0

un nouveau
style de vie

4,8/5,0Een ongeëvenaarde klanttevredenheid
Persoonlijke
assistent

Rond de tafel

10% korting op alle tafels10 dagen lang, zolang de voorraad strekt
Blue kitchen

Toe aan nieuwe muur kleuren? Probeer pasteltinten!

Artikel gepubliceerd op 20/03/2018

Hoe belangrijk het is om de juiste kleuren te gebruiken voor elke kamer, van muren tot accessoires

"Voor elke kamer een kleur " is zeker een van de meest favoriete motto's voor mensen die dol zijn op trendy interieur kleuren als het aankomt op het inrichten van hun kamers. Ja, want als je besluit om muren te schilderen en afstand te nemen van het klassieke wit ( blijft echter een veilige keuze), moet je ook tenminste een van de basisregels van smaak toepassen. Sommigen geven de voorkeur aan felgekleurde kamers, en we moeten toegeven dat in sommige gevallen mooie kleur ideeen voor woonkamers en slaapkamers zijn gemaakt, gekozen voor de kleuren paars en geel voor zowel muren als meubels met gecombineerde accessoires in rustgevende lichtkleuren, voor een prachtig visueel effect.

Het is ook waar dat deze stilistische keuzes maar in een paar gevallen effectief kunnen zijn, dus voor alle overgeblevenen kun je beter kiezen voor een vleugje kleur die geen enkele combinatie met het meubilair verandert. Dat is de reden waarom de perfecte match hier pastelkleuren verf kunnen zijn, die stijl en een beetje plezier aan je muur kleuren zullen toevoegen, gecombineerd met accessoires in dezelfde pastelkleuren of felle kleuren om aangename contrasten te creëren.

De hal, de eerste kamer in je huis

Wie van ons houdt niet van het gevoel 's avonds thuis te komen en de voordeur te openen na een lange dag op het werk? We openen de deur en al binnenkomend ruiken we de vertrouwde geur van thuis (en voor de gelukkigen onder ons, misschien wel van het diner dat iemand anders al heeft bereid!) De hal is de eerste indruk voor mensen die voor de eerste keer langs komen.

Meestal is de entree hal lang en smal, of kort en smal, dus als we besluiten om geen wit te kiezen, moeten we lichte muurverf kiezen die het licht niet in gevaar brengt, in dit geval kan gele muurverf een mooie oplossing zijn. Het is beter om de muren niet met kanariegeel te beschilderen, maar met een tint die de kamer nog steeds zou verlichten, met bijpassende vloer en meubels, zoals een bankje, erg handig bij de ingang en hangers, kledingkasten, schoenenrekken en parapluhouders zelfs in verdonkerde kleuren of in een natuurlijke houtkleur.

Wat zijn de beste kleuren voor in de woonkamer?

Het is in de woonkamer waar we onze verbeelding over verf ideeen vrij kunnen laten, omdat het meestal de grootste kamer in het huis is, vooral als het een open ruimte is met de hal en / of de keuken. In moderne woonkamers is het belangrijk om muur kleuren te kiezen die het idee van een grote ruimte geven, want hoewel de woonkamer meestal erg groot is, zijn er ook veel meubels, van sofa's tot tapijten, dressoirs en kledingkasten en tafels. Om deze reden moeten woonkamer ideeen kleuren vrij lichte kleuren zijn, wat zeker interessante alternatieven kunnen zijn, en die een origineel tintje kunnen geven zoals lichtbruin of parelgrijs. Met zandkleurige wanden bijvoorbeeld, kun je een meubel van grafiet of wengé combineren, maar ook met zwart meubilair, terwijl donkere kleuren beter gecombineerd kunnen worden met meubels in lichte kleuren, bijvoorbeeld in notenhout.

