0

un nouveau
style de vie

4,8/5,0Een ongeëvenaarde klanttevredenheid
Persoonlijke
assistent

15 dagen
Kasten

Speciale aanbiedingen op onze dressoirs, ladekasten en legplankenAanbieding geldig zolang de voorraad strekt
vintage meubel

Meubels opknappen, de nieuwste trend!

Artikel gepubliceerd op 01/06/2016

Tegenwoordig worden meubels steeds vaker opgeknapt, oude meubels worden dan vaak geschuurd en krijgen een nieuw likje verf.

Tegenwoordig worden meubels steeds vaker opgeknapt, oude meubels worden dan vaak geschuurd en krijgen een nieuw likje verf. Dit is een ideale manier om geld en het milieu te besparen, meubels opknappen kost minder afval. Daarnaast creëer je unieke meubels die niemand anders in huis heeft! Stroop je mouwen op en ga aan de slag met oude en kapotte meubels en creëer je eigen unieke meubels!

Het begin van een nieuwe trend

Geef meubels een nieuw leven

Een van de meeste recente trends in meubelland is dat meubels steeds vaker worden opgeknapt en er zijn hier een paar goede redenen voor. Bij deze trend wordt niet alleen je bankrekening gespaard, maar ook het milieu! Bij het opknappen en recyclen van meubels kun je eindelijk een persoonlijke touch geven aan je meubels. Natuurlijk is het belangrijk dat je een meubelstuk vindt dat goed bij je interieur past en daarna kun je denken aan de verschillende kleuren en afwerkingen voor het meubel. Je kunt oude meubels vaak vinden in een kringloop of op de rommelmarkt, maar vaak vindt je de mooiste schatten in de garages van je (groot)ouders! Helaas heeft niet iedereen de tijd om zelfs meubels op te knappen, daarom zijn er tegenwoordig ook veel merken die dit al voor je hebben gedaan!

Rubique tafel

Help het milieu door creatief te zijn

Veel materialen zijn recyclebaar en kunnen omgetoverd worden tot mooie meubels. Denk hierbij bijvoorbeeld aan pallets, hier kan je een hoofdbord mee maken voor je bed of een mooie industriele salontafel . Maar ook andere houtsoorten zijn ideaal om meubels mee te maken, denk hierbij aan teakhout, grenen en iepen. Bij PIB zijn veel meubels gemaakt van gerecycled teakhout, soms wel decennia oud! Materialen zoals leer, metaal en textiel kunnen ook prima gerecycled worden. Het mooie aan gerecycled materialen is dat ze vaak gebruikssporen hebben, dit maakt elk meubelstuk uniek en het voegt een vintage touch toe! Shabby chic meubels worden vaak gemaakt van gerecycled materialen, deze meubelstijl voegt veel warmte en karakter toe aan je interieur.

Rubique tafel

Vintage: waarom moet je kiezen voor shabby chic meubels

Een goede keuze voor open ruimtes

Wanneer je verhuist naar een nieuwe woning is het belangrijk dat je interieurstijl past bij de architectuur. Retro meubelstukken passen bijvoorbeeld erg goed bij een jaren '20 woning. Maar je kunt er ook voor kiezen om een mooi balans te creëren tussen de architectuur van de woning en de styling van het interieur. Zo kun je kiezen om een moderne salontafel te plaatsen in een woning met een ouderwetse haard en voor een harmonieus resultaat kun je kiezen voor een grote bank.

Behangtafel van gerecycled hout

Misverstanden over opgeknapte meubels

Vaak wordt gedacht dat opgeknapte meubels replica's zijn van populaire meubelstukken uit andere tijdperken, maar dit is niet het geval. Het doel van opgeknapte meubels is om materialen te recyclen en niet om onnodige materialen te gebruiken. Meubels opknappen gaat verder dan alleen een meubelstuk een nieuw kleurtje geven, het draait om creativiteit en originaliteit. Deze twee elementen zijn essentieel om een mooi eindproduct te creëren. Wees creatief en experimenteer met verschillende kleuren, materialen, texturen en stijlen. Niks is te gek! Plaats bijvoorbeeld een tapijt en een opnieuw beklede bank op een cementen vloer. Dit zorgt voor een balans en een mooi contrast, de bank en tapijt maken het geheel warmer en gezelliger.

Behangtafel van gerecycled hout

Vintage: kies voor shabby chic meubels

De keuken in de jaren '60

Voor een lange tijd was de keuken vooral een ruimte die verborgen werd en die alleen gebruikt werd voor zijn praktische aspecten. Dit idee ontstond in de jaren '60, de meeste designers en architecten hadden destijds weinig interesse in de keuken en daarom had het gemiddelde huishouden had deze indeling. De keukens waren niet uitnodigend en hadden vooral een simpel ontwerp. Na de jaren '60 werden de keukens langzamerhand beter, ronde vormen en kleur werd toegevoegd. Ronde kastjes met kleurrijke deuren waren dus helemaal in, deze trend kennen wij tegenwoordig als de retro stijl.

Shabby chic meubels in de keuken

Tegenwoordig ligt het anders, de keuken wordt gezien als het middelpunt van het huis en steeds vaker zien we de openkeuken terugkomen. Een openkeuken zorgt ervoor dat de keuken wordt samengevoegd met de rest van het huis. Hierdoor wordt er steeds meer aandacht besteed aan het ontwerp van de keuken, het moet natuurlijk wel één geheel vormen met de rest van het huis. In de jaren '80 werd de openkeuken kwamen mensen voor het eerst in aanmerking met de openkeuken. In het begin was dit alleen van toepassing voor fabrieken die werden omgebouwd naar huizen, ook wel bekend als de loft. In deze omgeving werden vooral opgeknapte en gerecycled meubels gebruikt, denk hierbij aan industriële en shabby chic meubels. Zo werden bijvoorbeeld fabriekslampen hergebruikt en oude meubels werden opgeknapt tot iets nieuws. Echter werd de shabby chic stijl steeds minder populair, mensen hadden vooral rond het millennium voorkeur voor moderne meubels. Tegenwoordig zien we gelukkig dat de vintage shabby chic meubels weer erg geliefd zijn en wij snappen wel waarom!

Elison hoekkast

Verwante producten

Behangtafel van gerecycled hout

Behangtafel van gerecycled hout

€ 1280

Hou je van onze artikelen, volg ons

Tips, aanbiedingen voor abonnees, decoratie advies... Schrijf je in voor onze nieuwsbrief om de PIB gemeenschap te betreden… (wij sturen niet meer dan één nieuwsbrief per week, wij zullen uw e-mail adres niet delen met derden en je kunt je op elk moment uitschrijven)

Vond je dit een interessant artikel? Ontdek dan hier gelijkaardige artikels

Trends: Rustiek eiken meubels in je interieur

Trend analyse - 16 januari 2022

Hoe kan je jouw huis groter laten lijken?

Trend analyse - 07 april 2017

Shabby chic, het nieuwe rommelig!

Trend analyse - 10 mei 2016

De evolutie van de standaard tv-kast

Trend analyse - 10 mei 2016

Hoeveel weet jij over de salontafel?

Design geschiedenis - 10 maart 2017

Back to the roots met landelijke decoratie

Trend analyse - 24 maart 2017

4,8/5,0Een ongeëvenaarde klanttevredenheid
Persoonlijke
assistent

15 dagen
Kasten

Speciale aanbiedingen op onze dressoirs, ladekasten en legplankenAanbieding geldig zolang de voorraad strekt