0

un nouveau
style de vie

4,8/5,0Een ongeëvenaarde klanttevredenheid
Persoonlijke
assistent

Nieuwe
Collectie

Ontdek onze nieuwe meubels en accessoiresZolang de voorraad strekt
Wollen sokken

5 tips voor een kinderkamer in Scandinavische stijl

Artikel gepubliceerd op 01/03/2018

praktische suggesties om je kinderkamer een scandinavische stijl te geven

Ben je ook dol op de Scandinavische stijl en heb je jarenlang heel zorgvuldig elk meubelstuk, bankstel, kussen en kledingkast in je huis gekozen? We bereiken allemaal het moment waarop, nadat het huis af is, we besluiten dat het tijd is om het gezin uit te breiden. Dan moet je opnieuw beginnen! In de laatste paar maanden voordat een baby in het gezin komt, beginnen de toekomstige moeders de kamers en hoeken van het huis te organiseren om kinderkamer ideeen en algemene kinderslaapkamer accessoires te verzamelen, zodat er voldoende ruimte is voor alle nieuwe spullen die het kind nodig heeft. Een van de beste onderdelen is de voorbereiding van de benodigdheden die nodig zijn voor de pasgeborene, fopspenen, babykleding, kinderslaapkamer accessoires, het aanschaffen van de kinderwagen; monteerbare hightech apparatuur die op duizend verschillende manieren kan worden gemonteerd totdat het kind 18 jaar is, maar bijna het allerbelangrijkste; de kinderkamer. Hoeveel mensen hebben dat verlangen om het geslacht van de baby te weten voor de geboorte zodat je alles kunt kopen wat je nodig hebt voor de slaapkamerthema's van de kinderen in fel roze of babyblauw? Gelukkig neemt deze trend in de loop van de jaren af, waardoor er plaats is gekomen voor veel kinderslaapkamer accessoires in een enorme verscheidenheid aan kleuren die meestal worden vergeten in die periode van het leven; geel, groen, violet, etc. Wat betreft de kinderkamer decoratie, waarom zou je kiezen voor heldere en krachtige kleuren die daar blijven tot de tiende verjaardag van het kind, wanneer we ook zouden kunnen kiezen voor een meer rustige en delicate stijl voor de peuter slaapkamer, wat zowel door kinderen als door ouders merkbaar is, en daarnaast niet zo erg in strijd is met de andere meubels in het huis. In dit geval kan de kinderkamer worden ingericht in een Scandinavische stijl, waarbij de voorkeur wordt gegeven aan pastel kleuren voor een grotere algehele elegante uitstraling. Bovendien kan de inrichting van kinderslaapkamers op die manier bijdragen aan de algehele algemene stijl van het huis, en met de kleine aanpassing van sommige van de peuter slaapkamer meubels blijft het kinderkamer design van de kinderen door de jaren heen actueel.

1. Kleuren en motieven: zachte tinten en de kleur wit

Als je even afstand neemt van alle gedateerde kinderkamer-ideeën zoals de muren van de kinderkamer verven met de helderste kleuren, kun je kiezen voor een klassieke witte kleur of pastel tinten zoals lichtgeel, pistache en de vele tinten tussen crème en grijs. De allerbelangrijkste decorideeën voor kinderkamers zijn dat de tinten zacht zijn, dus niet de beste optie om te kiezen voor een heldere citroenkleur of bubblegumroze, omdat je dan het tegenovergestelde effect krijgt.Ook kunnen veel van de kleuren in verband met de Scandinavische stijl op "koude kleuren" lijken volgens sommigen, het geheim zit echter in de combinatie, die de slaapkamerideeën van de kinderen een gevoel van gezelligheid geven.

Een andere zeer belangrijke bondgenoot/hulpmiddel zijn de grafische motieven, want hoewel veel mensen de voorkeur geven aan verschillende maar gladde kleuren, kan het aanpassen van een enkele muur of een deel ervan de beste oplossing zijn om te diversifiëren en een beetje meer karakter aan de kinderkamer te geven. In de Scandinavische stijl nemen geometrische motieven ongetwijfeld de overhand. Een suggestie zou kunnen zijn om een geometrisch patroon te combineren met twee contrasterende kleuren, waarvan er één hetzelfde is voor de andere muren. Als alle kleuren die we kiezen, van wasbare verf zouden zijn, zullen we in de komende jaren zoveel problemen besparen!

2. Natuurlijk licht: een essentieel element voor de Scandinavische stijl

Een andere belangrijk element in Scandinavische stijl: natuurlijk licht. Iedereen weet dat in de noordelijke landen, vanwege de afwezigheid van licht gedurende vele uren van de dag, het essentieel wordt om het meeste uit de zonnige uren te halen. Daarom geeft de weerspiegeling van de kleur wit de kinderkamer de perceptie van diepte, waardoor het gevoel van een ruimere kinderslaapkamer ontstaat, evenals een gevoel van orde, netheid en een frisse wind. Daarnaast zal het voor kinderen ook goed zijn om hun ogen te openen in de ochtend in deze atmosfeer, van waaruit ze veel voordelen zullen ontvangen.

