020 808 7373

 • 7 - 21 nov: nieuwe aanbiedingen op 30 tafels
 • Vintage stijl voor je huis - De nummer één in Frankrijk
 • Win een 10€ voucher door deel te nemen aan ons fotospel
€ (eur)

Nederland - € (eur)

Selecteer een land

 • Inloggen
 • 0mijn winkelwagen
vintage meubel

Trend analyse -

Meubels opknappen, de nieuwste trend!

samenvatting

Tegenwoordig worden meubels steeds vaker opgeknapt, oude meubels worden dan vaak geschuurd en krijgen een nieuw likje verf. Dit is een ideale manier om geld en het milieu te besparen, meubels opknappen kost minder afval. Daarnaast creëer je unieke meubels die niemand anders in huis heeft! Stroop je mouwen op en ga aan de slag met oude en kapotte meubels en creëer je eigen unieke meubels!

Het begin van een nieuwe trend

Geef meubels een nieuw leven

Een van de meeste recente trends in meubelland is dat meubels steeds vaker worden opgeknapt en er zijn hier een paar goede redenen voor. Bij deze trend wordt niet alleen je bankrekening gespaard, maar ook het milieu! Bij het opknappen en recyclen van meubels kun je eindelijk een persoonlijke touch geven aan je meubels. Natuurlijk is het belangrijk dat je een meubelstuk vindt dat goed bij je interieur past en daarna kun je denken aan de verschillende kleuren en afwerkingen voor het meubel. Je kunt oude meubels vaak vinden in een kringloop of op de rommelmarkt, maar vaak vindt je de mooiste schatten in de garages van je (groot)ouders! Helaas heeft niet iedereen de tijd om zelfs meubels op te knappen, daarom zijn er tegenwoordig ook veel merken die dit al voor je hebben gedaan!

Rubique tafel

Help het milieu door creatief te zijn

Veel materialen zijn recyclebaar en kunnen omgetoverd worden tot mooie meubels. Denk hierbij bijvoorbeeld aan pallets, hier kan je een hoofdbord mee maken voor je bed of een mooie industriele salontafel . Maar ook andere houtsoorten zijn ideaal om meubels mee te maken, denk hierbij aan teakhout, grenen en iepen. Bij PIB zijn veel meubels gemaakt van gerecycled teakhout, soms wel decennia oud! Materialen zoals leer, metaal en textiel kunnen ook prima gerecycled worden. Het mooie aan gerecycled materialen is dat ze vaak gebruikssporen hebben, dit maakt elk meubelstuk uniek en het voegt een vintage touch toe! Shabby chic meubels worden vaak gemaakt van gerecycled materialen, deze meubelstijl voegt veel warmte en karakter toe aan je interieur.

Rubique tafel

Vintage: waarom moet je kiezen voor shabby chic meubels

Een goede keuze voor open ruimtes

Wanneer je verhuist naar een nieuwe woning is het belangrijk dat je interieurstijl past bij de architectuur. Retro meubelstukken passen bijvoorbeeld erg goed bij een jaren '20 woning. Maar je kunt er ook voor kiezen om een mooi balans te creëren tussen de architectuur van de woning en de styling van het interieur. Zo kun je kiezen om een moderne salontafel te plaatsen in een woning met een ouderwetse haard en voor een harmonieus resultaat kun je kiezen voor een grote bank.

Behangtafel van gerecycled hout

Misverstanden over opgeknapte meubels

Vaak wordt gedacht dat opgeknapte meubels replica's zijn van populaire meubelstukken uit andere tijdperken, maar dit is niet het geval. Het doel van opgeknapte meubels is om materialen te recyclen en niet om onnodige materialen te gebruiken. Meubels opknappen gaat verder dan alleen een meubelstuk een nieuw kleurtje geven, het draait om creativiteit en originaliteit. Deze twee elementen zijn essentieel om een mooi eindproduct te creëren. Wees creatief en experimenteer met verschillende kleuren, materialen, texturen en stijlen. Niks is te gek! Plaats bijvoorbeeld een tapijt en een opnieuw beklede bank op een cementen vloer. Dit zorgt voor een balans en een mooi contrast, de bank en tapijt maken het geheel warmer en gezelliger.

Behangtafel van gerecycled hout

Vintage: kies voor shabby chic meubels

De keuken in de jaren '60

Voor een lange tijd was de keuken vooral een ruimte die verborgen werd en die alleen gebruikt werd voor zijn praktische aspecten. Dit idee ontstond in de jaren '60, de meeste designers en architecten hadden destijds weinig interesse in de keuken en daarom had het gemiddelde huishouden had deze indeling. De keukens waren niet uitnodigend en hadden vooral een simpel ontwerp. Na de jaren '60 werden de keukens langzamerhand beter, ronde vormen en kleur werd toegevoegd. Ronde kastjes met kleurrijke deuren waren dus helemaal in, deze trend kennen wij tegenwoordig als de retro stijl.

Shabby chic meubels in de keuken

Tegenwoordig ligt het anders, de keuken wordt gezien als het middelpunt van het huis en steeds vaker zien we de openkeuken terugkomen. Een openkeuken zorgt ervoor dat de keuken wordt samengevoegd met de rest van het huis. Hierdoor wordt er steeds meer aandacht besteed aan het ontwerp van de keuken, het moet natuurlijk wel één geheel vormen met de rest van het huis. In de jaren '80 werd de openkeuken kwamen mensen voor het eerst in aanmerking met de openkeuken. In het begin was dit alleen van toepassing voor fabrieken die werden omgebouwd naar huizen, ook wel bekend als de loft. In deze omgeving werden vooral opgeknapte en gerecycled meubels gebruikt, denk hierbij aan industriële en shabby chic meubels. Zo werden bijvoorbeeld fabriekslampen hergebruikt en oude meubels werden opgeknapt tot iets nieuws. Echter werd de shabby chic stijl steeds minder populair, mensen hadden vooral rond het millennium voorkeur voor moderne meubels. Tegenwoordig zien we gelukkig dat de vintage shabby chic meubels weer erg geliefd zijn en wij snappen wel waarom!

Elison hoekkast

Bestsellers

#ProudofPIB

 • Tafellamp PIB
 • De scandinavische bank in context
 • Ferm living kommen tijdens het ontbijt
 • Scandinavische marmeren salontafel
 • Scandinavisch TV-meubel PIB
 • PIB nodigt zich uit in jouw badkamer
 • Industriële stoelen met lederen zitting
 • Aperitief rond een massieve houten tafel
 • Scandinavische PIB spiegel veilig aan de muur
Ga terug naar boven
Contacteer ons