Tumma Fjord TV-Meubel

Trend analyse -

De evolutie van de standaard tv-kast

samenvatting

Door de jaren heen is de designwereld vaak veranderd door de enorme invloed van de maatschappij, zo is gebruik en de vorm van standaard meubels vaak veranderd. Als je een tv-kast wilt kopen zijn er een aantal dingen die je zal moeten overwegen.

Een essentieel element in elk huis

Alternatieven voor de traditionele tv-kast

Er is altijd een plek in een huis waar iedereen lijkt samen te komen voor een leuk gesprekje of om gezellig te kijken naar een favoriete serie of film. Deze plek zal hoogstwaarschijnlijk je woonkamer zijn en de keuken volgt vaak als tweede. Daarom is het erg belangrijk dat er een prettige sfeer in de woonkamer hangt, maar vaak is het lastig om de ruimte rondom de televisie te decoreren en dit wordt steeds lastiger door de grotere televisies die op de markt komen. Of het nou gaat om een studentehuis of gezingswoning, vrienden en familie eindigen altijd rondom de tv en dus ook de tv-kast. Natuurlijk wordt de meeste aandacht besteed aan wat er op het scherm gebeurt, maar een tv-kast is een functioneel meubel dat je kan helpen om je woonkamer netjes en op orde te houden.

Technologie op een stijlvolle manier

In de jaren '50 werd de tv massaal geproduceerd, vaak werd de televisie afgewerkt met laminaat of met hout die een duidelijke houtnerf had. Niet alleen de televisies hadden een houten afwerking, maar ook de woonkamers werden bedekt met laminaat en natuurlijk waren ook de meubels van hout. De tv-kast waar de televisie op stond werd daarom ook vaak van hout gemaakt en werd alleen gebruikt om de tv te verhogen voor een beter beeld. Vandaag de dag is het ontwerp van de tv en de tv-kast veranderd. Door alle invloeden wordt de tv-kast tegenwoordig ook als functioneel opbergmeubel gezien: voor de afstandsbedieningen en al het audiovisueel apparatuur.

Ontario tv-kast

De invloed van verschillende interieurstijlen

Invloed van de Scandinavische stijl

Net zoals de meeste Scandinavische meubels is ook de tv-kast bijna altijd al van hout geweest. Daarom kan de Scandinavische stijl erg goed toegepast worden op een tv-kast. Het resultaat is een stijlvol meubel dat zowel in een vintage als modern interieur geplaatst kan worden. In de meeste gevallen is een Scandinavische tv-kast relatief laag en wordt het gemaakt van licht hout of hout met een duidelijke nerf, maar je kunt ook kiezen voor een tv-kast met een patroon of van donkerbruin kastanje hout voor een warmere sfeer. De poten van de Scandinavische tv-kast wijzen vaak naar buiten en zijn vooral gemonteerd in de hoeken van de kast.

1969 tv-meubel

Geef je kamer warmte door de shabby chic stijl

Zoals eerder vermeld hoeft de tv-kast niet per se alleen voor de tv gebruikt te worden. Kies voor een dressoir met een shabby chique stijl voor je nieuwe tv, dit staat niet alleen erg mooi, maar het biedt ook nog eens veel opbergruimte! De rustieke charme van het gepatineerde hout biedt een mooi contrast tegen de moderne finish van een tv. Door het gebruik van natuurlijke tinten zoals mintgroen, beige en wit voeg je warmte toe aan een grote ruimte. Combineer daarom je shabby chic tv-kast met meubels die een natuurlijke tint hebben, maar je kunt natuurlijk ook accessoires gebruiken om hetzelfde effect te creëren.

Fjord tv-meubel

Alternatieven en accessoires voor je tv-kast

Gebruik je kast om je tv erin te verbergen

Een andere oplossing voor je opvallende televisie is het gebruik van een kast of dressoir om de tv in te verbergen. Deze oplossing is erg populair in de designwereld en kan makkelijk toegepast worden op elke kast of dressoir. Verwijder een plank uit je kast, of monteer de plank niet als je kast nieuw is, en plaats je tv in de kast. Sluit de deuren van de kast om je tv te verbergen en geef alle andere spullen in je woonkamer de kans om eruit te springen. Plaats een design vintage boekenkast of een landelijke antieke boekenkast aan elke kant van de kast of dressoir om de lege ruimte op te vullen, maar ook om extra opbergruimte te creëren en accentueer je kast door aan elke kant mooie lampen of planten op te plaatsen.

Kilit tv-meubel

Decoratieve accessoires voor je tv-kast

Kies voor accessoires die bij je interieur passen en die je meubelstukken benadrukken. Plaats decoratieve vazen of lampen aan elke kant van de tv-kast, dit creëert onder andere aandacht aan de tv-kast wanneer de tv uitstaat. Ook kun je ervoor kiezen om fotolijstjes of kunstwerken rondom het vintage tv meubel te plaatsen. Een tv-kast met open ruimtes is ideaal om accessoires in te plaatsen of om de afstandsbedieningen in op te bergen. Door de lege ruimte boven de tv-kast wordt de aandacht vooral gevestigd op de tv, kies er daarom voor om deze lege ruimte op te vullen door er een groot schilderij of fotolijst op te hangen. Ook kun je deze lege ruimte opvullen door er meerdere (kleine) fotolijsten op te hangen.

Stockholm tv-meubel

Bestsellers

#ProudofPIB

  • Tafellamp PIB
  • De scandinavische bank in context
  • Ferm living kommen tijdens het ontbijt
  • Scandinavische marmeren salontafel
  • Scandinavisch TV-meubel PIB
  • PIB nodigt zich uit in jouw badkamer
  • Industriële stoelen met lederen zitting
  • Aperitief rond een massieve houten tafel
  • Scandinavische PIB spiegel veilig aan de muur
Ga terug naar boven
Contacteer ons