0

un nouveau
style de vie

4,8/5,0Een ongeëvenaarde klanttevredenheid
Persoonlijke
assistent

15 dagen banken en stoelen

Speciale aanbiedingen voor 100% van onze sofa's en fauteuilsProfiteer van uitzonderlijke omstandigheden
eiken meubels

Alles wat je moet weten over eiken meubels

09/03/2018

Eiken is een van de meeste gebruikte en populaire houtsoort om meubels mee te maken vanwege zijn geweldige kwaliteit.

Door zijn prachtige houtnerf en kwaliteit wordt deze houtsoort voor veel soorten en tijdloze meubels gebruikt. Eiken is een van de meeste gebruikte en populaire houtsoort om meubels mee te maken vanwege zijn geweldige kwaliteit. Eikenhout is duurzaam en goed bewerkbaar, daarom wordt het gebruikt voor talloze producten, zoals vloeren, bouwmateriaal voor schepen, sportartikelen en natuurlijk meubels. Daarnaast kunnen eiken meubels kunnen zowel binnen- als buitenshuis gebruikt worden.

Eiken meubels in volle glorie

Wat maakt het zo speciaal?

Deze houtsoort is altijd al geprezen voor zijn kwaliteit en het was de belangrijkste soort dat werd gebruikt tijdens de middeleeuwen in Engeland. Destijds was het een relatief goedkope grondstof en daarom werd het veel gebruikt om meubels mee te maken. Uiteindelijk steeg de vraag naar eiken door de opkomst van de middenklasse, zij waren vooral opzoek naar meubels met een hoge kwaliteit. De eikenmeubels werden door de middenklasse gebruikt als statussymbool om hun plek in de samenleving duidelijk te maken. Eikenmeubels hebben door de eeuwen heen hun status behouden: duurzame meubels met een hoge kwaliteit die in elk interieur indruk maken.

De kracht van eikenhout

Eikenhout is erg stevig en garandeert een duurzame aankoop waar je jarenlang plezier van zult hebben. Daarom wordt eikenhout gebruikt om meubelstukken mee te maken die bestand zijn tegen zwaar gewicht, denk hierbij aan een stevig en robuust vintage bureau die een computer moeten kunnen dragen. Sommige materialen hebben de neiging om hun stevigheid te verliezen na verloop van tijd, maar eiken meubels daarentegen gaan jarenlang mee. Eikenhout wordt daarom ook veel gebruikt door meubelbedrijven om de poten van banken en fauteuils mee te maken. Daarnaast kan eikenhout prima gebruikt worden voor een houtenvloer, het is bestendig tegen de meeste krassen en vlekken en daarom ideaal voor in een huishouden met kinderen en huisdieren.

Witte Artison bank

De voor- en nadelen

De voordelen

De karakteristieke houtnerf van eikenhout en zijn gladde oppervlak geeft dit hout een geweldige look and feel. Eikenhout kan gebruikt worden is verschillende interieurstijlen en bewijst daarmee een zeer veelzijdig materiaalsoort te zijn. Of je er nou voor kiest om eikenhout te gebruiken in een klassieke, moderne of Scandinavische interieur, het kan gewoonweg niet misgaan! In een modern interieur zal eiken een perfecte aanvulling zijn op metalen meubels om een mooi contrast te creëren. Het oppervlak zal met de tijd op een elegante manier verouderen en verkleuren, dit zal uiteindelijk het materiaal meer karakter geven. Het is ook belangrijk om te weten dat eikenhout verkrijgbaar is in verschillende kleuren en dat je het makkelijk kunt lakken terwijl de houtnerf goed zichtbaar blijft.

Augstü tafel

Elk voordeel heeft een nadeel

Hoewel eikenhout geweldige eigenschappen heeft, is het ook belangrijk om te weten dat het een paar minpunten heeft. Het meest voorkomende probleem bij eikenhout is dat het niet goed wordt behandeld tijdens het bewerkproces. Sommige productiemethodes kunnen ervoor zorgen dat hout gaat scheuren of dat het met de tijd gaat krimpen. Bij hout van lage kwaliteit kan het ook zo zijn dat het wordt aangetast door plantenziektes zoals bladluis. Daarom is het belangrijk om voor een fabrikant te kiezen die alleen werkt met de beste technieken. Pib-home.nl garandeert dat alle eiken meubels zijn gemaakt door de beste ambachtslieden en dat het hout van de beste kwaliteit is.

Augstü tafel

Eiken meubels stijlen

Hoe moet ik het gebruiken?

Eiken meubels zijn eenvoudig te integreren in je interieur, want ze passen haast in elke interieurstijl. Eiken meubels zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen en of je nou kiest voor een modern of rustiek meubelstuk, het zal altijd zijn plekje vinden in je huis. Als je van plan bent om niet vaak van interieur te veranderen, dan zijn eiken meubels de ideale oplossing. Maar wil je toch je interieur veranderen, dan kan je er simpelweg voor kiezen om de eikenmeubels te lakken of te verven. Lak het meubelstuk in een lichtere of donkerdere tint, of doe eens gek en schilder het in een felle kleur! Dit is een goedkope oplossing om je interieur een nieuwe en kleurrijke twist te geven.

Tennö boekenkast

Eiken meubels in een Scandinavisch interieur

In een modern Scandinavisch interieur kan een modern eiken meubelstuk een goede toevoeging zijn. Het perfecte meubelstuk voor een Scandinavisch interieur is een meubel dat een natuurlijke uitstraling heeft en waar de houtnerf nog goed zichtbaar is. Een goed voorbeeld is een eettafel met een geschilderd tafelblad en poten van natuurlijk hout met een duidelijke houtnerf. Dit kan gecombineerd worden met een viertal vintage eetkamerstoelen van dezelfde stijl die een comfortabele zitting hebben en dezelfde natuurlijke poten hebben als de eettafel. Ook kun je ervoor kiezen om een eiken vloer te plaatsen, dit geeft een open straling en laat je Scandinavische meubels nog mooier uitkomen.

Al met al is eikenhout een duurzaam materiaal die elegant en stijlvol is. Ondanks de enkele nadelen is het zeker een goede investering wat jarenlang mee zal gaan! .

Tennö boekenkast

Verwante producten

Witte Ariston bank

Witte Ariston bank

€ 2140

Hou je van onze artikelen, volg ons

Tips, aanbiedingen voor abonnees, decoratie advies... Schrijf je in voor onze nieuwsbrief om de PIB gemeenschap te betreden… (wij sturen niet meer dan één nieuwsbrief per week, wij zullen uw e-mail adres niet delen met derden en je kunt je op elk moment uitschrijven)

Vond je dit een interessant artikel? Ontdek dan hier gelijkaardige artikels

Meubels opknappen, de nieuwste trend!

Trend analyse - 01 juni 2016

Back to the roots met landelijke decoratie

Trend analyse - 24 maart 2017

Vintage gloeilampen als hedendaags design

Trend analyse - 24 maart 2017

Hoe kan je jouw huis groter laten lijken?

Trend analyse - 07 april 2017

4,8/5,0Een ongeëvenaarde klanttevredenheid
Persoonlijke
assistent

15 dagen banken en stoelen

Speciale aanbiedingen voor 100% van onze sofa's en fauteuilsProfiteer van uitzonderlijke omstandigheden