0

un nouveau
style de vie

4,8/5,0Een ongeëvenaarde klanttevredenheid
Persoonlijke
assistent

15 dagen banken en stoelen

Speciale aanbiedingen voor 100% van onze sofa's en fauteuilsProfiteer van uitzonderlijke omstandigheden
industrieel verlichting

Industriële verlichting, van oude fabrieken tot een modern interieur

09/03/2018

Industriële hanglampen, verlichting voor geavanceerde interieurontwerpen

Vóór de 20ste eeuw, werd industrieel meubilair, met name industriele lampen gebruikt in fabrieken en pakhuizen. Werknemers voerden hun taken op de begane grond uit en hadden geen andere lichtbron dan daglicht. De industriële revolutie, veroorzaakte een enorme verandering in de arbeidsvoorwaarden van werknemers. Krukjes, industriele stoelen en fauteuils, tafels met een industriele tafellamp , bureaus, lampen en allerlei andere industriële meubels werden verbeterd, om te beginnen werden ze steeds comfortabeler en vervolgens steeds eleganter.

De industriële lamp, kunstmatig licht komt de fabriek binnen.

De architectuur van dit soort gebouwen, die al snel gevuld dienden te worden met industrieel meubilair, bestond voornamelijk uit ramen over de gehele lengte van de muren, waardoor daglicht naar binnen kon maar verlichting niet 24 uur per dag mogelijk was. Het interieur van de werkplaats was daarom zodanig ontworpen om de hoeveelheid daglicht die het gebouw binnen kon komen te maximaliseren. Het industriële tijdperk, die kort daarna van start ging , samen met de recente komst van gasverlichting, stelde werknemers in staat om hun productie te verhogen en meer uren te werken.

Elektrische verlichting, voor het eerst geproduceerd in 1930 aan het begin van het industriële tijdperk, werd in eerste instantie alleen in gebruik genomen in de industriële sector, dit was de prioriteit op dat moment. Technische vooruitgang tijdens deze periode werd vaak aangepast voor en toegepast in fabrieken. Technisch-gesproken, was de verlichting primitief en de lichtsterkte werd berekend met de eenheid; candela - maar het werkte, en dit was het begin van de industriële lamp.

Verzinkte staalplaten en staal werden betrokken bij lichte productieprocessen en waren beide belangrijke materialen voor industrieel meubilair. Deze elementen werden samengevoegd en het gebruik van deze materialen zorgde ervoor dat de ontwerpen zeer robuust waren. De hanglamp was de eerste die was ontworpen met een ronde vorm voor optimale lichtspreiding. De lamp was wit aan de binnenkant, dit intensiveerde de verlichting van de lamp zoveel mogelijk. De hanglampen werden een integraal meubelstuk in de belangrijkste kamers, en werden geclassificeerd als industrieel meubilair.

Met de komst van statisch industrieel meubilair en het kantoor een paar jaar later, ontwierpen designers lampen die dienden als verlichting voor individuele werknemers die de gehele dag op één plaats zaten of stonden.

1957 Desk Lamp
>

Vintage verlichting, stijlvol en decoratief meubilair

Talrijke lamp fabrikanten werden grote spelers op de markt van industriële verlichting. Ze begonnen met het ontwerpen van lampen voor werkruimtes. Het meest opvallend was, Jean-Louis Domecq die tot groot genoegen van de liefhebbers van industriële meubels, ons de Jieldé Loft-lamp bracht.

Dankzij de grote mate van ontwikkeling werd verlichting in een tijdsbestek van minder dan vijftig jaar een onmisbaar kenmerk van industrieel meubilair.

Industriële Wandlampen, elegante fabriek-stijl verlichting in huis

Tijdens de jaren 80, toen het loft ontwerp steeds populairder werd, begon de de industriele wandlamp in verschillende ruimtes haar intrede te doen in huishoudens. Het paste perfect bij andere meubelstukken in de industriële stijl, geïnspireerd door oude fabrieken, daterend uit het begin van de eeuw. Hetzij in de keuken, de woonkamer of op kantoor, de vintage wandlamp is ideaal voor alle kamers. Verlichting in industriële stijl is snel modieus geworden dankzij de open structuur die patronen op de muur werpt. De lichte verspreiding van industriële wandlampen is krachtig en zacht tegelijk, ideaal voor het creëren van een unieke, warme sfeer in je huis. Bijvoorbeeld ideaal voor het verlichten van je industriele stellingkast , industriele klok of industriele kast in de woonkamer .

Pendant light NUD cement
>

Industriële hanglampen, verlichting voor geavanceerde interieurontwerpen

De oorspronkelijke en originele industriele hanglamp kwam oorspronkelijk ook uit werkplaatsen en fabrieken. Vandaag, maakt het deel uit van het interieur. Deze industriële lamp, maar bijvoorbeeld ook de industriele vloerlamp , is ideaal in de keuken of woonkamer, naast een industriele tv meubel , omdat haar licht zich gelijkmatig over de kamer verspreidt.. Hanglampen helpen je ook om ruimte te besparen. Vandaag de dag, is er een breed scala aan verschillende stijlen beschikbaar, doordat ontwerpers zagen dat industriële lampen hen tal van mogelijkheden boden om te experimenteren met verschillende vormen en ontwerpen. Dit is zeker het geval voor Jean-Louis Domecq (JLD) bekend door zijn beroemde Jieldé lamp, die erg populair is vanwege het innovatieve ontwerp, net als zijn Augustin-lamp.

Weissmuller flood light
>

Zachtere verlichting, bureau lampen en lantaarns

Ontwerpers die hun inspiratie uit fabriek designs hebben gehaald, hebben een volledige reeks lampen gecreëerd die in de categorie industrieel ontwerp passen. Tegenwoordig zijn lampen erg populair omdat ze zijn uitgegroeid tot echte decoratieve accessoires die bijdragen aan het creëren van een "industriële" sfeer.

Black factory suspension light
>

Verwante producten

Weismüller schijnwerper

Weismüller schijnwerper

€ 145

Black Factory hanglamp

Black Factory hanglamp

€ 250

Hou je van onze artikelen, volg ons

Tips, aanbiedingen voor abonnees, decoratie advies... Schrijf je in voor onze nieuwsbrief om de PIB gemeenschap te betreden… (wij sturen niet meer dan één nieuwsbrief per week, wij zullen uw e-mail adres niet delen met derden en je kunt je op elk moment uitschrijven)

Vond je dit een interessant artikel? Ontdek dan hier gelijkaardige artikels

Wandlampen: het ontstaan van vintage wandverlichting

Design geschiedenis - 17 oktober 2016

Vintage barkrukken: van kleine kruk naar stijlicoon

Design geschiedenis - 09 februari 2017

Hoeveel weet jij over de salontafel?

Design geschiedenis - 10 maart 2017

alvar aalto: een fins icoon

Design geschiedenis - 21 november 2017

4,8/5,0Een ongeëvenaarde klanttevredenheid
Persoonlijke
assistent

15 dagen banken en stoelen

Speciale aanbiedingen voor 100% van onze sofa's en fauteuilsProfiteer van uitzonderlijke omstandigheden