0

un nouveau
style de vie

4,8/5,0Een ongeëvenaarde klanttevredenheid
Persoonlijke
assistent

15 dagen banken en stoelen

Speciale aanbiedingen voor 100% van onze sofa's en fauteuilsProfiteer van uitzonderlijke omstandigheden
muur deco

Muurdecoratie: de perfecte manier om je interieur een persoonlijke touch te geven

09/03/2018

Fleur die saaie kamer op met muurdecoratie in de stijl die jij mooi vindt en creëer de juiste sfeer met decoratie accessoires.

Een kale muur in je interieur ziet er erg duf uit. Veel leuker én gezelliger wordt het als je met die, nu nog, kale muren in je huis iets leuks doet. Fleur die saaie kamer op met muurdecoratie in de stijl die jij mooi vindt en creëer de juiste sfeer met decoratie accessoires.

Waarom muurdecoratie gebruiken?

Geef een bijzondere touch aan je interieur met muurdecoratie

Waar je met elk huis mee te maken hebt, zijn muren. In het ene huis zijn de muren lang en recht en bij het andere huis juist weer hoekig en hoog. De muren van een huis worden vaak over het hoofd gezien wanneer een kamer word ingericht. Men denkt eerder aan trendy meubelstukken om de stijl van een interieur te benadrukken of aan accessoires voor op tafel zoals een vaas of kaarsen. Terwijl muren eigenlijk zeer geschikt zijn om te decoreren met accessoires die bij jou stijl passen en op deze manier de persoonlijke sfeer van een kamer heel makkelijk kan worden benadrukt. Het toffe aan muurdecoratie is dat er heel veel mogelijkheden zijn en dat je met een kleine verandering gelijk een andere sfeer kan creëren. Schilderijen, foto?s, teksten, stickers, posters, kapstokken, muurschilderingen, wandplankjes etc. De opties om je muur te decoreren zijn eindeloos! Muurdecoratie geeft je de mogelijkheid om wat extra?s aan je interieur toe te voegen, waardoor je huis net wat unieker wordt.

pele mele multicolore 9 cadres

Verschillende soorten muurdecoratie

Stijlvolle spiegels

Je kijkt er waarschijnlijk elke dag wel een keer in, misschien wel vaker zelfs. Soms sta je er niet eens bij stil dat je het doet. Tegenwoordig zie je steeds meer dat spiegels gebruikt worden als muurdecoratie. Een spiegel heeft namelijk meerdere functies. Met een spiegel kan je een kamer groter laten lijken, en je kan er donkere hoekjes mee uitlichten, of juist bijzondere elementen in je interieur beter zichtbaar maken. Spiegels zijn verkrijgbaar in veel verschillende modellen, vormen en stijlen, waardoor je altijd de perfecte spiegel voor een specifieke kamer zal vinden. In een loft decoratie zou een typische industriele spiegel voor aan de muur bijvoorbeeld goed zijn plek vinden.

Praktische kapstokken

Een onderdeel dat je in elk huis terug vindt is de kapstok. Als je een huis binnenstapt kom je waarschijnlijk terecht in de gang. De gang is dus ook de ruimte waar gasten een eerste indruk krijgen. Het is dus belangrijk dat je de gang goed decoreert. Een belangrijke accessoire die meestal in de gang hangt is de kapstok of industriele kapstok in een loft decoratie of een landelijke kapstok voor een shabby chic decoratie , maar niet elk huis of appartement heeft een aparte gang bij de entree van het huis. Het is dus een onmisbaar onderdeel in ieder huis. Vaak wordt er gedacht dat een kapstok een rommelig effect geeft, echter is er tegenwoordig een heel ruim assortiment kapstokken met de mooiste designs voor iedere stijl.

Muurletters zijn een statement voor je interieur

Creatief bezig zijn is helemaal hip. En wat is nou leuker dan creatief bezig zijn en ook nog iets moois maken voor je interieur? Een gloednieuw concept dat je interieur een beetje mooier wilt maken zijn positieve woorden die een positief gevoel geven. We zijn dol op muurletters in huis, je kan er sfeervolle woorden mee maken zoals ?geluk? of ?love? of je kan kiezen voor persoonlijke woorden zoals de naam van je kind. Je kunt de letters als geheel neerzetten, zodat ze een woord vormen, maar het is natuurlijk net zo creatief om te kiezen voor slechts één letter als decoratie. Hierdoor creëer je een unieke blikvanger in je huis. Bij gebruik van één letter is het natuurlijk wel belangrijk dat deze groot genoeg is om als eyecatcher te functioneren. De mogelijkheden zijn eindeloos, en het mooie is dat je muurletters in elke kamer kan plaatsen voor een buitengewoon effect. Zo kun je van elk saai hoekje in je kamer een bijzondere plek maken. Ook voor hotels, werkplekken en wachtruimtes zijn muurletters zeker geschikt.

fEnseigne lumineuse Joy

Multifunctionele wandplanken

Naast hun functie als opbergruimte kunnen wandplanken ook worden gebruikt ter decoratie. Wandplanken zijn er in allerlei kleuren, vormen en afmetingen. Met wandplanken kun je qua uitstraling en stijl alle kanten op en heb je de mogelijkheid om allerlei collages te creëren. Zorg ervoor dat de materialen en kleuren van de objecten bij elkaar en bij de je interieur passen, zodat het één geheel vormt. ideaal om in je slaapkamper boeken, beeldjes, fotolijsten en andere objecten neer te zetten en sfeer te geven aan je interieur. Of om in de keuken je kruidenpotjes, thee en klein servies te presenteren in combinatie met een design keukentrolley van PIB .

etagere murale epicure

Hou je van onze artikelen, volg ons

Tips, aanbiedingen voor abonnees, decoratie advies... Schrijf je in voor onze nieuwsbrief om de PIB gemeenschap te betreden… (wij sturen niet meer dan één nieuwsbrief per week, wij zullen uw e-mail adres niet delen met derden en je kunt je op elk moment uitschrijven)

Vond je dit een interessant artikel? Ontdek dan hier gelijkaardige artikels

5 tips voor het kiezen van je tv meubel

Decoratie tips - 04 december 2017

5 stijlvolle ideeen voor jou kamerplanten in 2018

Decoratie tips - 22 december 2017

6 stijlvolle keuken ideeen voor 2018

Decoratie tips - 19 januari 2018

4,8/5,0Een ongeëvenaarde klanttevredenheid
Persoonlijke
assistent

15 dagen banken en stoelen

Speciale aanbiedingen voor 100% van onze sofa's en fauteuilsProfiteer van uitzonderlijke omstandigheden