Pastelaccessoires om de stijl van de keuken te benadrukken

In welke kleur zou je de keuken het best kunnen beschilderen? In dit geval is het een zeer subjectieve keuze. Het is echter heel gebruikelijk om kleurrijke verven voor de keukenmuren te gebruiken die goed passen bij kleurrijke muurverf ideeen. Normaal gesproken worden pastelkleuren niet gebruikt voor meubels, maar ze kunnen een uitstekende keuze zijn voor accessoires, zoals theedoeken, pannenlappen en andere plastic keukenaccessoires. Een bekend Italiaans merk, Bialetti, heeft zojuist een prachtige lijn producten op de markt gebracht, geïnspireerd door pastelkleurige keuken verf kleuren, van het pastelroze koffiezetapparaat tot een broodrooster in een reeks van delicate pastelkleuren.

In de keuken kunt je jouw creativiteit de vrije loop laten door te kiezen tussen meubels en een bijpassende vloer en koel geschilderde muren!

Ontspan in je slaapkamer met de juiste kleuren

Een andere zeer belangrijke kamer is onze slaapkamer, de perfecte plek om in te richten met prachtige geschilderde muren, het hangt allemaal af van jouw persoonlijke smaak. Soms zijn slaapkamer muur ideeen zoals blauwe en rode muren bijvoorbeeld erg mooi, maar in veel gevallen, zelfs voor een beter effect van licht en eindresultaat, kun je kiezen voor pastelkleurige muurverfkleuren zoals lavendel geschilderde muren of een lichtgroen of pastel lichtblauw. Het kiezen van lichte meubels zou kunnen helpen om een ontspannende omgeving te creëren, met behang kleuren die de look zal verbeteren zonder dat dit shabby chic hoeft te zijn.

Begin met het kiezen van de sfeer kleuren voor jouw pastel interieur en ontdek hoe je wandkleuren en meubels combineert om jouw gezellige nestje te perfectioneren!

De badkamer, bescheiden afmetingen om aan te kleden op een slimme manier

Wanneer je beslist hoe je de interieur wanden van jouw huis schildert, en met name de badkamer, moet je eerst beslissen of je de voorkeur geeft aan een betegelde of een geverfde muur, want in de badkamers, ook om vochtigheidsredenen, is het goed om tegels te hebben.In de badkamer kun je kiezen voor pasteltinten, ook door middel van verschillende verfstijlen, bijvoorbeeld bekrast of door verf aan te brengen op de muur door middel van een spons. Door deze technieken voor muurschildering te combineren met pastelkleuren, kun je slechts van een van de muren bijvoorbeeld een turquoise muur maken of alleen het plafond beschilderen voor een elegante toets zonder een al te opvallend effect. Zelfs als het gaat om meubels kleuren, of je nu kiest voor felle muur kleuren of pastelkleuren, zijn er vele soorten accessoires die een beetje kleur aan je badkamer kunnen geven, van grote kasten in combinatie met muur kleuren, tot gekleurd sanitair (allemaal in dezelfde toon, natuurlijk). Ook voor kleine accessoires zijn warmere interieur kleuren perfect om een vleugje vreugde toe te voegen. Een reeks van marmeren accessoires of koperen handdoekenrekken is altijd een goeie keuze en kan worden aangepast aan elke kleur en elke stijl die je kiest voor jouw badkamer.

Kies je favoriete kleuren!

Ben je nog steeds op zoek naar pastel tips voor verven? En hoe je accessoires in pastelkleuren kiest? Het moeilijkste deel zal de keuze zijn wanneer je uit een groot aantal kleuren moet kiezen. Vergeet niet dat dat de keuze reuze is nu je ook nog moet kiezen uit muurverf pastel, pastel meubels en accessoires!

Hou je van onze artikelen, volg ons

Tips, aanbiedingen voor abonnees, decoratie advies... Schrijf je in voor onze nieuwsbrief om de PIB gemeenschap te betreden… (wij sturen niet meer dan één nieuwsbrief per week, wij zullen uw e-mail adres niet delen met derden en je kunt je op elk moment uitschrijven)

Vond je dit een interessant artikel? Ontdek dan hier gelijkaardige artikels

Tips voor jouw tuindecoratie

General - 29 maart 2018

4,8/5,0Een ongeëvenaarde klanttevredenheid
Persoonlijke
assistent

Rond de tafel

10% korting op alle tafels10 dagen lang, zolang de voorraad strekt