3. Materialen: veilig en natuurlijk

Verbonden met de kleurenkeuze, is de selectie van de materialen die gebruikt worden. Ongetwijfeld zou voor een peuterkamer het beste hout zijn, een zeer warm en bestendig materiaal. Het beste is om materialen zoals marmer, metaal of meer kostbare en delicate zoals glas te vermijden. De Scandinavische stijl geeft ongetwijfeld altijd de voorkeur aan hout als het belangrijkste materiaal.

Voor de vloeren zijn de populairste keuzes parket, kurk, hars en tapijt die niet zo koud zijn als keramiek of steen, die ongeschikt zijn voor kleine blote voetjes.

4. Vormen: afgeronde hoeken en rustgevende ontwerpen

De vormen, ongeacht onze persoonlijke voorkeuren voor de inrichting van het huis en onze stilistisch verschillende keuzes, MOETEN kinderveilig zijn. Omdat ja, de kleuren zijn belangrijk, de lichten en de rest, maar het gaat altijd om de veiligheid van de kinderkamer, waarin kinderen veel tijd doorbrengen, spelen, vallen en dus waar de omgeving veilig moet zijn voor hen. Daarom kunnen kinderkamer meubels het best afgeronde hoeken hebben of bedekt zijn als ze spits zijn. Ook in dit geval helpt de Scandinavische stijl ons omdat veel meubels zeer soepele en eenvoudige geometrische lijnen hebben, wat zeker de beste manier is om de kamer kinderveilig te maken.

Bovendien zijn veel elementen van Scandinavisch design zeker als creatief gedefinieerd, bijvoorbeeld ideeën voor kinderkamers hebben stapelbedden en houten constructies, omdat de belangrijkste kinderkamers ideeen zijn een veilige omgeving creëren. Daarom bevat de inrichting van de kinderkamer nu ook binnen tenten en speel tunnels, die erg belangrijk zijn voor de Scandinavische cultuur en lijken kinderkamers ideeen bijna altijd uit sprookjes te komen en zijn ze versierd met stapelbedden ingericht als kleine huizen, met hun eigen plafonds en trappen, en deze objecten, allemaal in hout, met gordijnen, kussens en decoraties, om kinderen vele jaren in een betoverend koninkrijk onder te dompelen.

Speelgoed en accessoires: terug naar oud houten speelgoed en nog veel meer

En we eindigen met ons laatste, en plezierigste advies! Ja, het beste deel van onze decoratie komt wanneer we plezier kunnen hebben met de kinderslaapkamer accessoires voor onze kinderkamer. Om te beginnen zou het beter zijn om niet te veel (relatief concept) speelgoed in de peuterkamer te hebben, omdat we al weten dat ze na verloop van tijd in hoeveelheid zullen toenemen, totdat onze zorgvuldig gekozen, geliefde vloer is bedekt met lagen van speelgoed.Voor de kleintjes is een bijpassend vloerkleed erg handig, maar als je iets onconventioneler wilt zijn, kun je zeker kiezen voor de Scandinavische stijl. Ook kinderslaapkamer accessoires die ons aan de natuur herinneren, zoals decoratieve hangende houten voorwerpen, zullen de fysieke mogelijkheden van kinderen verbeteren evenals houten speelgoed zoals poppenhuizen en kleine houten paarden. Alles wat te maken heeft met de sprookjeswereld is altijd welkom, ofwel om een perfecte ontspanningshoek voor de meisjes te creëren of om een beetje mysterie aan de kamer toe te voegen.

De keuze is aan jou!

Als je op dit moment op zoek bent naar inspiratie voor je nieuwe kinderkamer- of peuter slaapkamer ideeen of ideeën voor stoere kinderkamer accessoires, kunnen deze tips een goed begin zijn!Natuurlijk heeft de moderne kinderkamer veel voordelen, maar naar mijn mening mag de Scandinavische stijl niet worden onderschat, want jonge mensen kunnen vanaf een jonge leeftijd ervaring hebben met verschillende perspectieven, maar ook dicht bij de natuur zijn dankzij de constante aanwezigheid van hout om hen heen. Daarnaast als je naar deze foto's kijkt, word je meteen verliefd op de prachtige kinderkamers die je ziet!

Verwante producten

Pampelune kinderstoel

Pampelune kinderstoel

€ 105

Hou je van onze artikelen, volg ons

Tips, aanbiedingen voor abonnees, decoratie advies... Schrijf je in voor onze nieuwsbrief om de PIB gemeenschap te betreden… (wij sturen niet meer dan één nieuwsbrief per week, wij zullen uw e-mail adres niet delen met derden en je kunt je op elk moment uitschrijven)

Vond je dit een interessant artikel? Ontdek dan hier gelijkaardige artikels

Tips voor jouw tuindecoratie

General - 29 maart 2018

4,8/5,0Een ongeëvenaarde klanttevredenheid
Persoonlijke
assistent

Nieuwe
Collectie

Ontdek onze nieuwe meubels en accessoiresZolang de voorraad strekt