelen. Hierdoor worden ze vaak gebruikt als een stylish element om enkele accenten toe te voegen aan je interieur. Daarnaast kan je met antieke meubelen ook jouw eigen persoonlijke leefruimtes creëren dat duidelijk verschillend zijn van anderen. Meestal zijn deze uniek en springen ze in het oog, onderscheidend van massaproducten. Het moet daarom geen écht antiek meubel zijn, reproducties kunnen ook van zeer hoge kwaliteit zijn. Maar dit kan enkel door een expert onderscheiden worden. Ten gevolge hiervan experimenteren veel interieurdesigners met het contrasteren van oud en nieuw. Biedermeier en Jugendstil meubelen in het algemeen zijn zeer populair, aangezien deze gemakkelijk gecombineerd kunnen worden met moderne meubelen.

Duurzame antieke meubelen: altijd een trend

Antieke meubelen zijn een combinatie van kwaliteit en duurzaamheid!Als je iets langdurig wenst, zal je niet voorbij antieke meubelen geraken. Deze meubelstukken hebben al langer bewezen dat ze meerdere eeuwen kunnen meegaan. Dus als je op zoek bent naar een meubelstuk met een lange levensduur, ga dan voor antieke meubelen!

sidetable

Kenmerken van antieke meubelen

Vakmanschap en heldere lijnen zijn unieke kenmerken van antieke meubelen. Vooral de Biedermeierstijlen hebben als kenmerken simpele vormen, vlakke voorzijden, fruitbomenhout, natuurlijke granen en Lyra motieven.

Hoe kan je een vintage karakter bereiken?

Met kleine antieke meubelen kan je antieke accenten geven aan je interieur. Een van onze landelijke kasten of een fauteuil gecombineerd met moderne meubelen zorgt voor een mooi zicht. Natuurlijk kan je jouw huis ook helemaal inrichten met antieke meubelen. Deze look zorgt voor gezelligheid en karakter in jouw huis. Maar mijn persoonlijke favoriet gaat uit naar een mix van antieke en moderne meubelen! Deze trend is enorm gestegen de laatste tijd en het is een echte must-have!

Antieke zetel shabby chic

De trend van antieke meubelen kent een enorme charme toe aan jouw interieur. Je vindt deze trend terug in veel magazines. Laat jezelf inspireren en plaats zelf een antiek meubelstuk in jouw (modern) interieur. Het zal een echte eye-catcher zijn!

Hou je van onze artikelen, volg ons

Tips, aanbiedingen voor abonnees, decoratie advies... Schrijf je in voor onze nieuwsbrief om de PIB gemeenschap te betreden… (wij sturen niet meer dan één nieuwsbrief per week, wij zullen uw e-mail adres niet delen met derden en je kunt je op elk moment uitschrijven)

Vond je dit een interessant artikel? Ontdek dan hier gelijkaardige artikels

Trends: Rustiek eiken meubels in je interieur

Trend analyse - 16 januari 2022

Hoe kan je jouw huis groter laten lijken?

Trend analyse - 07 april 2017

4,8/5,0Een ongeëvenaarde klanttevredenheid
Persoonlijke
assistent

FREE DELIVERY
6 magische kerstdagen

Gratis levering vanaf 200€ aankoopVoer de code XMAS23 in uw mandje in