0

un nouveau
style de vie

4,8/5,0Een ongeëvenaarde klanttevredenheid
Persoonlijke
assistent

- LAATSTE DAGEN -
WINTER SALE

Profiteer van uitzonderlijke kortingen tot -30%Aanbieding geldig zolang de voorraad strekt
  • Home
  • Tijdschrift
  • 6 fouten om te vermijden tijdens het inrichten van je eigen huis en interieur
{}

6 fouten om te vermijden tijdens het inrichten van je eigen huis en interieur

Artikel gepubliceerd op 15/03/2018

6 interieur fouten

Iedereen komt in de levensfase dat je je eerste echte eigen huis koopt. Je wilt natuurlijk graag dat je huis er van binnen tip top uit ziet. Het liefst begin je meteen met het inrichten. Om te voorkomen dat je onnodige fouten maakt leg ik in dit interieur artikel uit waar je op moet letten voordat jij begint aan de inrichting van jouw nieuwe stekkie!

More is less

Ik snap dat je enthousiast bent wanneer je een eigen huis en interieur in kunt richten precies zoals jij wil. Beginnen met shoppen en meubels inslaan voor je eigen huis en interieur collectie een half jaar of jaar van te voren is dan ook meer dan begrijpelijk. Maar pas op dat je niet teveel spullen en accessoires aanschaft voor je interieur collectie. Je zult niet de eerste persoon zijn die deze fout maakt. Mag ik een tip geven? Niet doen. Soms is het mooier om een minimalistische inrichting te creëren. Hoe minder spullen en accessoires, hoe groter de ruimte lijkt. Daarnaast zorgen minder spullen ook voor een opgeruimd gevoel in huis. Je weet wat ze zeggen, een opgeruimde kamer zorgt voor een opgeruimd gevoel in je hoofd.

Te weinig verlichting

Verlichting staat vaak onderaan op het lijstje van prioriteiten tijdens het inrichten van je huis interieur maar is zeker niet de onbelangrijkste. Ten eerste is goede verlichting erg belangrijk voor de sfeer in huis. Of je nou aan het werk bent in huis of vrienden op bezoek hebt, bij elke situatie hoort bijpassende verlichting. Daarnaast heeft verlichting ook veel invloed op de kleuren in je eigen huis en interieur. Het kan je ruimte namelijk groter of kleiner doen lijken. Om een zo groot mogelijke ruimte te creëren is het belangrijk om te kiezen voor lichte kleuren. Ook voor een rustgevender gevoel is de juiste verlichting erg belangrijk.

Een onsamenhangend geheel creëren

Persoonlijk vind ik het er erg leuk uit zien wanneer een keuken en woonkamer met elkaar verbonden zijn en één grote ruimte vormen. Ik hou van gezelligheid en op die manier heb je meer contact met elkaar dan wanneer je afzonderlijke ruimtes in je eigen huis en interieur hebt. De vraag of dat wel praktisch is? Ja. Wanneer je ruimte dient als meerdere kamers bijvoorbeeld als eetkamer en studeerplek kies dan niet bijvoorbeeld én een bureau én een eettafel in dezelfde kamer, dit zorgt namelijk voor verschillende hoekjes. Ga voor meubels die voor verschillende situaties fungeren. Op die manier creëer je een samenhangender geheel wat zorgt voor een mooie uitstraling en waardoor je kamer minder rommelig lijkt.

Geen rekening houden met de kleurenregel 60/30/10

Het idee is dat 60% van de kleur de basis vormt voor je ruimte. Daarnaast dient deze kleur ook als achtergrond voor wat er verder in je interieur komt. 30% is de secundaire kleur. Dit kunnen stoelen, banken, een tapijt of misschien een enkele muur zijn. Het idee is dat de secundaire kleur de hoofdkleur ondersteunt, maar anders genoeg is om ze van elkaar te onderscheiden en de ruimte interessant te maken. De overgebleven 10% kleur is je accentkleur. Voor een woonkamer zijn dit kleine accessoires zoals bijvoorbeeld kussens of kunstwerken. Te veel dezelfde kleuren zorgen voor een duf interieur. Houd hier dus rekening mee tijdens het uitzoeken van de kleuren zodat je jouw huis en interieur niet verpest. Met behulp van de 60-30-10 regel wordt het kiezen van kleuren eenvoudiger en kun je een evenwicht in decoratie bereiken.

Alles op elkaar afstemmen

Vermijd dat alles in je eigen huis en tuin interieur perfect op elkaar afgestemd is. Zorg er dus voor dat je niet hetzelfde patroon behang hebt als bijvoorbeeld het tafelkleed. Meubels kopen uit dezelfde serie is ook niet echt meer van deze tijd. In mijn huis en interieur hebben we juist totaal verschillende fauteuils in de woonkamer staan die zorgen voor een gezellige uitstraling. Match dus verschillende kleuren en materialen voor een speels huis interieur. Zo lijkt het alsof jouw huis rechtstreeks uit een interieur magazine komt.

Je foto's en schilderijen te hoog hangen

Hierbij gaan veel mensen de mist in. Om ruimte te creëren in een huis design wil je juist dat de plafonds zo hoog mogelijk lijken. Veel mensen plaatsen hun muur decoraties zoals schilderijen en foto's op een hoogte waar je tegenaan kijkt als je staat. Dit klinkt niet logisch als je bedenkt dat je vaker tegen een schilderij aan kijkt wanneer je zit. Plaats je muur decoraties dus op ooghoogte. Hierdoor lijkt je plafond hoger.

Ben je nog niet tevreden over de inrichting van je eigen huis en interieur? Stop dan vooral niet met uitvogelen hoe je jouw huis interieur wél wilt hebben. Je woonkamer hoeft niet perse compleet te zijn wanneer alles perfect op zijn plaats staat. Zorg er ook voor dat je inrichting past bij je persoonlijkheid. Wat heb je immers aan een perfect huis waar je je niet happy in voelt? Ik hoop dat je door het lezen van dit artikel voorkomt om deze fouten te maken in je eigen huis en interieur. Het is nooit te laat om iets aan je huis design te veranderen.

Hou je van onze artikelen, volg ons

Tips, aanbiedingen voor abonnees, decoratie advies... Schrijf je in voor onze nieuwsbrief om de PIB gemeenschap te betreden… (wij sturen niet meer dan één nieuwsbrief per week, wij zullen uw e-mail adres niet delen met derden en je kunt je op elk moment uitschrijven)

Vond je dit een interessant artikel? Ontdek dan hier gelijkaardige artikels

Tips voor jouw tuindecoratie

General - 29 maart 2018

4,8/5,0Een ongeëvenaarde klanttevredenheid
Persoonlijke
assistent

- LAATSTE DAGEN -
WINTER SALE

Profiteer van uitzonderlijke kortingen tot -30%Aanbieding geldig zolang de voorraad strekt