0

un nouveau
style de vie

4,8/5,0Een ongeëvenaarde klanttevredenheid
Persoonlijke
assistent

15 dagen banken en stoelen

Speciale aanbiedingen voor 100% van onze sofa's en fauteuilsProfiteer van uitzonderlijke omstandigheden

De ideale loungebank om tot rust te komen na een lange werkdag

09/03/2018

Alles wat je moet weten over loungebanken, van herkomst tot interieur trends

Als je thuiskomt van een lange vermoeiende dag op je werk, ga je vaak meteen aan de slag met allerlei huishoudelijke klusjes. Maar dat moet je nou net niet elke dag doen! Wat je wel moet doen na een zware en lange werkdag? Uitrusten op je loungebank. Maar waar komt de bank eigenlijk vandaan?

Waar komt de bank vandaan?

De oorsprong van de bank

De oorsprong van de bank komt in tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht niet van een paar vrienden die zijn gaan zitten om hun problemen te bespreken op een koude winterdag terwijl ze een kopje koffie nuttigden. Het daadwerkelijke motief voor de herkomst van banken is zodat vrouwen rustig konden zitten in hun modieuze jurken. De dresscode voor vrouwen in de 17e en 18e eeuw bestond namelijk uit veel hoepels en stof. De bank werd uitgevonden zodat een vrouw in haar jurk comfortabel kon zitten. De eerste banken waren gemaakt van massief hout en konden gemakkelijk meer wegen dan 50 kg. Bovendien hadden de banken zeer kleine kussen en opvullingen. Niet echt geschikt als loungebanken dus! Deze zware meubels werden uiteindelijk vervangen door lichtere versies, met meer bekleding en opvulling. En als de jurken van de vrouwen minder hoepels bevatten, pasten er meer mensen op de bank.

Canapé déhoussable Dakota

Welke bank is geschikt?

Loungebanken met design en stijl

Er zijn verschillende types banken in diverse stijlen geïnspireerd op het Scandinavisch design. Achter het effect van massaproductie gebruikt bij de ontwerpen, schuilen belangrijke initiatieven die de manier veranderen waarop wij meubels en design banken aanschaffen. Omdat decoratietrends vaak veranderen, hebben sommige merken het idee gekregen om een verandering in te brengen en betaalbare en trendy meubels te produceren. Met nieuwe robuuste en goedkope materialen zoals glasvezel en polyurethaan. Het ontwerp van de 1960 vintage loungebank met hun lijnen is vernieuwd om zich aan te passen aan de nieuwe levensstijl.

Hoe zal de bank gebruikt worden?

tweezitsbanken, hoekbanken, relaxfauteuils, slaapbanken, een leren bankstel. Er is zoveel keus als het op banken aan komt! Een bank aanschaffen die geschikt is om te ontspannen kost veel tijd. Het is niet alleen een flinke investering, comfort en de stijl zijn net zo significant. De belangrijkste functie van een loungebank is toch wel het zitcomfort. Een loungebank moet geschikt zijn om een filmpje op te kijken, te borrelen met wat vrienden en familie of om gewoon lekker te relaxen na een vermoeiende dag. Iedereen heeft een eigen smaak en wens als het neerkomt op het uitzoeken van een bank voor de woonkamer. Als je een kleine woning hebt kun je natuurlijk ook kiezen voor een fauteuil. Lekker ontspannen op een luie stoel na een dagje werken, een avondje sporten of gewoon even tussendoor tijdens het koken? Dat is natuurlijk het fijnst op een relaxfauteuil die comfort, zitgemak en ergonomie op een stijlvolle manier -aansluitend bij jouw interieur- combineert.

De perfecte loungebank voor jouw interieur

Hoe kun je een loungebank in je interieur plaatsen?

Er is altijd de mogelijkheid van het plaatsen van een design loungebank in de woonkamer of gang. Het is simpelweg belangrijk om de decoratiestijl van je interieur te bekijken en na te denken over het materiaal van je loungebank. In het algemeen zijn er twee opties: Leer en textiel. In termen van kleur, houdt rekening met de sfeer die je wilt creëren. Wil je een knusse en gezellige Shabby Chic woonkamer, kies dan voor een stoffen bank in een lichte pastelkleur, of wil je juist een industriële vintage woonkamer.. Kies dan voor een leren bank in een donkere kleur. Het is belangrijk dat het ontwerp van de kamer een gezond balans heeft. Als je al een aantal meubelstukken bezit, die veel aandacht trekken, kies voor een loungebank die niet zo erg opvalt. Banken zijn er in alle kleuren vormen maten en stijlen. Tot slot moet je rekening houden met de functie van de loungebank; er zijn banken waar je het liefst de hele dag onderuit gezakt in wilt gaan liggen. Ook zijn er banken die ervoor zorgen dat je in een actieve houding gaat zitten zodat je heerlijk een boek kunt lezen.

Verwante producten

Hamar leren bank

Hamar leren bank

€ 2050

Hou je van onze artikelen, volg ons

Tips, aanbiedingen voor abonnees, decoratie advies... Schrijf je in voor onze nieuwsbrief om de PIB gemeenschap te betreden… (wij sturen niet meer dan één nieuwsbrief per week, wij zullen uw e-mail adres niet delen met derden en je kunt je op elk moment uitschrijven)

Vond je dit een interessant artikel? Ontdek dan hier gelijkaardige artikels

5 tips voor het kiezen van je tv meubel

Decoratie tips - 04 december 2017

5 stijlvolle ideeen voor jou kamerplanten in 2018

Decoratie tips - 22 december 2017

6 stijlvolle keuken ideeen voor 2018

Decoratie tips - 19 januari 2018

4,8/5,0Een ongeëvenaarde klanttevredenheid
Persoonlijke
assistent

15 dagen banken en stoelen

Speciale aanbiedingen voor 100% van onze sofa's en fauteuilsProfiteer van uitzonderlijke omstandigheden